查看: 134408|回復: 43
打印 上一主題 下一主題
收起左側

世紀帝國II 被遺忘的王朝 最期待的新種族!![投票吧!]

AOEII 被遺忘的王朝將會新增 五個新既 王朝,唔知大家覺得邊個國家最值得期待?我就話係 匈牙利, 因為佢有以下兩個特殊怪異技:- Mercenaries(雇傭兵)
200食物 300黃金 40秒
特殊單位不耗黃金
- Recurve Bow(反曲弓)
800木 400金 40秒
徒步弓兵攻速+15%

大家唔清楚既麻煩去:http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4325846&extra=page%3D1 慢慢研究!
單選投票, 共有 151 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

AOEII 被遺忘的王朝將會新增 五個新既 王朝,唔知大家覺得邊個國家最值得期待?我就話係 匈牙利, 因為佢有以 ...
ahewc3112 發表於 1-4-2012 19:10

義大利大概是海軍民族,
但海戰恐怕又不及西班牙。

匈牙利比較全面,
步、弓、馬都沒有明顯的不足。

印加是繼馬雅和阿茲特克後第三個有鷹勇的民族,
鷹勇於新版的加強或削弱程度會是關鍵,
而村民受兵工廠科技影響及特殊單位(槍兵)會使他們不懼怕騎兵。

印度後帝的經濟不容忽視,
不同的地圖對他們前期能否擅用漁民攜帶食物+25很重要。

斯拉夫於團戰大多會擔任攻城的角色,
衝車+20%攻速是我認為新種族中最好用的團隊加分。

順便說一下新種族的特殊科技貌似很多都不設實際,
如上述匈牙利雇傭兵(200食物 300黃金)效果是特殊單位不耗黃金
但每個特殊單位只需10金,
真令人無語呀…
回復

(究竟幾時有,太期待等唔落去)

匈奴既 城快馬弓爆 神技 位置不保T_T
回復

i want~~~~~~~~~~~~~~~
回復

斯拉夫人跟匈牙利(或翻作馬札兒人)
回復

有馬其頓就好=.=
回復

點解吾出埃及架><?
回復

點解唔出香港土著----宅男 民族架
回復

樓上講個個種族出既話,世紀帝國2一定會超多人玩
回復

之前意大利係免升戰船,即係好似維京咁一上城就升左,依樣極之屈,好多人都話屈得滯,唔知改左未
回復