樓主: kwangary2009
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有關蒙古城快......

世事無絕對.....只能說 上城方法很多種
但每種都會帶來不到既後果跟打法...
超城快唔一定係快攻型...不過一般黎講會係
有些人超城快後是用作爆經的 超城快目的是唔想比人偷到雞
所以其實冇一定...看的只是個人既戰術跟控制力:lol
回復 支持 反對

原帖由 endynjay 於 16-8-2008 09:16 發表
你遊戲未開始應該按記6遊戲
你放出來呢個save係我地一入地就玩到..
根本唔係你升城個save..

o......原來係咁-.-
我再試......
回復 支持 反對

原帖由 _polo 於 16-8-2008 10:19 發表
世事無絕對.....只能說 上城方法很多種
但每種都會帶來不到既後果跟打法...
超城快唔一定係快攻型...不過一般黎講會係
有些人超城快後是用作爆經的 超城快目的是唔想比人偷到雞
所以其實冇一定...看的只是個人既 ...

其實咁樣都唔錯......起碼經濟都贏左dd......

好......再諗諗先......
回復 支持 反對

原帖由 kwangary2009 於 16-8-2008 16:07 發表

其實咁樣都唔錯......起碼經濟都贏左dd......

好......再諗諗先......

經濟係輸左的說,遲升城係好經d,別搞亂
回復 支持 反對

回復 14# 的帖子

其實我覺得超城快係=經差但係出到幾隻兵搞到人地升城慢左/升城果時都係比人壓住黎打

壓下壓下...比人龜到兩格衝車+廿隻騎就...
回復 支持 反對

原帖由 singstarwing 於 16-8-2008 17:37 發表

經濟係輸左的說,遲升城係好經d,別搞亂

絶對讚成,唔好以為自己升完之後,分數高過人就以為自己經濟好過人,就算你識超城快,但係人地識玩守城呢?到時你仲蝕底左
升城快唔一定勁,升得太慢又唔係太好,通常升城係16-18分左右都ok ge啦!
玩唔到城快ge話 咪學下點樣反城快囉(好多人就係玩城快,但係第一倫亂人失敗左之後,就唔識玩落去,到最後都係輸左)

回復 支持 反對

原帖由 homym 於 17-8-2008 20:23 發表

絶對讚成,唔好以為自己升完之後,分數高過人就以為自己經濟好過人,就算你識超城快,但係人地識玩守城呢?到時你仲蝕底左
升城快唔一定勁,升得太慢又唔係太好,通常升城係16-18分左右都ok ge啦!
玩唔 ...

唉......我就係果d升城後亂唔到人就比人打番轉頭既人......[[onion_44]]
我呢幾日搵下d記錄檔, 發現左個24+2既式
不斷苦練, 終於......可以整到個save比大家睇睇[[onion_26]]
有幾個問題我自己都睇得出......
1. 有時會斷村
2. 話明24+2, 我只係+到1......(e一點真係好無奈......請大家解答[[onion_54]] )

弊!!!!點解冇左架......[[onion_44]]
算......比第二個大家睇睇......(15:XX升城)
e個.....唉......比人用民兵打......[[onion_77]]

已記錄遊戲 - 18-八月-2008 14`52`25.rar

130.29 KB, 下載次數: 46

回復 支持 反對

原帖由 kwangary2009 於 18-8-2008 15:33 發表

唉......我就係果d升城後亂唔到人就比人打番轉頭既人......[[onion_44]]
我呢幾日搵下d記錄檔, 發現左個24+2既式
不斷苦練, 終於......可以整到個save比大家睇睇[[onion_26]]
有幾個問題我自己都睇得出.... ...

24+2 升完之後,通常經濟都好差,頂多出得2騎,要守你d騎唔難,15分3x秒升城最好ge村民數係26+2 or 27+2 視乎你ge手快情度,而且升完經濟唔會太差,雖然都係出得2騎,但肉比較多,可以多生村民搞經,你24+2 一亂人失敗,嘿~到時你完lu,經濟唔夠人好,人地又升左城,出返d騎兵sm你lu。
你都係升完之後,玩守城,爆經,搶帝,係帝王時代sm佢,狂出匈牙利輕騎爆直攻入佢城鎮中心,咩都唔好理,佢搵兵擋你就繼續出,等佢不斷入村民,無法生資源, 最後就無錢出兵檔lu,到時想點sm仍都得,進攻係單挑就係最好ge防守,不顧一切ge瘋狂進攻就係單挑ge王道,但首要條件係經濟要比對手好,點解?因為慢一佢唔擋你d肉馬,改出兵同你鬥爆屋企,咁到時咪睇下邊個d資源最快用晒,最先無兵出,咪輸囉,咁你話首要ge條件係咪要經濟好?記住,有經濟先有軍事,有經濟就算比人爆左屋企都可以繼續出兵打人,係團戰戈陣時,自己都唔洗要隊友比錢你重建家圜,仲可以繼續邊打人邊重建家圜,唔洗成為隊友ge負累。
亂人失敗,就轉攻為守同埋鬥經,搶帝,唔好戀戰於點樣再亂人,因為人地識守,你仲出兵亂人,咁樣送d兵比人殺=送錢比人。

回復 支持 反對

原帖由 homym 於 18-8-2008 20:28 發表

24+2 升完之後,通常經濟都好差,頂多出得2騎,要守你d騎唔難,15分3x秒升城最好ge村民數係26+2 or 27+2 視乎你ge手快情度,而且升完經濟唔會太差,雖然都係出得2騎,但肉比較多,可以多生村民搞經,你24+2 一亂 ...

明白!!!我呢幾日同人練, 果然......冇死得咁慘[[onion_51]]
不過我又想問, 蒙古d經濟科技唔齊, 打到帝咪冇優勢??
回復 支持 反對

原帖由 kwangary2009 於 19-8-2008 21:12 發表

明白!!!我呢幾日同人練, 果然......冇死得咁慘[[onion_51]]
不過我又想問, 蒙古d經濟科技唔齊, 打到帝咪冇優勢??

精蒙咁勁,後帝可以1打2
何況蒙古後帝都唔太需要肉
金石科投又齊,係木唔齊但可以用多d村伐木補救
回復 支持 反對