打印 上一主題 下一主題
收起左側

唉..!..我是一個失敗男友

關閉 [複製鏈接]
事情係咁...我係一個好易短暫失憶既人 可能1秒前講左既野我轉眼間就有機會唔記得...所以好多時都忘記左女朋友要求我做既野..我真衰仔...

琴晚同一個已婚既表哥傾左2個鐘..但因為唔係老豆果邊既親戚所以好少見面..新年先見下或姐約出黎食飯先有機會傾...琴晚差唔多訓既時候收到一個不知名既電話 一聽就發覺係佢黎喇..之後同佢傾落..講番哂3年黎嘈過既事比佢知 佢回左我一句 ..可以話打哂入我心咁..(佢話:好心你喇..明知自己成日失憶就咪學人訂承諾喇傷人心架..但點解你地可以訂埋咁多陷阱...唔怪得你地可以3年來嘈黎嘈去喇 ...)

問心又係既 成日都唔記得...不過諗番 所有承諾都好似陷阱...唔小心就會中招...

前日又因為準備約出街 時間上既問題又嘈起上黎...事情係咁既...因為佢讀緊書我又等緊開課程所以一星期有可能見一次...所以每一次佢都好想見我...星期一果日佢打黎問我... 
她:星期六..出唔出黎?
我:我星期五先答你..我怕有機會到時會失約
她:咁姐你唔想見喇
我:我無咁講 我只係唔想再一次因為突然有事又失約
她:咁無野囉

當時我係極度無奈..但都係因為佢太想先係咁...
但因為咁令我討厭呢一種生活..每一日都好似折彈專家咁每一句說話都要諗清楚黎講..好大壓力..

(如果有心既回一回意見..我打上黎都係因為太大壓力..)
回復

如果係咁咪滿足左佢要求先,唔好咁快俾個絕望人
回復 支持 反對

如果係咁咪滿足左佢要求先,唔好咁快俾個絕望人
冰月~ 發表於 4-11-2009 12:40

就係因為有次應承左話星期六可以...
點知要星期四果陣屋企人先通知我星期六要同親戚食飯...
佢就嬲左...

如果今次一樣係咁..真係咁唔好彩星期六有突發事件出現又會嬲多一獲~~
回復 支持 反對

有突發野出現咪同你女朋友講
如果,,仲係唔點,出絕招=.=
回復 支持 反對

所謂的突發事件你是可以把它推掉的
只是你覺得女友和事件哪樣重要而已
回復 支持 反對

好明顯你將屋企放得比女朋友重要,呢個就係你最失敗既地方囉.
凡事都有先後之分,你應該坦白同屋企人講o個日已經約左人.
如非非常重要不能推卻既事,你都唔應該推翻之前既承諾.
回復 支持 反對