打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 楓之谷開放咁多角色職業、係咪一件好事來呢

其實我都覺得挺好的,詳述如下:

第一,玩家有更多選擇.劍弓法賊這個情況持續了好幾年,都已令很多玩家十分厭倦,出多一點職業除了提供玩家有新鮮感之外,還可以滿足不同玩家的心理需要.

第二,維持楓之谷競爭力.楓之谷近來的更新都出了一些讓人耳目一新的職業,比如機械師.這名詞我相信大部分線上遊戲都沒有怎麼出現過.這就成了楓之谷的獨特賣點,就會可以有本錢與人競爭,令這遊戲的壽命較長.

第三,領導遊戲發展多元化.楓之谷是一個較為罕有又做得成功的兩維遊戲,它開放了那麼多的職業都算了取得小成功.成功當然多人爭相仿效,可以令遊戲發展變得更為進步.

可能有一些認為開那麼多職業會很亂,但是我覺得現在網上大把攻略和職業簡介,只要用心看一看我不相信大家會不明白.

最後,這個因素都是令我覺得開放那麼多職業會好的原因,其實這樣的發展方向可能會令人覺得"低能","幼稚"的兩維遊戲再次盛行起來,真的十分期待.
回復

其實我都覺得挺好的,詳述如下:

第一,玩家有更多選擇.劍弓法賊這個情況持續了好幾年,都已令很多玩家十 ...
cyruschiang 發表於 31-1-2011 23:48

同意~_~ 期待MS開放更多新職業~_~
回復

楓之谷再多新職業都冇用....外  掛一樣多
回復

出咁多職,,,但係又只可以得3個位用(有部份09年就開始玩既有6個位)
回復

唔知由幾時開始改版
之前升40要成個月,依加升40兩日就可以升完
而且依加冒險家職比起新職廢好多
回復

一隻出左好耐的GAME
想叫多D人來玩就得可以一直出新東西
回復

-,-我想問 點解隻game甘lag既
回復

仲可以有人堅持咁耐
我係佢公測之後第一批玩

講真 最好玩係呢個時候 冇外掛 成班fd 玩得盡興
咩王都可以成堆人打

而家佢出幾多新職都冇用 你唔掟點落去好耐玩
(之前都有一段時間玩返 朋友叫 果陣騎士團 玩閃電 又係第一批100 但係玩玩下又覺得悶冇玩)
回復

-,-我想問 點解隻game甘lag既
meootoo 發表於 20-10-2011 21:03

打炎魔,冇咁上下既顯卡都會卡死
回復