打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 十大門派深入剖析--------第二期(明教,丐幫,少林)

無LINK無真相
莫菁兒 發表於 31-7-2012 09:04 PM

算啦,都慣..D人唔抵得咪惡意中傷我...不如賭下..如果佢拎得出link,,要我點都得...拎唔出既,請當面同我道歉

吹呀,我就係自負,但對唔住,我有料,,我有能力有實力比我自負..
我所講既每句都係事實..54石天山單挑打贏全6星宿彩姬,打贏65石天山FAFA,立花,,乜野全6丐幫三仔全6明教火靈子我根本未驚過
你地覺得我吹水既,,歡迎見到我就避遠D,,我都唔想係自己post見到你地

剎神中傷我都算,,最悲哀既係一年幾來連自己最重視既人都竟然比佢地洗左腦,,覺得我係一味靠吹既人..我真係好想同你講,用下你個腦啦,,
回復 支持 反對

小弟玩明教 都認同但本人上2體1身會更好 另小弟覺得明教大交雖然唔勁 但秒ec是一流 一拉一打怒15刀 ...
天使心 發表於 31-7-2012 09:36 PM

我始終唔喜歡將潛能點分散..因為潛能本身果200幾屬性並唔係最重要,,最重要既係潛能對修煉既加成...始終單一種潛能點法..先可以獲得最直接,最明顯既修煉效果..如果將潛能分散 我就會覺得變左兩頭唔到岸,,血量唔會比全身有好大優勢,,但身法又唔及全身咁靚

我都無話明教完全無作用..我都認同明教既打怒同烽火實用性真係比較大..但烽火始終冷卻偏長..係烽火冷卻期間明教就好尷尬咁唔知做咩好...
至於你講秒EC..其實並唔現實..因為兩隊打交,,ec都會處於兩隊末端,,即使明教可以拉..頂多都係拉到人地隊伍既最前面,,而唔可以拉到己方隊伍入面
回復  ∼香B∼

無問題。
呢件事我會處理,若然你真係比人屈,我會還你清白。 ...
浪跡天涯002 發表於 31-7-2012 09:37 PM

真係好鬼火,,兩篇野都打左個幾鐘,,呢到加埋第一篇成6600幾字 你估真係唔攰架?
btw...我兩篇分析係控制字數方面都幾犀利- - 咁岩都係3300幾字...
回復 支持 反對

咁就要睇下明教是攻定守 守比較有用 同埋鋒火cd時間但長 但明教cd技較快 若5石人打人7-8千 出技可以打到1 ...
天使心 發表於 31-7-2012 10:01 PM

我知道明教,天山,慕容呢d門派攻擊係高..但我所講既重點係..除少林以外既近攻..都難以越過果條"楚河漢界" 即使比你過到去..你打到幾多下??我諗大概放完斗轉,火燒,水淹,炎龍就已經無左一半血甚至已經地府..比起其他企定定就可以射得開心既遠攻門派..近攻輸蝕既地方就係呢到...我從來無講過明教等近攻"完全無用" 我只係覺得佢地係群戰中作用唔及遠攻咁大,,近攻往往都係做炮灰既份...
回復 支持 反對

國服一篇野講1個門派都唔止1樓..
莫菁兒 發表於 1-8-2012 01:08 AM

我今次寫呢個系列用左書面語寫,,其實只係想你地睇得舒服d..口語寫咁長篇,你地會睇得好辛苦,,而且口語我d標點都係亂來- -廢事整到咁亂先用書面語,,結果就比人話抄國服 sosad

一係咁囉...你地有咩疑惑想我講下既咪係到留言...我試下針對性咁樣去寫咁就唔會再話我抄文啦
回復 支持 反對

打英文
莫菁兒 發表於 1-8-2012 12:41 PM

好啊- - 前提係你比晒十大門派英文名..同埋d寶石叫咩名比我先- -
回復 支持 反對

天乳飛度乃是逍服中最有心研究這遊戲的玩家,
上至國服,下至港服的都無一不曉
姑勿論當中的分析是對是錯,
其 ...
溫鑑良 發表於 1-8-2012 07:15 PM

好耐無人咁叫我 哈哈..其實我只係平時打大交同玩校場時觀察得多..同埋有自己諗法..可能會有人話我打機打上腦,,唔讀書果D...不過一個讀書差既人,會唔會有咁好文筆咁好分析力寫得出呢d野...所以中傷我既人 要再加把勁搵其他野踩我了
回復 支持 反對

我依家玩緊少林 放左唔多錢落去
但一定去唔到5石最多全5544
如果轉近攻門派玩  最好玩咩?? ...
guyguyjoe 發表於 19-8-2012 06:13 PM

5544..天山應該算係近攻最好選擇但如果你長玩..考慮埋天龍3..慕容會係唔錯選擇..丐幫都好強
推薦度;;慕容=丐幫>天山>明教>少林
回復 支持 反對

好文btw我想自己整一隻全45天山大約應該向咩方向玩同埋有咩要注意?支持一下 ...
kk5882 發表於 14-8-2013 09:20 PM

多謝先...天山既話可以睇睇呢到
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4378180&highlight=
或者 想知天山某d簡單既pvp技巧就可以去呢到
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4357625&extra=page%3D1
回復 支持 反對

其實你啲野我睇哂咁濟不過有啲唔太明
kk5882 發表於 14-8-2013 10:02 PM

有咩唔明就講出來 我盡我所能解答
回復 支持 反對

唔該你先……一隻45天山嚟講要整幾錢左右同埋門派入邊見到你po出嚟都係話武當pk最勁? ...
kk5882 發表於 14-8-2013 10:21 PM

要整幾錢我答唔到你。。因為而家物價同我舊時差太遠。。但應該都要大約3000吧

對於邊個門派pk最勁。。我只可以講無最勁的門派 只有最肯花心機鑽研的玩家。。
無可否認武當,天山,逍遙  比其他門派既變化性比較大 亦比較靈活 可玩性較高
回復 支持 反對