打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 十大門派深入剖析--------第一期(天山,逍遙,武當)

天山一到群戰真係……
打大交有時2花未開就黑mon
bloodyroses 發表於 31-7-2012 08:53 AM

大家都懂..天山的痛
咁天龍三,逍遙架發展係點?國服有無勁逍遙?
中村明仔 發表於 31-7-2012 01:04 PM

um..呢次十大門派分析,,我盡量都無講到天龍3既發展..不過既然你問到我都可以講下..

天龍3有兩個比較重大既更新,,技能進階及龍紋..龍紋就不多說了,因為影響不大..最重要係技能進階
技能進階係d咩我就唔多解釋了,,麻煩去google搜尋天龍3技能進階,,你會搵到一堆...
逍遙主流既技能進階係: 溪山,八陣
當呢本技能進階修煉滿左果時..逍遙出溪山接近100%成功率..八陣亦可以散功12秒
但唔好以為..嘩,咁逍遙咪屈晒...事實既殘酷就係有技能進階,亦有技能抵抗...我敢講全天龍99%既玩家都會選擇抗溪山..唔好話我點解咁肯定..換著係你,面對個100%放大既逍遙..你會唔會抗溪山?? 所以其他九大門派既進階相比逍遙之下,,抵抗既人數少太多..換言之,九大門派都有加強自己技能,唯獨逍遙原地踏步...

然而,逍遙最好既情況就係原地踏步..只要逍遙修煉評分比唔上對手,,溪山放大率唔會仲有30%,,而係會跌得更低..換言之逍遙係天龍3入面一定要keep住修煉,,否則你打交對住高修煉既對手,,想放大你都無可能

逍遙兩招神技之一既溪山已被抗..我地再睇下另外既凌波神技下場如何..
係天龍2入面,,逍遙面對近戰可以話食菜咁易(除天山)..因為11秒冷卻20米瞬移既凌波..
但係去到天龍3..14秒狗頭附加4秒封穴,35秒烽火附加6秒控技...逍遙既凌波係丐幫同明教面前根本小菜一碟..所以係天龍3,逍遙唯一仲可以虐待既就只剩返少林...

溪山同凌波既實力大減..逍遙仲有咩優勢? 只要你多d上17173既視頻區就會發現一樣好有趣既事..係天龍2時..出現最多既係逍遙既打交片,,佢地可以挑戰跨一級石既近攻..好似耍猴咁玩近攻...但去到天龍3..逍遙主視角既打交片就明顯少左勁多,,換左丐幫,明教當家...逍遙? 單挑已經跌至谷底

你問國服有無勁逍遙..當然有,,但真係好似絕左跡咁..好似以前3重樓宿命,上屆爭霸賽唯一既逍遙惡魔獵手..好似都潛晒水咁..我唔知係轉左名定係點..但我上國服論壇已經好少見到佢地既屬性圖/裝備圖
回復 支持 反對

天山 項鏈 你會用邊種雕紋?
回復 支持 反對

天山 項鏈 你會用邊種雕紋?
CALVIN-CHOY 發表於 31-7-2012 11:04 PM

係天龍2我會用忘無。天龍3會用鳳舞
忘無回怒快。天山半怒技唔差,陽歌出得快,傷害高。陽春就唔洗解釋。
我知你諗緊技能進階鳳舞同項鍊雕紋會唔會有加成。
根據我睇國服所見。兩者係有加成的。所以天龍3進階鳳舞同雕紋鳳舞,傷害係好可觀
回復 支持 反對

係天龍2我會用忘無。天龍3會用鳳舞
忘無回怒快。天山半怒技唔差,陽歌出得快,傷害高。陽春就唔洗解釋。
...
∼香B∼ 發表於 1-8-2012 00:00

我正考累到技能進階 因為我會用  鳳舞 同 點手 機會多d ~
返正 忘無 已經6級站用吧 ~
回復 支持 反對

我正考累到技能進階 因為我會用  鳳舞 同 點手 機會多d ~
返正 忘無 已經6級站用吧 ~
  ...
CALVIN-CHOY 發表於 1-8-2012 06:36 AM

如果我進階..我都會揀呢兩樣其實忘無- - 唔洗咁高啦..我果陣都係得2lv就算..因為真係貪果"一次"傷害,,而唔係果個"傷害"
回復 支持 反對

我想問一問武當 武當系有修既情況下 樓主認為武當玩3血精定3紅寶?
回復 支持 反對

我想問一問武當 武當系有修既情況下 樓主認為武當玩3血精定3紅寶?
化合物 發表於 4-8-2012 05:14 PM

紅寶,,點都係紅寶..神器,暗器,甚至係將來龍紋既血上限..都係睇體力所加既血量..血上限所加既血量係唔受影響
同時紅寶有外防加成..所以無論點都係紅寶會比較划算
回復 支持 反對

紅寶,,點都係紅寶..神器,暗器,甚至係將來龍紋既血上限..都係睇體力所加既血量..血上限所加既血量係唔受影 ...
∼香B∼ 發表於 4-8-2012 17:17

麻煩解答^^
回復 支持 反對

又有問題問問 火攻真係高攻過毒攻? (逍黎講) 同埋收裝方面你話火毒 但我想知建吾建議選擇多修?3-4屬?
回復 支持 反對

又有問題問問 火攻真係高攻過毒攻? (逍黎講) 同埋收裝方面你話火毒 但我想知建吾建議選擇多修?3-4屬? ...
化合物 發表於 4-9-2012 10:51 PM

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4374910&extra=page%3D1 逍遙火攻傷害高過毒攻既證據

首先要知一件事就係..自制裝既屬性係有限的...
如果你揀左4屬攻既裝..剩返果3個屬性你搵唔搵到體,命中同身法..
每個人都有唔同既經濟能力..如果咁岩比你撞到呢種可遇不可求既靚裝..你又肯出高價同果班天龍爭..最後爭贏埋就梗係最好
但係我相信呢種裝係極之罕見..而4屬裝既屬性大多數都係比較殘缺...
逍遙係身法門派..你叫我要放棄血同命中去換多1-2屬..我真係唔捨得

如果你係生活玩家,,刷副本打下王既..4屬裝+殘缺屬性當然無問題
但係你係打交既話..火毒+推到4萬5內功已經足夠高攻了...
回復 支持 反對