打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] jubeat plus SONY Xperia版本 正式登場

好像正式推出了 網址如下
http://www.konami.jp/products/jubeatplus/index.html
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.konami.android.jubeat
收費方式與iOS一樣,軟件本體免費,音樂包才要收錢。
一開始會附送天國、Special One和Jumping Boogie三首樂曲

如題,
K社很久之前於蘋果iPhone,iPodTouch與iPad推出jubeat plus,
也就是jubeat的手提版本。
現在K社終於向蘋果以外的手機/平板電腦著手,
並且宣布於今年秋季推出SONY Xperia系列適用的jubeat plus。

只要是XPERIA系列的智能電話,都應該能遊玩jubeat plus了。
近期推出的Xperia Tablet S亦會支援jubeat plus,
詳細的支援機體就請看最上面的連結吧。

除此之外,
Sony Music旗下藝人亦會推出jubeat plus音樂包,
當中包括ClariS、supercell、UVERworld和SCANDAL等。
這些音樂包應該會推出於Xperia版本,不過未知是否推出於iOS版本。

來自TGS的試玩片段[背景音注意]
http://www.youtube.com/watch?v=vf-adbuA2iw
回復

小弟的是xperia s

幸運mode~
回復 支持 反對

我個人唔太熟Android系統

其實 假如Xperia有jubeat plus
咁係Xperia系列以外既機仲玩唔玩到?(例如***既Galaxy系列之類)
回復 支持 反對

其實我想知道你所講的大小

因為太細的話和iPhone沒異

要玩實在是玩命呢
==========================

上面三張死圖了

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 2 感謝回報

查看全部評分

回復 支持 反對

XPERIA ion 路過
回復 支持 反對

正斗...ClariS、supercell、UVERworld和SCANDAL
4個既歌我都咁喜歡~
可惜手機版個mon太細打唔到
唔用平板電腦無咩用~
回復 支持 反對

其實係iphone細 所以先比到你咁既錯覺je
sony機應該會大返少少

利申:未用過sony機
================================

來自TGS的試玩片段[背景音注意]
http://www.youtube.com/watch?v=vf-adbuA2iw
回復 支持 反對

其實我想知道你所講的大小

因為太細的話和iPhone沒異

要玩實在是玩命呢
==========================

上 ...
六神綱 發表於 19-9-2012 22:50

其實android機個mon係同ip好唔同

以xperia ion作例子 都有4.6'了- -"

即使係上代機 eg.xperia s(即係小弟個部)都有4.3'

我諗對比ip4既3.5'會有好大分別

我個人唔太熟Android系統

其實 假如Xperia有jubeat plus
咁係Xperia系列以外既機仲玩唔玩到?(例如***既Gal ...
Torchic╳小火雞 發表於 19-9-2012 22:32

照正常黎講應該係xperia版本推出後個幾月就會有移植版本出現

但係相容性就唔一定係部部android機都玩到

移植者通常會揀d common d既機種作為測試對象 eg.galaxy s2,s3之類的
回復 支持 反對

咁又係
聽講唔係部部android機都有multi-touch
要搞到部部android機都玩到jubeat plus應該不可能

要玩jubeat既話 對於smartphone黎講
有兩三四個接觸點黎講已經夠
不過對於tablet黎講 最好就有10個 最少都要有8個(如果唔係點打同押
回復 支持 反對

多謝分享
回復 支持 反對