打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] Sound Voltex情報交流post [2月27日:4首KAC募集曲,Pop'n PB復活]

講真 十段有Quietus Ray 唔意外

意外既係竟然snow storm 上榜
hosum2007 發表於 4-10-2013 13:20

Snow Storm其實唔意外,歌好聽譜面又夠難。

今日終于考到十段了,因為KONAMI終于換走嗰兩份手癖譜面。
回復 支持 反對

你終於lv10了(拍手開花

lv7終於有我最喜愛的freaky freak了
上lv7大概沒有壓梨...雖然未玩過OVERDRIVERS
回復 支持 反對

你終於lv10了(拍手開花

lv7終於有我最喜愛的freaky freak了
上lv7大概沒有壓梨...雖然未玩過OVERDRIVERS ...
Torchic╳小火雞 發表於 5-10-2013 01:42

Thx ^^
8段番人再臨,今次應該又有難民。

講起難民,幾日前終于擺脫SAFARI難民,可喜可賀可喜可賀 orz
回復 支持 反對

可喜可賀可喜可賀
不過我仲係gigadelic難民

==============================

吸收上次教訓
今次老早就考定個lv7
第一首OVERDRIVES完左得返1x%

然後其餘兩首就不斷慢慢補血...輕鬆過了
回復 支持 反對

吸收上次教訓
今次老早就考定個lv7
第一首OVERDRIVES完左得返1x%

然後其餘兩首就不斷慢慢補血...輕鬆過了
Torchic╳小火雞 發表於 6-10-2013 00:38

早考同遲考既區別系?

===============================

P.S. 今次考完段位之後可以選擇將高段位替換成低段位。所以,依家有一堆剛力蘿挂住一段二段w
不過其實段位欄個pattern會有唔同。例如十段換一段,只有稱號會變成一段,左邊既LV10以及background color(即系金色)都唔會變。
回復 支持 反對

話說我上兩次都係投票期間果陣先考到個lv7
之後我朋友就同我講「火雞 其實宜家已經投緊票揀緊下一次段位曲」

咁就連續比佢抽左兩次水
回復 支持 反對

話說我上兩次都係投票期間果陣先考到個lv7
之後我朋友就同我講「火雞 其實宜家已經投緊票揀緊下一次段位曲 ...
Torchic╳小火雞 發表於 6-10-2013 16:38

wwww
KONAMI計略通り
回復 支持 反對

又唔係中左伏既
一個月打一次lv7既話其實唔算係d咩大問題

雖然咁樣既話就會上唔到lv8(嘛...等番人走左先
回復 支持 反對

10月18日加7首歌,東方 & EXIT TUNE。
回復 支持 反對

#1 Updated。
加入新站SOUND VOLTEX 攻略&DB。難易度評分頗有參考價值。
回復 支持 反對