打印 上一主題 下一主題
收起左側

李聖傑-擦肩而過-by-民

小弟第一次po自己既歌聲上黎,希望大家聽完之後留低你地寶貴既comment!

講番少少背景先,呢首歌係我趁一個人係屋企既時候,偷偷用mp3機錄既,

話說因為我唔敢唱得太大聲嘈住鄰居,所以用電腦開左首歌,之後自己對住個廁所唱既

所以係清唱..而且我覺得清唱能夠令自己學習得更多!

同埋小弟只係識用個肚呼吸黎唱歌,其他咩都唔識,如果各位有歌唱上既技巧請留個comment教教我!

多謝大家收聽我既歌曲..

標題:  擦肩而過 by 民

原唱: 李聖傑
作曲: /
作詞: /
編曲: /
歌詞:

我愛著誰 愛到我有點醉
告訴我你是誰 能夠把我讓我變不對
你不會累 但我卻愛你愛得好累
從沒有為了誰
不顧安危 付出一切
站在這平衡點 我還是覺得有點危險
或許是看不見 只能夠靠感覺
他不會是個好男人
也不會是個好情人
你對我說 我們只是擦肩而過
好的男人有那么多 少了他的日子也能過
我不會再讓你寂寞
也不會讓你更難過
你聽我說要好好學著去生活
就算未來有多少錯
至少還有我的問候 我的溫柔陪你度過

你聽我說 你不要這么做
你不要看著我 說你已經知道怎么做
你很難受 我愿意陪你一起承受
只要你不怕痛 再多坎坷我都陪你走
站在這平衡點 我還是覺得有點危險
或許是看不見 只能夠靠感覺
他不會是個好男人 也不會是個好情人
你對我說 我們只是擦肩而過
我不會再讓你寂寞
也不會讓你更難過
就算未來有多少錯
至少還有我的問候 我的溫柔陪你度過
他不會是個好男人 也不會是個好情人
你對我說我們只是擦肩而過
我不會再讓你寂寞
也不會讓你更難過
就算未來有多少錯 至少還有我的問候
我的溫柔陪你度過
就算未來有多少錯 至少還有我的問候
我的溫柔陪你度過
原唱既版本:

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
[H]gta9982 + 20

查看全部評分

回復

我係第一個聽播  (:
基本上呢我覺得你發聲ge方法冇錯
整體音準幾好
不過呢假音位可以再再再smooth d
有一樣野好緊要ge
特別係對新post歌ge你泥講
真係要有多dd個人風格因為勁似原唱   - -
雖然好難搵到第二個演譯方法但我諗你聽熟左首歌知首歌講咩你都識點唱
我覺得其實首歌唱得soft d係另一種味道
或者你補番加埋music個版丫我想聽埋xd
整體泥講唱得唔錯~_~
回復 支持 反對

因為個原唱把聲好沉好洪亮,所以我冇咩辦法整高自己個key唱上去-.-

music版,因為我電腦唔可以錄歌同冇mic,所以應該唔得喇

至於個人風格,比o的時間我!

多謝你既意見
回復 支持 反對

3# 牙民=] 因為我真係覺得你GE聲底其實唔錯
可以的話快D買番舍咪啦好平GA JA起黃金有得賣
回復 支持 反對