收起左側

[REFLEC BEAT] [IIDX, RB] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第五彈

關閉 [複製鏈接]
wacさん呢...
據說IIDX的某些鋼琴曲也是來自他的
例如蠍火跟大犬
另外IIDX13的時候(那時是玩四聖獸的)也是 ...
Torchic╳小火雞 發表於 21-6-2012 00:06

總之扼錢就是了
辛辛苦苦打iidx開既歌依家開放哂

btw 我想問下你d簽名係邊度整出黎
回復 支持 反對

回復 40# 六神綱

我尋日係VZ睇D勁人打呢隻歌,好幾個煲呢隻歌最高個個係85%,佢其他LV10+都AAA+ FC的了
相信呢隻難度唔比量子低
回復 支持 反對

今日主力係IIDX,依家IIDX係17LV,而Rb的係14LV

最後開寶箱剩係開過兩次銀色,其餘銅色,一次金色都冇

我發覺我現時的實力只足夠應付LV5的曲,去到LV6就好大機會會大炒

所以會唔會將速度較高一點會好禁一點呢?依家的速度係1.0

btw,今日Rb開左The Sampling Paradise,初見81.1%,以LV10黎講又唔算難得過份

基本上玩多幾次的話應該可以堆高個分
p.s. 我發現荃金部IIDX機左面中間粒黑制冇左彈性,禁落去唔曉彈番出黎,麻煩了,明明我慣玩的係左面有DISC的
回復 支持 反對

岩岩係BEMANI WIKI 度見到...

呢次連動仲有一首歌係仲未知幾多lv 先開到....

∞        ECCENTRIC        HAERETICUS        D.J.Amuro Vs MAX MAXIMIZER

呢首會唔會有可能成為第2首冥...?
回復 支持 反對

岩岩係BEMANI WIKI 度見到...

呢次連動仲有一首歌係仲未知幾多lv 先開到....

∞        ECCENTRIC        ...
hosum2007 發表於 28-6-2012 15:19

唔係幾睇得明,剩係知道兩個artists

D.J.Amuro Vs MAX MAXIMIZER

前面那人好似未見過,後面...緊係記得,以前玩Rb玩到苦手的曲的作者
回復 支持 反對

唔係幾睇得明,剩係知道兩個artists

前面那人好似未見過,後面...緊係記得 ...
六神綱 發表於 28-6-2012 19:12

D.J.Amuro,真身係DJ TAKA(我個頭像)
MAX MAXIMIZER ....你冇估錯,就係deadlock的作者,據說真身係Qrispy(?!)
回復 支持 反對

樓上講左..

我話可能會變成第2個冥既原因係因為ARTIST...

冥- D.J. Amuro vs Killer

HAERETICUS - D.J.Amuro Vs MAX MAXIMIZER

雖然個genre  唔同..  但個組合...   

個人認為Killer 同MAX MAXIMIZER 呢2個名義既style 差唔多...

D.J.Amuro Vs MAX MAXIMIZER 呢個組合有可能會創作出類似冥既作品....
回復 支持 反對

今日再去VZ玩Rb同IIDX
Rb LV34, IIDX LV51
最後玩IIDX有條友跟機,啤住晒
唔知佢想點就冇再玩了
後來我玩Jubeat佢又冇lala行埋黎啤住晒,條友真係傻傻地

大假已完,睇黎有排都唔會開得晒D歌了..
回復 支持 反對

的確好有DEADLOCK個種FEEL

睇黎天空夜明都要淚目www

據講Basic lv6,Medium 破紀錄lv9

越睇越似原先DEADLOCK的譜面的加強版
結論:新Lv10+越出越變態,相信未來第三代出LV11同12的機會都唔細
我唔明,點解D人可以開歌開得咁_快的?
回復 支持 反對

總之扼錢就是了
辛辛苦苦打iidx開既歌依家開放哂

btw 我想問下你d簽名係邊度整出黎 ...
bennyyam0614 發表於 2012/6/28 10:12

http://g2ex.sakura.ne.jp/appendix/ap03.htm
呢度
自己入data就行了

==================================

前面那人好似未見過,後面...緊係記得 ...
六神綱 發表於 2012/6/28 19:12

前面是dj TAKA無誤 通常係IIDX先會用到既名義
不過佢一用到D.J.Amuro名義既時候 果首歌都係好變態架啦
例如有A、AA、F、冥
上到Another都係有12架啦(而且冥係12上位

MAX MAXIMIZER是Qrispy (因為曲風完全不同才會用第二個名義吧?)
目前只出過死鎖跟最新的那首HAERETICUS(都是RB的最強曲之二就是了)
換言之就是RB最強 vs IIDX最強了吧(茶
回復 支持 反對