查看: 6937|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] [討論] 木木舉辦嘅節日活動 ((噗噗噗((每一個留言加1樂點

其實就咁嘅~
最近(?)有好多新血加入, 但就唔係個個都色上樂古~
不過呢~ 其實都唔關事~ 囧

我今日想講嘅呢~! 就係!!!

一直以嚟我所舉辦嘅節日活動喇~

同好多人傾過~ 自己又係床上反福咁諗(之後訓著左)
得出一個咁嘅結論~

每年一定節日*(動L)*:

節日日期

節日名稱      

內容
1月1日     元旦與魚蛋     年年不同
農歴年初一三     新年新一年     貼圖活動
清明節     上山很辛苦,來網聚吧!     特別的網聚

復活節島民也復活!?     貼圖活動
勞動節     成為古古力苦力吧!     貼圖活動
佛誕     阿彌陀佛 一沙一粒     貼圖活動
端午節   咩糭最好食?     打字(問答) & 貼圖活動
中秋節    誰人奔月!?     問答比賽
重陽節     神仙and瘟疫     貼圖 & 問答比賽
聖誕節     OH!草馬泥乖馬!     貼圖 & 打字&
問答比賽
回復

其他活動: (備用)

節日日期:

節日名稱:

內容:

情人節                               誰來給我古古力!!                      貼圖活動 & 特別活動
情人節 老公 老婆 我愛你貼圖活動 & 特別活動
音樂節

下一站!彩虹巨聲!

唱歌比賽(要先報名)
音樂節這一站!ROCK AND ROLLLLLLL樂器演奏(要先報名)
動物節汪?喵?吱?QUACK?貼圖活動
美腿節 SHOW下你

美腿

吧!

貼圖活動
暑假 熱!熱!熱! 特別活動
暑假 去旅行?! 貼圖活動
暑假後 暑假後遺症 打字 & 問答
冬季 好冷喔~ 工作 & 貼圖活動
回復 支持 反對

咁d活動有咩玩架?
咁暑假咪冇活動咯...

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
櫻之道 + 1

查看全部評分

回復 支持 反對

咁d活動有咩玩架?
咁暑假咪冇活動咯...
TseFungWa_ 發表於 16-7-2012 22:59

暑假或特發日子會編入其他活動~
回復 支持 反對

暑假開發d節目都好bo~
不過驚d人有暑期工做~
唔得閑玩/__\

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
櫻之道 + 1

查看全部評分

回復 支持 反對

暑假開發d節目都好bo~
不過驚d人有暑期工做~
唔得閑玩/__\
SGundam 發表於 16-7-2012 23:02

暑假ge活動盡量會比多D時間, 同時搞幾個活動
會員想參加邊樣就邊樣~

吸收左今次ge經驗~ 我決定搞大活動之前先開報名帖~
回復 支持 反對

太多貼圖活動了 多一些 較互動的活動 例如;爬爬樹 躲貓貓 P.S彩得呢D較互動(拉出去被打

評分

參與人數 1樂點 +6 收起 理由
櫻之道 + 6 不錯的建議, CM+1

查看全部評分

回復 支持 反對

太多貼圖活動了 多一些 較互動的活動 例如;爬爬樹 躲貓貓 P.S彩得呢D較互動(拉出去被打 ...
amaicewong 發表於 20-7-2012 21:53

爬爬樹, 是爬上上樹ma??
回復 支持 反對

我覺得e+太多活動都係nakuz既活動0 0
冇咩真係關於彩虹島既活動@@
最好可以係game入面做既野~~
知唔知咩叫running man?
其實我覺得可以試下係彩入面,整個running man既活動

評分

參與人數 1樂點 +6 收起 理由
櫻之道 + 6 不錯的建議&CM+1

查看全部評分

回復 支持 反對

我覺得e+太多活動都係nakuz既活動0 0
冇咩真係關於彩虹島既活動@@
最好可以係game入面做既野~~
知唔知咩叫r ...
jackie126p 發表於 21-7-2012 00:04

嗯~~ 我會再諗諗~~
回復 支持 反對