查看: 4532|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 逍遙-40組 想法 and 打交心得

我係一隻40組既逍遙我玩40組係因為我無好多時間去玩天龍
50組要搞雕文
60組要搞武魂
70組要搞修練
80-119級要搞進階強控等等....
但當我玩左40組之後發現
40組唔係甘簡單
玩40組會放棄好多野
無所謂既超靚102神
無所謂既60怒技
無所謂既齊技pk
我在40組擁有的只有
溪山-放大後傷害+100%持續20秒
畫地-圍困10秒
彈指神功-火傷
夜雨-50%機會失明4秒
8陣圖-散功6秒
g仙陣-失明3秒
初隱-5秒隱形
雖然我擁有得甘小,但我每日都糸校場試唔同既打架手法,令短短甘小既技能做成最大傷害,
每場都唔同,每一場都好有新鮮感,因為你唔知對手會點出技,因為40組無可能一套連控就連死
所以就算無所謂既野,我都好鍾意40組
40組雖然雖然只係天龍既1/3,但而經差唔多齊哂技,可以講係天龍既真正開始
如果大家問我40組好玩咩? 40組有咩意義?
我唔識
但40組係一個好得意既階段

打交心得
40組我只係打過天山,丐幫,星宿,天龍

打天龍:
我既打法係一開始用洛神圖先,我會搶先手g仙畫地8陣,之後放溪山好技放技,之後凌波走人轉大風歌,搵佢出黎,識卡視覺就卡視覺打,唔識就同佢平推,有隱身用隱身,有技放技,但招夜雨要留,放大左有機會可以控佢

打丐幫:
佢先手有90%都係狗頭沖過黎,我會用畫地,因為可以抵銷招狗頭,緊住放g仙8陣,放完陣行開小小,因為大多數丐幫都會用潛龍物用(範圍失明黎),睇中時間用高山流水,之後有技放技,盡量拖佢係g仙範圍來,但又要保持距離,g仙爆左,失明到,數2秒過小小用夜雨,有機會失明,一路跳射保持距離,如果佢隱身,你都隱身,放定海,凌波閃走,一路跳射

打星宿:
放大直接秒,40組星宿得1招控技3秒,直接平推

打天山:
一入場就圍放桃花陣,唔好屈角位放,係絕對無用,如果天山唔小心踩到桃花陣,跳射有技出技,正常天山應該會踏雪去你身邊封技移花,係e個時候隱身,放定海,如果見到係移花左,用畫地,放8陣圖轉洛神,因為夜雨都用左留大風歌無咩用,睇中時機高山,如果唔係會比天山換左位,如果天山走既話,追住黎跳射,如果沖去你身邊,等佢用左定身先凌波走人,即刻放g仙,引佢埋黎身邊,應該都打得7788

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
蘭鈴 + 50 加油。40組更要耐心找裝什麼的…… ...

查看全部評分

回復

支持  我天龍3都重新升隻40組  依家整緊裝  應該仲有3個月到BB就出到世黎見大家:lol:
回復 支持 反對

回復 2# 小小武當

到時多多指教
回復 支持 反對

而家既天山真係全隱入- - 包括高lv天山 = =

除左我 真係無邊幾個係唔隱入- -
回復 支持 反對

回復 4# 光云

隱入真係易打好多,有機會想試下同d唔隱入,真係估唔到d唔隱入想點打-_-
回復 支持 反對

打交好易架姐
回復 支持 反對

回復  光云

隱入真係易打好多,有機會想試下同d唔隱入,真係估唔到d唔隱入想點打-_- ...
c.c_hin 發表於 21-8-2013 17:22

哈 同我打;P
回復 支持 反對

回復 7# 光云

你都唔on,打鬼打馬咩
回復 支持 反對

打丐幫可以試下用輕功避開棒打
打天山最緊要留意佢半怒解失明
打星宿就唔好俾佢有機會去儲招失明
以上只喺少少意見XD
回復 支持 反對

天3打丐用輕攻避唔係太好