收起左側

[活動專區] [八卦樂園 ● 離] 56之死

關閉 [複製鏈接]
1. 你認為ATV 56周年Logo代表甚麼? 為什麼?
我認為ATV 56周年Logo沒有甚麼代表,只是代表它56歲生日,畢竟公司生日需有個Logo代表一下,不過製作組誤打誤撞製作成"死"字,而上頭又沒有留意,結果弄出這個笑話來
2. 你認為ATV有機會擺六十大壽嗎? 為什麼?
沒有機會,畢竟他只是不段重復播舊節目,收看人數不斷下降,廣告商不會投資於ATV,收入下降,公司自然會走向倒閉的情況
3. 你認為ATV怎樣才能起死回生? 為什麼這方法有效?
ATV製作更多本地新節目,不要經常重播舊節目,此舉有助吸引更多人收看自己節目,挽回名氣,另外亦會吸引廣告商購買自己的廣告時段,增加收入,而將這些收入投放於製作新節目,形成一個良好的循環

評分

參與人數 1樂點 +56 +24 收起 理由
刺客先生 + 56 + 24

查看全部評分

回復 支持 反對

一般黎講緊係代表56周年的atv啦,唔通atv真係想自己死咩,錯覺黎ga遮,同埋如果atv真係5月29生日既話,個logo應該同時表現了529三個字,其中5同9好明顯啦,個2字夾左係中間不過上下倒轉左,so that 昵個logo係經過精密設計既

應該撐到4年掛,雖然講自拍劇係鬥唔過三色台,但係佢都識轉搞買韓劇/研發一d綜合資訊節目黎搞番d收視同廣告費,更大既原因當然係後面有條大水喉啦(王x)

其實e家昵個方向都大致可以ga啦,主要都係諗下點樣整多d有創意,低成本,高效益既綜合資訊節目,如果情況好少少,可以試下挖角d三色台既人番黎同自家藝員自拍d劇出黎(因為觀眾比較熟悉三色台既演員,睇d唔識既人好似冇乜意思)

評分

刺客先生 + 56 + 24 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

A:代表ATV過唔到57周年。因為設計師係預言家
A:57周年都成問題,別說六十。因為ATV無可能夠無綫揮。
A:想起死回生,播少啲泡菜劇集,買多啲動漫轉播權,同無綫鬥搶客仔,咁就VGD。

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

56周年生日==
有,大陸老闆撐腰

落重本買外國劇集..ATV D劇真系太差

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

ATV就過世了
不會....被本地人攻擊
派糖

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

1. 你認為ATV 56周年Logo代表甚麼? 為什麼?因為人才不足又R爆頭唸唔到點設計, 所以隨便整個56字代表56周年快樂。

有,佢地啲錢仲未蝕哂,六合彩同亞姐呢類播放權仲係佢地。

搞多啲宣傳同拍劇集,近年都唔覺佢地拍過咩劇集,吸引唔到人睇呢個台。

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

純水56周年 沒有點解既
會 因為想谷收視 想會更進一步打擊TVB
起死回生需要靠好多人力 財力 如花費大量收錢收購TVB花旦 如黃祖藍 曾志偉 等等

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

比設計師惡搞,atv就快冇得做,快汁
有水魚繼續比錢冇野冇可能!所以有機會
最實際既方法踏踏實實拍香港人會睇既劇,atv 買外地d劇根本冇人睇
重有唔好再搞d所謂個人意見節目

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

死,覺得自己時日無多
我覺得會有,有阿爺撐住,雖然我唔想佢有。
冇方法,一日係大陸台,一世都係,唔會有人睇。

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

代表佢地以為好搞笑既logo,之前佢地活動掉都生日包
呢次整個死字出竹9,覺得好有創意掛
冇可能,因為冇可能過到
連續幾年廢台,成日重播當一日既電視台就算真係去到60周年
都肯定個日俾人狂掉c4炸爛都似
係7-8年前atv都未算爛,如果佢地個陣肯搞番好既話
或者都仲可以救得番,例如拍新既電視劇...講到atv最西利既米又係我和叉燒有個約會
就算依家2013年佢地拍套4出黎..我諗都未必有人會睇
一間破爛電視公司,請唔請到人拍都成問題
佢個間電視台最多米俾個班大陸c奶睇下
等個班c奶自豪..喂喂我屋企有香港既電視台睇下

評分

參與人數 1樂點 +592 -43 收起 理由
刺客先生 + 592 -43 HKD 67換536樂點

查看全部評分

回復 支持 反對