打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 【攻略】冥晶石系統詳解

如果攻擊同血比例愈唔平衡
遊戲就再一次失衝
天龍八部3 發表於 17-10-2013 14:13

我返而同你睇法有d唔同wow....

因為之前真丹好多人多左血, 而家出d加屬既野....我反而覺得平衡左wow.
回復 支持 反對

回復 20# 天龍八部3

同意..琴晚見D人開始收晶石來合冥晶...但其實晶石難出左..可惜價錢唔會升得幾多
回復 支持 反對

因為之前真丹好多人多左血, 而家出d加屬既野....我反而覺得平衡左wow. ...
乂云 發表於 17-10-2013 14:39

咁冇食丹個班咪再又慘多一次
10粒冥晶+多1700計埋真元total多3千幾
我覺得峨嵋都可以秒人

以前真丹帶來的問題畢竟係冇咩辦法補救

以為係亡羊補牢 其實只在另一方再整穿個「牢」
回復 支持 反對

回復 9# 千流天羽

佢1個明晶石同時有2個效果。。 屬同-抗
回復 支持 反對

因為之前真丹好多人多左血, 而家出d加屬既野....我反而覺得平衡左wow. ...
乂云 發表於 17-10-2013 14:39

就算唔計真丹個班 , 我都覺得可以平衡返 "抗石" , 轉旦令到抗石大平賣 , 普遍都幾百抗 , 依家出左冥晶 , 可以增加減抗又唔使減攻 (屬 / 冥 / 命 / 冥晶) , 如果以前上雙冥會少左攻 , 唔上又俾人抗死
回復 支持 反對

其實   食真丹既人可以入冥晶   冇食丹既人又可以入冥晶
諗深一層    點都唔平衡 拗黎冇意思

計我話   玩得起既人咪繼續玩
玩唔起既人咪痴埋去玩得起既人度繼續拎自信
回復 支持 反對

如果只係出10個  70x10 都多左700減抗   計6lv
回復 支持 反對

就算唔計真丹個班 , 我都覺得可以平衡返 "抗石" , 轉旦令到抗石大平賣 , 普遍都幾百抗 , 依家出左冥 ...
怪怪 發表於 17-10-2013 20:43

其實上雙抗既多數都係EC 而且鏈 冰針 武魂 龍紋 無咩人會雙抗吧?
4孔上身法為最多 黃藍黑寶都會有少林武當上
同石抗死既情況根本唔普遍
其實跟唔跟國服 抗與減抗既情況都係一樣
假如G1又發癲 可以俾人上20粒冥晶 屬攻暴增不再講
人人都有20粒減抗 已經可以抵銷同石雙抗 
更何況仲有102神個30減抗 AND 無咩人會上20粒抗呢?
就算跟國服 10粒冥晶+10粒減抗情況都係一樣
若果亂咁黎照出既話 抗隨時變垃圾
不過佢可以整隻蛋 出6抗既 到時7抗鬥 5 6冥晶吧
回復 支持 反對

其實如果出左10粒冥晶 主要係加左屬攻 而非增加-抗
如果想要更高-抗 同樣係要犧牲屬性攻擊的(情況同而家是一樣的)

原本放棄玩-抗的人會玩齊10粒-抗
到時如果峨嵋玩雙抗就會少左好多攻擊

即係逼使峨嵋同其他門派只能玩單抗
除非佢地願意承受低一級石的攻擊效果
回復 支持 反對

又嘈平唔平衡根本冇意思........一句講晒有錢就勁有錢乜都得..........最后贏家都唔喺你地喎...係G1 = =咁都唔明.........唉.......
回復 支持 反對