打印 上一主題 下一主題
收起左側

[活動專區] [八卦樂園 ● 離] 56之死

關閉 [複製鏈接]
1. 你認為ATV 56周年Logo代表甚麼? 為什麼?
logo代表佢冇人睇,因為呢個56周年成日當廣告出現

2. 你認為ATV有機會擺六十大壽嗎? 為什麼?
應該有掛,一個電視台點冇人睇都好,總有人會投資....

3. 你認為ATV怎樣才能起死回生? 為什麼這方法有效?
提一提升d畫質,減少d冇人睇既節目,然後用個d冇人睇既節目d經費放落一個精心策劃既節目入面,藉此提高收視

評分

參與人數 1樂點 +56 +24 收起 理由
刺客先生 + 56 + 24 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

1.你認為ATV 56周年Logo代表甚麼? 為什麼?
一個死字,反映出亞視就執
2.你認為ATV有機會擺六十大壽嗎? 為什麼?
冇,咁既收視,好快執
拍返自家製既劇集,成功例子有我和彊屍有個約會,亦都可以搞多d遊戲節目,投多d足球賽事返黎播

評分

刺客先生 + 56 + 24 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

個logo真係好似死字,咁可能代表佢自己都想摺埋了,因為佢個台有d節目可以做到零收市
   應該無了,因為佢個台好多節目都冇人睇,再留係到都冇意思!
   最少都肯投放多d資金去做節目,唔好成日播d重複劇或買埋d大陸劇番黎播,原因好簡單,有新劇就自然有人會好奇去睇下,總好過零收市啦~

評分

刺客先生 + 56 + 24

查看全部評分

回復 支持 反對

除左個"死"字,應該都無乜其他意思..唔明個設計師點解睇唔出定係別有用意

有機會..凡都有可能,只係大與小

老實講..真係無咩可能可以起死回生,太多缺點了,管理層管理不善,節目粗制濫造,藝人知名度不足,等等
除非佢可以改善上述問題,如果唔係真係"個頭近"

評分

刺客先生 + 56 + 24

查看全部評分

回復 支持 反對

設計者把56畫得好像529的合成品 代表5月29日的56周年紀念 因為今年是ATV的56周年啊

有吧 ATV有的就是金錢和時間。

我認為ATV需要改變方針,改向播放時尚方面的資訊,例如:新機賞評,新遊介紹,服裝品味等...
為香港提供1個24小時的全面資料臺,一領時尚風範,吸引主流人士。

評分

參與人數 1樂點 +984 -92 收起 理由
刺客先生 + 984 -92 HKD 116換928樂點

查看全部評分

回復 支持 反對