查看: 15232|回復: 35
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 【攻略】冥晶石系統詳解

第一部分:何為冥晶石?

眾所周知,冥石喺勝利寶石,而冥晶石也是勝利寶石,並非晶石(智慧寶石)
也即是把冥石再加上屬攻

第二部分:冥晶石差異

睇下以下幾幅圖片先

7L冥石+90減抗

7L屬攻+230屬攻

合左冥晶石(7級.7級)之後 減抗不變屬攻卻增加左60點

PS:港服的真元計算埋寶石的加成 所以如果(1孔冥晶石,2孔晶石,4孔晶石)
分分鐘加成1千屬攻 所以非上不可~

第三部分:寶石琢刻規矩

3级减抗宝石最佳搭配方案:
搭配方案 宝石详细搭配 搭配后的宝石搭配后的宝石属性
搭配方案13级减抗+1级纯净晶石*4
+
冥晶石(3级·1级)
减抗+20,属性攻+23
搭配方案23级减抗+2级纯净晶石*4
+
冥晶石(3级·2级)
减抗+20,属性攻+33
搭配方案33级减抗+3级纯净晶石*4
+
冥晶石(3级·3级)
减抗+20,属性攻+60

4级减抗宝石最佳搭配方案:
搭配方案 宝石详细搭配搭配后的宝石搭配后的宝石属性
搭配方案14级减抗+1级纯净晶石*4
+
冥晶石(4级·1级)
减抗+35,属性攻+23
搭配方案24级减抗+2级纯净晶石*4
+
冥晶石(4级·2级)
减抗+35,属性攻+33
搭配方案34级减抗+3级纯净晶石*4
+
冥晶石(4级·3级)
减抗+35,属性攻+60
搭配方案44级减抗+4级纯净晶石*4
+
冥晶石(4级·4级)
减抗+35,属性攻+120

5级减抗宝石最佳搭配方案:
搭配方案 宝石详细搭配 搭配后的宝石 搭配后的宝石属性
搭配方案15级减抗+1级纯净晶石*4
+
冥晶石(5级·1级)
减抗+50,属性攻+23
搭配方案25级减抗+2级纯净晶石*4
+
冥晶石(5级·2级)
减抗+50,属性攻+33
搭配方案35级减抗+3级纯净晶石*4
+
冥晶石(5级·3级)
减抗+50,属性攻+60
搭配方案45级减抗+4级纯净晶石*4
+
冥晶石(5级·4级)
减抗+50,属性攻+120
搭配方案55级减抗+5级纯净晶石*4
+
冥晶石(5级·5级)
减抗+50,属性攻+170

6级减抗宝石最佳搭配方案:
搭配方案 宝石详细搭配 搭配后的效果 搭配后的宝石属性
搭配方案16级减抗+1级纯净晶石*4
+
冥晶石(6级·1级)
减抗+70,属性攻+23
搭配方案26级减抗+2级纯净晶石*4
+
冥晶石(6级·2级)
减抗+70,属性攻+33
搭配方案36级减抗+3级纯净晶石*4
+
冥晶石(6级·3级)
减抗+70,属性攻+60
搭配方案46级减抗+4级纯净晶石*4
+
冥晶石(6级·4级)
减抗+70,属性攻+120
搭配方案56级减抗+5级纯净晶石*4
+
冥晶石(6级·5级)
减抗+70,属性攻+170
搭配方案66级减抗+6级纯净晶石*4
+
冥晶石(6级·6级)
减抗+70,属性攻+230

7级减抗宝石最佳搭配方案:
搭配方案 宝石详细搭配搭配后的效果 搭配后的宝石属性
搭配方案17级减抗+1级纯净晶石*4
+
冥晶石(7级·1级)
减抗+90,属性攻+23
搭配方案27级减抗+2级纯净晶石*4
+
冥晶石(7级·2级)
减抗+90,属性攻+33
搭配方案37级减抗+3级纯净晶石*4
+
冥晶石(7级·3级)
减抗+90,属性攻+60
搭配方案47级减抗+4级纯净晶石*4
+
冥晶石(7级·4级)
减抗+90,属性攻+120
搭配方案57级减抗+5级纯净晶石*4
+
冥晶石(7级·5级)
减抗+90,属性攻+170
搭配方案67级减抗+6级纯净晶石*4
+
冥晶石(7级·6级)
减抗+90,属性攻+230
搭配方案77级减抗+7级纯净晶石*3
+
冥晶石(7级·7级)
减抗+90,属性攻+290

另外 國服的琢刻符其實好平@@(雖然喺vip價錢)

估計轉盤都會出,所以唔洗著急充值8千元寶去換

智傲真喺奸商 逼人充值元寶...

以上圖表取才於,並非本人製作http://tl.changyou.com/info/baoshi_01.shtml

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
蘭鈴 + 100

查看全部評分

回復

玩全6。6石 減抗過1千7到2千都可以。。。
如果元商有得買個符
回復 支持 反對

如果轉盤 有得轉 我真喺笑左 越搞越平衡啦實在{:15_786:}
回復 支持 反對

比真丹還勁 只要你有錢
假設  真係出左有得抽or買  20個孔玩6.6石   屬變左7石效果 屬會加多1200  減抗過1千幾2千  抗變左冇用
回復 支持 反對

比真丹還勁 只要你有錢
假設  真係出左有得抽or買  20個孔玩6.6石   屬變左7石效果 屬會加多1200  減抗過1 ...
戀戀豬 發表於 16-10-2013 23:49

國服最多上10粒 , 不過唔知港服跟唔跟
回復 支持 反對

國服最多上10粒 , 不過唔知港服跟唔跟
怪怪 發表於 17-10-2013 00:00

我估就唔限 真丹國服限2粒呢度都無限

呢D野 GAMEONE緊係賺左你錢先啦 :funk:

同埋唔限先正常(P.S  係唔正常中既正常 抗衡翻真丹D血)

其實佢限唔限 我都睇淡哂啦

一早半退化人狀態 依家間唔中都會入下點 不過一定唔會好似以前咁狂入

就算佢唔限    我都應該係間唔中入下3 4張就算 追唔到咪由佢退化囉
回復 支持 反對

gamone係得既-.-....一定要入夠8000先送...甘識吸錢,果然與眾不同-.-
回復 支持 反對

玩開國服  由於係元寶店直接買石既  基本如果紅寶 屬攻 閃 紫玉個D玩4石  冥晶石只會用3級(60屬*20-抗)
即係全4帶3冥晶石  係國服咁樣已經叫做全4玩家  3*3冥晶石(國服約2940元一粒)   4*4冥晶石(約2萬元一粒)
不過港服5屬好似先1千元到  我估5*5冥晶石係港服應該係最基本水平吧  一粒5*5(170屬*50-抗)
回復 支持 反對

比真丹還勁 只要你有錢
假設  真係出左有得抽or買  20個孔玩6.6石   屬變左7石效果 屬會加多1200  減抗過1 ...
戀戀豬 發表於 16-10-2013 23:49

-抗唔係一樣咩..點解會變多
回復 支持 反對

無限? 我打晒2雙冥 再 變冥晶 條數點計 ?  50m血都係秒貨?
回復 支持 反對