收起左側

[綜合討論] ::: 電腦及遊戲系統問題討論區 (+2)

每次玩完之後~
就關機啦...........
之後再玩返
就變左咁:                                     點算???               我重裝過都係咁......
回復 支持 反對

你對住桌面個楓谷ICON右click 揀內容 ,
check番你個楓谷file既捷徑 , 裹面有個MapleStory.exe
之後揀番禁套用 , 試下得吾得 ?

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
遊俠翔 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

冇MapleStory.exe

我諗係每次重新開電腦,

就會冇左MapleStory.exe
其他野就仍然係度~

會唔會係我部腦問題????
回復 支持 反對

試下將個MapleStory.exe 改名 , 捷徑果道都改埋試下得吾得(?)

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
遊俠翔 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

感謝~得左啦~thx
回復 支持 反對

楓谷好慢!

唔知點解無玩一排,前幾日玩番,一開楓谷,去到揀伺服器果陣就變得好慢,個mouse慢慢咁郁,入到game後都係咁...唔知係事先會咁呢??
回復 支持 反對

大大幫我解答....
我每次開完楓谷之後想再開但開吾到...一定重新開機才能玩
有什麼方法可以吾洗重新開機就再玩呢= =
重裝也不行
回復 支持 反對

原帖由 theodorekwan 於 2008-3-31 06:17 發表
大大幫我解答....
我每次開完楓谷之後想再開但開吾到...一定重新開機才能玩
有什麼方法可以吾洗重新開機就再玩呢= =
重裝也不行

下次玩完 , check下右下角有冇舊藍色野 , 用mouse移過去就整走到 , 如果吾得 , 試下開工作管理員 , 系處理程序果度 , del左個gmaeguard
回復 支持 反對

原帖由 =羊= 於 31-3-2008 14:45 發表

下次玩完 , check下右下角有冇舊藍色野 , 用mouse移過去就整走到 , 如果吾得 , 試下開工作管理員 , 系處理程序果度 , del左個gmaeguard

大大呀....都系吾得....刪左之後再禁楓之谷...在處理程序彈左MapleStory.exe之後一陣又吾見左= =...咁點算
回復 支持 反對

發覺 .....影完相 d相唔見有
有冇人解答到我?
回復 支持 反對