查看: 4607|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家贊不贊成把回覆字數廢除!?

關閉 [複製鏈接]
大家贊不贊成把回覆字數廢除??

如果不贊成應把回覆設置多少字??

如果贊成怎樣減少呃post呢??

是否應該增加扣呃post者的分數??

請大家多多發表意見!!
單選投票, 共有 97 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

我係睇到個標題入黎既..

其實 回覆字數我覺得無用..

好似 一個回覆者咁

"多謝晒喎.."
"哎 唔夠字數 補一補"

咁一個限定既回覆字數要黎做咩?

又好似一個回覆者咁

好認真咁答問題

例: 問:一對普通波鞋 大約要幾錢?

答:大約要300-400~~

咁又比你地扣分

如果咁答呢?

答:大約要三百至四百

又唔扣架啦喎!

有時見到真係好笑到爆 真係呃post個d又唔扣

認真去答個d又要扣-.-

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
tiu_mark + 5 十分好的意見

查看全部評分

回復

我都贊成呀~

有好多野因為回覆不足字數~搞到比人扣分~

有好多靚女圖~人地覺得佢靚女~就話:[幾靚女喎]之如此類既回覆~

就比人扣分啦~所以我好希望可以把回覆字數廢除~

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
tiu_mark + 2 感謝發表!!

查看全部評分

回復

回覆太少好似變左呃post (e.g. thx 等等)
加上依區回貼人數少之有少

評分

查看全部評分

回復

唔太贊成 限制回覆字數都係想大家盡量抒發意見 如果唔限制既 可能會覆得幾隻字 (靚!) (唔靚!)

評分

查看全部評分

回復

版主評論是否無用回復時請動一下腦筋
若只是普通的CC , THX ,QQ , THX 4 SHARE 這些當然要扣

評分

tiu_mark + 2 感謝發表

查看全部評分

回復

其實令女版唔應該有字數限制   
除左個好令丫 呢d字都諗唔到有咩好寫..
係都要加落去會變得好怪

評分

查看全部評分

回復

e+限制都咁多人呃post....如果唔限制既話我諗可能係...或者good咁...會多好多人呃post...
令女版就唔限制既話我諗d人靜係回覆(令女啵)(幾好丫)咁...

評分

查看全部評分

回復

其實最好就係cut左個回覆分
變左開post有多d分
回post無分
咁咪無人呃post囉

評分

tiu_mark + 5 十分好的意見

查看全部評分

回復

我自己都贊成廢除字數不足~~^^"
有時見到某些會員就算字數不足也算是有給意見!~~
例如:"好似唔係太靚","好似唔錯喎"~
這些字眼也算是不足7字...但也算給了意見!~~
扣分既又覺得太絕情~
唔扣又覺得對扣左分既會員唔公平~
所以有時都唔知扣定唔扣好..@@""

我覺得只要我地認真去判斷會員既回覆...
是否枯顯,是否呃post而再去定奪扣幾多分~..
因為而家唯美..回覆既人數已經唔算多..
如果我地定既版規再係咁嚴格既話..~就冇人會唔敢回覆嫁喇!~><..

((只是個人意見..不要插我耶^^"))

評分

tiu_mark + 5 感謝發表

查看全部評分

回復