打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 南服80組四石丐幫求評

講咁耐 連走狗頭都冇提及 就知你都唔係小K個LV...
狗頭一中 基本上就連控到 同埋丐就算唔連控 都好夠逍打- -
我冇低估所有逍 只係未見拍得住小K既逍而已
回復 支持 反對

回復 37# 楓 〞

小弟有少少意見
你會5會低估左逍呢?
丐開埋60怒 一定高閃過逍
但喺5代表逍閃會低
2邊閃都咁高 只喺代表2邊miss嘅機率都大
5會喺變左丐一定下下打得中逍
i mean 即使你連得完美23秒都5代表丐一定可以下下中逍
技能同平推 我諗5會100%中掛?
反觀逍 遠攻+回速ok快嘅0波+10秒溪山..
個人認為一定喺有少少優勢...
即使比你控哂23秒 有冇100%秒到先講真
小小意見 冇惡意
回復 支持 反對

回復 41# 楓 〞

我同得出半怒解散功 果埋野 又點會唔知走狗頭?
我都問得你喺唔喺一定可以100%連控
回復 支持 反對

回復 42# hiwhoareu

喺佢心中 得日向小k先叫有技術既逍咖
回復 支持 反對

講咁耐 連走狗頭都冇提及 就知你都唔係小K個LV...
狗頭一中 基本上就連控到 同埋丐就算唔連控 都好夠 ...
楓 〞 發表於 25-10-2012 10:16 PM

請問咩ser..有機會請佢或者樓主拍段片睇下...抑或我開隻小號過來觀摩下
回復 支持 反對

請問咩ser..有機會請佢或者樓主拍段片睇下...抑或我開隻小號過來觀摩下
∼香B∼ 發表於 25-10-2012 23:19

我都想講呢句 要知道天外有天 人外有人 佢心入面既小k 可能係我地心目中只係中上水平 - - 拍到出來, 真係勁既, 我服, 但係而加就好似個d教徒咁講聖經, 話神係存在既, 當你問佢有無証據, 就話你有咩証據証明到佢唔存在咁
回復 支持 反對

回復  楓 〞

小弟有少少意見
你會5會低估左逍呢?
丐開埋60怒 一定高閃過逍
但喺5代表逍閃會低
2邊 ...
hiwhoareu 發表於 25-10-2012 22:24

丐唔開60怒 都起碼高逍3000閃吧~ 樓主雕紋同裝都比較偏體 所以先得1M閃
全身法丐 可以1M3閃 至少我自己都1M2閃

況且各位睇黎唔否認丐連控會秒殺逍 已經要轉移到連唔連到呢個問題
我最初個句"逍會被丐秒" 大致上無錯吧
連唔連控當然睇丐同逍自己既造化 不過所有派連控型既人實在太多 連控一定熟手
而逍遙真係咁多識玩? 多過熟連控既丐?
不如你地證實下識玩既逍遙佔總逍遙幾多%吧
我諗大部分人都熟連控呢句你地唔反駁吧?

同埋你地強調連控唔係100% 無非都係命閃問題
但命閃方面 你地真係覺得丐會同逍差唔多 甚至低過逍嗎...sad
連控需要用到狗頭 潛龍 無狗 打穴 強控 之後到80技 6招之中4招必中 1招95%
如果走狗頭 無非都係輕功(最多)/凌波/同時控
狗頭中既機率點睇都大過憑呢3招走狗頭既機率大
逍遙100%走狗頭嗎...? 我睇50%都一定冇
強調唔係100%連控都冇咩問題 畢竟連控機率實在大
如果你地連丐連控逍既機率有幾大都唔知 我諗係你地睇少丐而已~

最後再講多次 丐唔一定要連控先贏逍 唔連都夠做
3孔4石丐都可以同4孔4石逍(仲有武魂技 血限)打到勢均力敵
咁又有幾多3孔4石逍同4孔4石丐打到勢均力敵呢....?
你地有人講過唔需要極限逍都可以贏到樓主 未免係你地睇少丐吧- -
P.S. 唔係應該係由你地去拍片去證明我係"井底之蛙"咩?
  我都想睇下你地口中既逍遙點樣屈死丐~
  我怕最後只係靠放大而已
回復 支持 反對

北SER 日向小K真係好技術  
雖然佢份人講野有D小學雞  但係逍遙技術運用方面
的確係幾好  
凌波運用等等 差唔多可以算係神龍見首不見尾
一般玩家 根本可能運鎖定佢都做唔到 比佢一直拉遠黎打
我成日都講 如果比佢玩到56石逍遙 一定係一個恐怖級既存在==
我同北SER冰入都打過  2者比我既感覺 技術方面
日向小K真係更好
回復 支持 反對

唔連控同有技術既逍交流 的確係好玩 但唔代表連控逍係件難事
技術再好 只要一中控技(唔一定狗頭行先) 丐連控秒逍係有好大既機會成功
連控係不可抗力 對方多數都會被秒 所以先造就好多連控型既玩家 因為輸出成效最大
就算唔好彩miss一招打穴 都只係去番唔連控既情況打 但都唔代表丐會被屈死
逍係遠攻 但陷阱同全怒都需要近距離觸發 唔似武當
而且丐血同身法都優勝 80技都克制逍 唔連控既情況下 先可以叫做55波
但問心 你地難道唔清楚逍貧血? 會唔知道逍被連控=被秒殺?
對於丐多招必中既控技同80技 逍有幾多機會唔被連控秒呢?
再問心 逍遙有幾多人能夠避丐連控? 個部分人又有幾多把握避到? 頂盡只係50%吧
連個部分逍 都有起碼50%機會被丐秒殺
GENERAL黎講 丐(連控)秒逍 有何不對呢

你地心中自有技術高既逍遙 但佢地極有把握唔被連控? 數量都多?
我諗佢地都被人秒唔少吧 所謂技術都要自身郁得到先得
是但一方連控 個場雙方都冇技術可言~ 只有秒與被秒~
唔連控 逍遙可以玩好多技術位 但技術二字丐幫就唔可以有?
回復 支持 反對

樓上未免太睇低逍吧  以5石黎計 正常逍都會有25-26m血 點體  以秒黎講 我覺得一定做唔到 加上丐幫只要俾逍拉開距離 逍再加埋減速神器 我覺得逍同丐都糸差唔多 唔會邊面實贏=.=
回復 支持 反對