查看: 15098|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 兵聖奇陣總攻略 新天龍八部 拉車已改走

詳細坐標看圖

暫時無圖遲下記得候補
第二只王隨機指定兩個玩家被竹纏 然後每秒扣10%血 食哂三下=30% 相當痛
被指名玩家 留意自己右上角個倒數時間 最後1秒 輕功  有咁遠飛甘遠 當然唔好飛向自己啲隊友

仍然有峨眉唔識點救超出範圍嘅隊友請看
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4466516&highlight=

範本視頻

建議買個馬鞍再拉 一失敗左 積累左落黎嘅特技就會一次過放哂出黎 無空檔時間比全組stop補血 自己小心

條線畫得有啲樣衰

每只王跌血越快 特技就越頻密 例如 火牛  火流星   旋風  風雷彈   特別暴力隊伍注意  唔好貪快辛苦左峨眉

第三隻王
火流星特別注意  全體停止攻擊  必須全體停止攻擊    比峨眉有時間回血 可以避免Ace     建議2-3波火流星 全體就停止攻擊一次  比空擋峨眉回血

刷鳥兩次總結出:
第一隻王  儘量圍在圈中間打
分兩三隻遠攻門派企圈外圍  其他縮哂喺中間就ok  近攻打boss 遠攻打旋風 風雷彈
如果後期太多風雷彈就算數 谷盡力秒王就ok  總會有隊友犧牲下.

第二只
分上同下 隊長最好就平均下兩隊輸出能力
主要注意啲竹會造成傷害  本人23m血的ac被竹插扣1m1血一下  
打到地下出6只唔同顏色嘅竹 兩隊根據自己組屬攻去分配打咩竹 每組打三支 自己根據屬性而定
團長注意   12人副本可視範圍好大 喺上方可以望到下方只王有幾多血 下方亦望到上方  
記住提醒兩隊人擊殺時間 兩隻相距30秒 就要從新打過(最後一行半血)

到第三隻
主要注意 1 地面會出現水圈 呢個時間 唔好理三七二十一 沖入去就ok 唔喺幾秒之後你就會被王秒一下GG 話G你幾多血
              2 王會召喚火牛  呢個時候 主要做系走位 而唔喺狂轟只王  只王跌血越快 火牛就越多  被人點名嘅就走 唔好貪打
其餘就幫手屠牛  記住主要喺走位 唔喺輸出  唔喺啲牛會成堆甘沖  建議遠攻跳射
             3只王會召喚咩咩流星 ←(唔記得) 呢個時候隊友們記得聚集一起幫手分擔傷害 不然被點名玩家就一下被秒

重新 第二點    主要喺走位 唔喺輸出  

第四隻王
其實好簡單下呢只,,,,打到甘上下佢會召喚8舊石喺圈邊 呢個好簡單 內功打反彈外功石頭  外功打反彈內功石頭
如果你喺天龍你就逐只指點一下就ok~
第二點 會召喚分身 一隻叫元神 一隻叫鐵骨    呢度佢仲會放出兩個圈一個藍一個紫  儘量引兩隻分身喺圈正中間 傷害先會明顯
呢度內功打鐵骨 外功就打元神  (分身好似免疫屬性傷害)
分身貌似會召喚三次  首先擊殺分身就ok

第三貌似話會有大技叫吞食天地  20秒只王仲未死 甘全組就準備Ace←呢個情況我未試過 因為佢死得好快   

大概喺咁..........
以上喺我刷左兩場總結  有錯誤請指出~~

视频:《兵圣奇阵》完美解析攻略(少林篇)

视频:【记者站】少室山最新攻略视频

各種攻略帖子:
分享兵圣奇阵副本BOSS非主流技巧
【超难副本】12人团队副本兵圣奇阵详细解析

評分

參與人數 3Bravo! +3 收起 理由
楓 〞 + 1 #37#37
artung0804 + 1 非常好
小小武當 + 1 GOOD

查看全部評分

回復

評分

參與人數 1樂點 +80 收起 理由
蘭鈴 + 80 天龍三攻略帖……合共80樂點

查看全部評分

回復 支持 反對

好複習
回復 支持 反對

有心無心 入黎刨下攻略  每日說教  好鬼攰的
回復 支持 反對

刷呢個副本 我死左幾10次 -,- , 個D火牛真係秒人
回復 支持 反對

其實唔難
回復 支持 反對

好似好難
但其實刷起上黎好易
回復 支持 反對

其實唔難,昨天有時間去試下刷,成t都係係城p組,但有兩個識刷,沒on sky輕鬆就過了,
回復 支持 反對

岩岩打左第一次= = 唔明 好彩有熟0既人帶  死左三次 ....12 人會有d   lag ....
回復 支持 反對

仲有1點幾重要 當死得太多人/ec 補唔切
只要停止打王 王好似唔會出技的

lag 就盡量set 低d 個設置啦 ~~
回復 支持 反對