查看: 3433|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] [4.5代] jubeat copious APPEND部份收錄曲公開

關閉 [複製鏈接]

AOU2012就快開幕,
官方blog也透露了jubeat copious APPEND(下稱4.5代)的部份收錄曲。

blog列出的新代收錄曲當中,
其中三首已經在jubeat plus登場,並會移植到4.5代。
==新版權樂曲 & jubeat plus移植曲==
こどなの階段 / 南波志帆
ダイナマイト / →Pia-no-jaC←
HEKIREKI / LAST ALLIANCE

換言之,各位有iPhone/iPod/iPad的朋友們,現在可以先練定了。

另外還有七首收錄曲。
==新版權樂曲==
オリオンをなぞる / UNISON SQUARE GARDEN
くちばしにチェリー / EGO-WRAPPIN'
FIGHTERS / 三代目 J Soul Brothers
やさしくなりたい / 斉藤和義
CRAZY FOR YOU / (Kylee)
[未確認]フライングゲット/ AKB48
[未確認]マル・マル・モリ・モリ!/ 薫と友樹、たまにムック。

==新KONAMI原創樂曲==
ナナホシ / S-C-U
The Wind of Gold
/ kors k
??? / ??? @
??? / ??? @
??? / ??? @
??? / ??? @
??? / ??? @
??? / ??? @
??? / ??? @
??? / ??? @

上述歌曲將於AOU2012的jubeat試玩機台率先登場,
其他去不了日本的朋友,就唯有等3月的4.5代推出了。

@:來源自jubeat copious APPEND SOUNDTRACK歌list,應該不會在AOU登場。
===========================================

除此之外,
官方blog亦表示AOU2012的jubeat plus試玩區中,
將會提供部份即將推出的新pack樂曲,讓玩家率先體驗。
サツキ-jubeatREMIX- / マジックアカデミー管弦楽部
愛しき為の闘い / 新井大樹
Buddy / 坂本 真綾
909 / TRIBAL CHAIR
千本桜 / 黒うさP
The Wind of Gold / kors k (4.5代收錄曲 先行配信)

來源:
http://mp.i-revo.jp/user.php/jb-staff/entry/1353.html
回復

正@0@
有AKB D歌><
回復 支持 反對

正@0@
有AKB D歌>
jimmg12 發表於 2012/2/16 21:23

AKB曲開始成為趨勢
只要有一代唔入 就好似輸一大截
回復 支持 反對

正啊 又有AKB既歌;p 又可以多1首EXC準備xd. 應該有lv.7-8掛
回復 支持 反對

正啊 又有AKB既歌;p 又可以多1首EXC準備xd. 應該有lv.7-8掛
kingson2 發表於 2012/2/17 02:15

岩岩上wiki睇左睇
lv9
回復 支持 反對

得咁少原創...
回復 支持 反對

得咁少原創...
79948994 發表於 2012/2/17 10:23

部分je
上年呢個月份又係有試玩 果陣新原創曲剩係得concon一首

況且APPEND Festival都最起碼有六首
回復 支持 反對

4代Ryu☆失蹤一樣
唔知4.5代會唔會有佢D歌
回復 支持 反對

4代Ryu☆失蹤一樣
唔知4.5代會唔會有佢D歌
lanceson7958 發表於 2012/2/17 20:34

我都等緊
佢既話 最大可能應該係Rb/IIDX/SDVX/DDR連動過黎吧
回復 支持 反對

Jubeat Plus new pack配信
WONDER WALKER 6/9/10
[E] 6/8/10
yellow head joe 7/10/10
The Wind Of Gold 5/8/10[/red]
回復 支持 反對