打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的故事...現在我可以做什麼?(有一點字海吧...)

關閉 [複製鏈接]

我仲記得上年係我生日果時先識佢,,因為佢既身材比較矮小,而我比較高
所以係佢上年係FB(果時唔係好識,冇乜兩句)同我講生日快樂果時,我就話我竟然細過一個咁矮既人..
之後佢叫我喊佢姐姐WOR,咁我咪喊lor,,,本身真係諗住串下佢,,,,點知搞到而家咁....

佢都好自然咁喊番我做細佬既..咁我地既關係都冇咁疏遠,,,有時仲幾親切..
1年啦,,上年同佢唔係好熟,,,係學期中我先發現自己奶野啦...學尾未終於開始同佢熟.
過左個暑假之後,我同佢更加熟啦..有時可以用fd黎形容..

不過有時佢既反應....神情,太令我傷心....
好冷淡....特別係係學校果時...係學校果時同佢講野1句起2句止...仲要說話既內容主要都係學習上..
因為佢成績其他好好...咩科最高分果幾個基本上都有佢份..但係佢個人好nice,咩都肯做,對人都好好..
可能因為咁我開始有d留意佢掛,,因為我同佢都係上年先同班..但係同佢識得耐左就發現...其實佢都幾懶..仲有夜鬼黎...上堂勁中意訓覺=但係人地讀書都咁勁真係冇計...我成日都覺得自己根本就同佢唔夾,人地成績頂尖,我呢?我只不過係一個成績中中等等,好又冇我份,差又冇我份既人黎..
佢呢?做事力求完美..我呢?做事求求其其....我係咪中意上左個唔應該中意既人?

係學校...好冷清,,如果成班人出街,,佢唔會理我,,只係得閒先講番1,2句,,但係我都覺得唔緊要,,因為佢係附近我就足夠....佢係要當我同佢單獨一齊既時候,,先會理下我....好似星期五咁..我因為放學有地理quiz,所以6點先走,之後見到個fd(男)岩岩同人溫完書,我知e個男仔同我一樣中意果個女仔,而且條友仲要係f.2就開始中意佢,我同佢都幾fd.......之後我地兩個企係門口唔知做左企左陣,,竟然見到佢既出現..原來佢岩岩都係學校幫人溫書..之後佢見到我地兩個,就企係到同我地一齊係到唔知做d咩,係到唔知等咩...

之後一齊行啦,,咁行就一齊行就一定會傾計,我地3個人,我,男fd同佢.我企係佢地既中間,之後個女仔開始講野...唉,,當時我諗佢都唔係同我講野嫁啦,,就諗住退後...點知,,原來佢望緊我同我講緊野..咁我咪行係佢格離同佢傾計lor,,最後一齊好開心咁送佢番到屋企,,果日都真係幾開心,反而係果個男仔比佢冷落左..我都覺得有d唔好意思..

之後星期六,,,msn突然見到佢搵我!?...從來msn只有我搵佢,邊有佢搵我嫁....當然暗爽左一下啦,,雖然都係問一d小事,,但係我都開心啦...之後我聊佢傾第d話題佢都唔會話唔講既....

直到今日番到學校...她對我如常一樣,,路過無視,由於今日數學有quiz,我問佢幾分,佢答完就停左啦...
我真係深受打擊...唉....點解會咁..........

我諗過好多次想忘記e份情,但係原來真係好難...因為番到學校日見夜見,見到佢,我不禁又打消左e個念頭,但當我自己一個既時候...我會諗我根本唔岩佢,我根本唔夠岩岩講果個男仔對佢咁好,我根本就唔知自己係咪真係做到..但係真係好難控制到自己....

我而家可以做d咩?....
回復

你心內佢都5知你點諗..
根本5系幾了解大家咁..
你都有話..好小理下你咁..
又5多傾下計咁..好難可以分享D事啦!!
如果你系想一齊..就多D找佢傾下心事,,有時單獨約佢出街囉
如果5想既話..做返普通既普通朋友囉
回復 支持 反對

依種關係好難可以合得埋

你既心意又冇話到比佢知
回復 支持 反對