打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] ★【精】★ SD個人技巧教學 (含大量教學VIDEO) [小鹿教室]

樓主真係有心,拍片放上黎分享,莫大既大方 表現
片中非常簡單易明,我從來唔拍片的,希望可以會有更多技術短片分享
(文字真係有時點講都講唔明)
所以樓主想拍片,我會助你一把,

SD名:鷹(鬼屋)
回復 支持 反對

百年难得一见噶初级技术帖  好帖好帖 尼个帖噶全部内容 想当初自己领悟起码7`8个月 衣家10几分钟就睇晒 时代唔同 我老了
回復 支持 反對

3q大大
回復 支持 反對

好一個詳細教學
等我補充多少少野 (純粹實戰時的少數情況)
必殺技方面 : 有時基於部份玩家網速不穩定,可能會出現以下情況
                  - 對方使用必殺技同時發動 (即為冇時間抵消)
                  - 使用必殺技時即使命中對方,但過了一段時間也未能發動,甚至效果消失
                  - 對方使用後必殺技後,我方雖以必殺技抵消但對方依然發動成功
     SS一說 : 有玩家認為係bug,但有玩家認為係技術,其實嚴格上,SS可以算係一個bug,但
                  因為可以透過其他手段令其出現所以有一部份人認為係技術都未嘗不能理解。
                  首先SS係透過上傳同下載兩者之間既時差形成,所以連續收刀可以令上傳資料變得
                  微量不穩定,所以對方下載時會出現時差,令到你斬中對方時,對方未能完全下載
                  你的攻擊。
                  因此SS效果強弱跟使用者的網速成比例。
回復 支持 反對

一起進步 總比 每天虐菜來得好

虐菜這種在別人的痛苦上為自己建立快樂並不是我的喜好 ...
chuchiwing 發表於 19-8-2010 23:05

樓主你想話自己好勁?
回復 支持 反對

我唔回呢個POST仲係人黎既?
比正平有我份
加油,,教識我好多野
回復 支持 反對

太多 留名 得閒睇下 ~
回復 支持 反對

幫你推推...
回復 支持 反對

樓主辛苦你,對我好有用
回復 支持 反對

未睇曬都推一推,百年難得一見的好帖,辛苦樓主了.
回復 支持 反對