查看: 18000|回復: 69
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[自創]猛將玩法1-40lv(暫時)會更新

好多人都覺猛將攻擊技廢..
so好少人玩呢個職,
但係我就唔認同[[yoyo_041]]
猛將~pk稱王
係團p既時候:就係因為猛將而反敗為勝
(((下面幾長,可能好悶)))))[[yoyo_173]]
入正題:
猛將
屬性:風,火,水,地,都得(見意水猛)
水猛:因猛本身高物防,so不必專注+體,水高法防,可以頂得多d法攻
加點方法:主體副力

地猛:猛本身高防,用埋地屬仲高,豪傑的攻擊可以完全無視[[yoyo_112]] (唔係串豪傑- -)
加點方法:主體副力

風猛:猛出手高係冇用,但如果猛係第1個回合出技既話(單挑)就對鬼謀極具傷害,因為鬼謀冇力打你係唔痛
加點方法:主力副敏,體

火猛:升lv一流,因猛將冇豪咁高力,+火可以離補少少力,猛本身高物防+埋力=又高攻又高防,打pk一流到爆[[yoyo_113]]
加點方法:主力副體

武將方面:
1開始用杜長吧,佢高攻離補猛的攻,
升到21lv改用鑽仔(公孫鑽)吧,高防又高攻,
升到27lv改用埋脫仔(彭脫),同黃天都合擊,都秒到中山居士了
升到34lv就用得糜芳,因為好多人都覺勁- -
升到40-41用7步/5步(7步一殺/5步一殺),聽人講好勁,不過好貴
如果有少關/少趙可以next左27-34lv既寵了
41之後,收集更多資料再說[[yoyo_191]]
升lv方面:
10升到14去打(丘)洲山賊
14之後過橋打天c湖(1)
17lv就可以打廢城了(天c湖右邊的城)
20lv可以打泥陽(1)
25lv有藥去埋泰山升吧,d野好少血
30lv夠防可以升云鋒山(p.s.要技2個回合一隻)
32v可以試試打除洲兵(過左除洲橋左手面)
升到37lv去合肥打叫陣(因沒有35的技打是唔痛的)
打叫陣可升到40-45不等
40-45之後,都是收集更多資料再說[[yoyo_191]]

技能方面:
斬技,刺技+到100(幫你+多d技能傷害)
頭好壯壯+到100(+多200hp)
鬼頭鬼腦+到100(+多100sp)
盾技可唔可都唔緊= =(我覺得不仲要)
剛勁,單挑+到10(剛勁+防,單挑60%令對手用物理攻擊指定打你)
迴燕斬+到50(學破空斬)
破空斬+到50(學沉沙斬)
回旋刺+到100(升lv好好用,又快)
0空剌+到100(升lv,pk一流)
神威唔知有咩用(so唔學)
弓技+50(學烈焰箭)
烈焰箭+100(幾高攻,又係第一招弓技)
調色line(本人覺得冇咩用)

以上是1-40lv的[自創]猛將玩法
p.s.可能我既玩法對大家冇咩幫助,但我係幫下人- -,唔好串我(篇野打左30min)[[yoyo_170]]

評分

參與人數 1樂點 +3 +3 收起 理由
凍檸水OO + 3 + 3 原創心得..

查看全部評分

回復

支持原創作品@@
唔錯

不過我覺得招弓技可以唔學-_-有時覺得係晒位
回復 支持 反對

thz~[[yoyo_116]]
可能之後個d技超苻想像- -''
回復 支持 反對

-o-最唔好係佢只可以學40招技...
回復 支持 反對

有好多招都冇咩用最多學30招到[[yoyo_041]]
回復 支持 反對

十卜十卜對我依個火猛好有笑
回復 支持 反對

回復 6# 的帖子

唔明- -''
咩叫好有笑''?
回復 支持 反對

回復 5# 的帖子

唸住學晒xd到時先del-o-唔知得唔得呢-o-...
回復 支持 反對

到時打pk  d技有排搵- -
之前吞1個陣搵技搵到冇晒time- -''
回復 支持 反對

囧....我加左盾-.-"
回復 支持 反對