查看: 15602|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 「舞」職業已經係赤壁唔重要

「舞」職業已經係赤壁唔重要...

<<血舞>>[[onion_11]]
多數打手血上限已經18xxx - 2xxxx
就算全清靈(金字)齊冥秘文齊裝奶媽最多都係18x-19x
點轉點加都加唔滿血。

再加上高攻打手(例如﹕百變弓...)
=.=|||如果二個百變弓打手,唔需要你加血隻王都死左。
p.s 你企係到睇就得啦。

<<打手舞>>[[onion_26]]
舞攻擊.....應該無人會用舞黎做打手....
攻擊技得幾招...cd又長...(唔洗考慮)

<<戰舞>>[[onion_36]]
傾國-攻.....而家好少戰場係需要戰舞啦,好多打手都已經可以頂得住。
再唔係3個打手齊齊用藥補個坦。

==========================================================
舞 ..............你後路 = 辛苦路

全身都係星光&治療符玉,+體+血+治療秘文.....

你要轉其他職業都幾大工程........[[onion_29]]

==========================================================

廢話講完....

[[onion_20]]唔知大家有咩意見俾d奶媽。
回復

如果舞真係唔重要,我唔會次次群交(!_!算唔算...)都打舞先...如果舞真係唔重要,我就唔會想搵舞做我老婆...如果舞真係唔重要,我就唔會殺唔到月影武...如果舞真係唔重要,我就唔會次次打副本都搵舞...如果舞真係唔重要,我會玩舞??舞真係唔重要咩??無舞既話,爪會唔會真係無敵,無舞...就算係雙天戟都受唔到1套技,如果你覺得舞真係唔重要。。。咁我,一定會追殺你,唔介意既話搵埋旺旺狗強奸埋你
我堅信,舞雖然唔係最強戰斗兵種,但係最赤壁最強輔戰職業。。。
如果6個戟打5戟1舞,就算5戟一舞D裝廢D,都一定會嬴!!!
回復 支持 反對

樓主有冇留意到,「淙淙之舞」、「涓涓之舞」、「云雨之舞」、「救護」呢幾招都有得升級呢
升左級之後,補血量大增
但呢幾個技的技能書,一定勁貴...
大陸的救護LV7好似賣到RMB$200

不過我都覺得舞依然重要
舊戰場冇舞始終冇咁方便吧,特別78冇戰舞-攻打神秘人都幾麻煩
而且,必勝之舞的確有令全team人起死回生、扭轉形勢的能力...

但... 呢隻game做舞又真係辛苦既
雙六合雙摩柯雙般若已經可以算得上一個打手,但奶媽就要冥...
打手隨便用4金寶物都可以,但奶媽一定要難整的華佗針... 而家仲要連濮1都冇場
淨心墜又咁少出...
補血技能書又貴到X街
國戰獎勵、擂台分數等都係睇殺人數,但奶媽要殺人較難
再加上而家出左鉞,奶媽在野外被鉞係咁急沖+割裂都幾麻煩,用退避都未必走到...
而家好多玩家都著重甲(群戰全弓杖扇),唯獨舞依然係輕甲
(所以而家舞一定要文官裝,資質不妨全魅力,加強暴抗,提升生存率)
或者好似大陸所講咁,奶媽要搵番個百變做老公保護自己@@

講到尾,呢隻game職業係唔太平衡架啦
打手職業有D都越來越少人玩... 新出的職業「鉞」來「鉞」屈...
回復 支持 反對

噢,幫你反映一下舞的重要性先
回復 支持 反對

5係完全冇用ge 都,起馬打戰場有人幫你加hp
回復 支持 反對

噢,幫你反映一下舞的重要性先
晨昌首 發表於 28-1-2010 11:15

GM會向誰反映呢?
回復 支持 反對

當然是開發商
例如:建議設計一些戰場需要舞才更易通過
你不是以為我可以修改內容嘛 [[onion_57]]
回復 支持 反對

當然是開發商
例如:建議設計一些戰場需要舞才更易通過
你不是以為我可以修改內容嘛 [[onion_57]]
晨昌首 發表於 28-1-2010 15:07

我反對「設計一些戰場需要舞才更易通過」呢個建議

我其實好鍾意「過關斬將」呢個戰場的設計
冇舞,4個都係打手都可以打,唔會話一定要有舞先開得成場
以前的戰場,冇舞係打唔到...

我覺得舞扇補血技的技能書最好可以開多d,, 先令舞扇更重要
不過開發商唔會理我地啦= =
回復 支持 反對

舞 宜 家 都 好 重 要 啦 ,,,
雖 然 宜 家 好 多 百 變 弓 ,,, 高 級 秘 文 等 等 ,,,
舞 係 國 戰 , 野 外 都 變 得 冇 用 同 埋 會 變 左 頭 幾 位 要 殺 既 兵 種 ,,,
但 係 宜 家 好 多 戰 場 都 要 戰 舞 / 血 舞 ,,,
濮 長 , 77 , 73 , 新 80 都 要 戰 舞 / 血 舞 ,,, 咁 樣 可 以 變 左 個 戰 場 易 打 d ,,,
符 玉 , 秘 文 又 要 勁 先 得 ,,, 符 玉 最 低 要 求 都 要 星 光 3% ,,, 秘 文 最 弱 都 要 個 斬 ,,, 寶 唔 洗 講 又 要 華 針 先 勁 ,,, 要 做 1 個 勁 既 血 舞 又 要 10 清 靈 同 埋 要 5 禽 ,,, 仲 要 狂 添 ,,,
宜 家 周 街 都 係 百 變 弓 ( 重 甲 ) ,,, 舞 又 輕 甲 ,,, 變 成 左 舞 係 1 個 好 易 俾 人 殺 既 人 ,,,
宜 家 隻 game 又 愈 黎 愈 唔 平 衡 ,,, 以 前 需 要 既 兵 種 宜 家 都 冇 乜 用 咁 ,,,
其 實 宜 家 沒 落 左 既 兵 種 都 好 好 用 架
回復 支持 反對

冇舞打戰場會死傷慘重="=
回復 支持 反對