查看: 24736|回復: 48
收起左側

各位認為我家姐同男友分手是否正確??

佢地2個拍左拖3年 雖然己經分左手但純粹討論一下是否正確(我家姐使用A 該男B)
B相貌極差(八兩金都好過佢) 好矮 起初個B都係對A有好感先追A
初時我個人認為如果個男對A好同對我地屋企人好會冇咩所謂
佢地拍拖2年左右感情開始淡
因為B 曾經想追A朋友 所以問A朋友喜好係咩
A過生日都唔開心咁過 但亦都因為相貌問題 A朋友亦唔受溝
之後B追番A A之後曾向B提出分手要求 但B沒有理會 堅持不分手
後來A 搵到工番 B亦都無業 但A在工作9個月 B曾多次要求A
將出糧人工8成給B 個個月A都將8成比佢 但今個月A己經冇再交錢比B
B今日發火由上午打電話至下午 A人工唔算高一個月2千零-3千幾$左右工時長短而定
B亦曾經話A講B媽壞話 強烈要求A交出金錢 否則分手
最後A選擇分手 請問一下A選擇是否正確????
單選投票, 共有 81 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

標題錯左,應該係 各位認為我家姐同男友分手是否正確??

入正題,呢個男人可以話係廢柴,軟飯王,仲有小學雞,首先我唔理佢樣貌好唔好,人品已經係0分,呢個無業廢柴軟飯臭雞王完全低能,而你簡直問黎都多餘,要女既養男既?呢個世界而家變成咁?男人既責任就係養家,個XY唔出去做野咪由得佢餓死囉,比錢佢?仲要8成人工比晒佢?咁我請問你家姐去佢做野黎做咩?比晒d錢個廢柴?唔好傻啦,你家姐做得岩呀,作為一個男人,個女朋友賺得個3千幾仲要問佢攞,仲差唔多攞晒咁濟,簡直荒謬,呢個男既唔攞去打把都無用
回復

我最曾人食軟飯嫁啦,無錢洗咪無錢洗囉仲要問自己個女友拿哂成分糧仲係人黎,你姐姐早就飛左佢啦
回復

回復 2# 789789xxpk2020

唔好意思 我打錯左字 因為我家姐好驚佢男友發惡
初時拍拖果時都對佢幾好 拍左拖1年 我家姐經常出街一有錢
比佢男友呃晒
想提出分手個男友發惡唔分手(係佢一腳踏兩船先 點解唔可以提出分手呀)
我都有咁問佢 因為佢好驚佢男友打佢 所以之後成日唔敢同佢提出分手
值到尋日 我老豆幫佢當面出頭佢先肯答應分手 不過唔知佢仲會唔會搵我家姐lo
回復

不理會其他問題
只一條罪: 食軟飯
就應該立即分手!

題外話: 他們有沒有性關係?
因為現在的人太不自愛, 既然不知道是否能一生一世,
就不要將身體給予人生路上一個短暫結識的人!
回復

回復 4# exolmlkk
嗯...其實佢錯在先就唔應該驚佢,發惡?驚佢咩姐,佢會夠擔殺人咩?如果係咁既話基本上已經可以報警,如果佢而家有咩行動搔擾你家姐既話更加可以報警,但係基本上呢d人根本就唔洗驚佢,想打你家姐咪打返佢轉頭囉,鬧你家姐咪鬧返佢轉頭囉,佢理虧在先
回復

條女咁都會比錢條仔=.=
分手E個決定做得好~
回復

咁多人死唔見條友仔死?
回復

標題錯左,應該係 各位認為我家姐同男友分手是否正確??

入正題,呢個男人可以話係廢柴,軟飯王,仲有小學雞,首 ...
789789xxpk2020 發表於 13-10-2010 02:46

I agree 你既講法   個男既好cheap -3-
回復

條友真係好狗.....樣貌....算...唔講.....但一味識利用女友......這算得上是愛?????
回復