查看: 13423|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[公會討論] *****會戰機/配置~有獎討論集中帖******

近期會戰機/配置日新月異
置頂的公會戰新手教學介紹的會戰機都過棄了
(圖都死曬~這版主真賴
所以特意開此帖,招各會戰好手介紹or討論會戰機/配置
亦可作會戰新手爬文學習的帖,歡迎新手發問

在以下以不少於30字介紹or討論會戰機/配置的回帖
可獲[加碼]8樂點獎,有圖加多2樂點

我先寫為敬~

~~~~~~~~~~~~~~~~~
(5月更新後)
熱門推介:
[SS 特自] [BS Wing EW] [Cr吉姆]

近期Wing EW大行其道,尤其港服未減弱
兩門超視砲可做成極高輸出,剪機都怕怕
第6介韓服LC聯賽每隊都出2隻,配V2AB + 吉姆
但V2AB港服未有, 配特自亦吾錯
cr吉姆有技可以擋下EW支砲,但亦要小心2武
用返KB的話,要比以前用得更靈活
一個吾留神比EW照到菊花就慘了

~~~~~~~~~~~~~~~~~

(2月更新後)
近期用這SS打會不錯哦~

改強了的重牛真的很牛~
具備超視,中遠距跟彈~回彈算快~
在大部份場地都可充份發揮它的火力
使用重點:勿亂倒地,會害到隊友
適合隊中意識好,走位好的人使用
可配置2B剪1C拳 eg.如女王,迪恩,KB/cr吉姆
回復

近期會戰機/配置日新月異
置頂的介紹的會戰機都過棄了
(圖都死曬~這版主真賴
所以特意開此帖,招各 ...
hillson09 發表於 4-3-2012 08:19

又死左圖so sad

講到最強配置就緊係雙重高啦:lol
AR A
再配合JJ渣 CU渣 /CR吉3 成個陣就是硬

跟據上次同某大公會打(陣形:type-d,bs迪恩,女王c,kb)佢地個kb唔夠2分鐘死晒 隻t-d唔夠30秒閃2次  
只要配合得好可以場場win

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
hillson09 + 7 活動+分~

查看全部評分

回復 支持 反對

又死左圖so sad

講到最強配置就緊係雙重高啦
ARA
再配合JJ渣同CU渣/CR吉3成個陣就是硬

跟據上 ...
1999+1分 發表於 4-3-2012 10:04

呢個陣真係有小小難搞
回復 支持 反對

無錯,很多之前的會戰機現在也被淘汰,例如金天,cu渣等等
我有唔錯的陣式,就係雙布2,哈曼加薩c,再加部kb/cr吉姆(光束軍刀)
布2有技2可9射不解釋,還有防指,爽
哈曼加薩c技能好,系數高,打type-d爽
而kb/cr吉姆(光束軍刀)則擾敵,可煩S機

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
hillson09 + 5 這個布2好易比人拆~

查看全部評分

回復 支持 反對

NTD+2GP+KB
舊陣is無敵
回復 支持 反對

TYPE-D(S)                      V2B
BS迪因2隻                       AGE(幫手硬直之後叫V2B幫手)
一隻KB/CR吉冇                 正義女神F2
                                         KB/CR吉冇

NTD
BS迪因
BR GP02A
KB

HWS
BS迪因
GP02A BR
KB
回復 支持 反對

hws+迪恩+金天/gp02a br/kb/吉姆III 呢個幾勁下
回復 支持 反對

其實用TD/HWS都係手感問題
回復 支持 反對

會戰 只要lag必 玩晒
回復 支持 反對

SR/S綠螳 or SR/S GP03D + 布1 + 女皇 / WING EW / 面具迪恩 + KB / CR拳吉

個人認為係一個唔錯既壓場陣.
S既配置一般黎講我比較建議綠螳,不過如果係宇宙場就03D較好,
不過會戰既地圖係隨機,所以選擇前者或後者就視乎你地~
B個個選擇布1係作為壓場既必要機體,至於B既另一選擇我認為WING EW較好,
如版主在#1所言,依家WING EW非常強勢~當然,改弱後未必能夠勝任,所以佢改弱後
我會建議女皇~因為個陣面具迪恩都差唔多係時候改弱~
C既選擇係我都會揀CR拳吉,原因#1版主已解釋,
KB則作擾敵作用,所以選擇用咩都係視乎你地自己~
回復 支持 反對