查看: 3358|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創]兵堡死守 1.95 攻略

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2861568&extra=page%3D1

下載 兵堡死守1.95

第一關  重裝長槍兵 難度: 2/10

冇咩技術

第二關 長劍兵+ 破壞者
難度: 4/10

會有長劍兵夾雜破壞者

新手呢關唔小心好易死

第三關 弓兵+ 破壞者 難度: 3/10

會有弓兵夾雜破壞者d
小心比弓兵打到

第四關 狂戰士及日本武士 難度: 3/10

第五關 輕騎兵+ 弩炮 難度: 5/10

輕騎兵 只係用黎混亂視線, 最主要打弩炮

第六關 炸藥筒+ 破壞者 難度: 5/10

新手呢關唔小心好易死
行得快d 係破壞者,同炸藥筒 好大分別
寧願比 炸藥筒炸都唔好比破壞者 炸到

第七關 騎士 難度: 4/10

小心血多

第八關 戰茅兵+ 破壞者 難度: 4/10

小心比大射程戰茅兵打到

第九關 精銳鷹勇士+ 破壞者 難度: 5/10

精銳鷹勇士速度比較快, 小心

第十關 BOSS (首領荷夫+ 弩炮) 10000 HP 難度: 6/10

第一關BOSS , 小心唔好比弩炮打中,唔係會好大獲
首領可以遲些對付

第十一關 精銳阿拉伯奴隸兵 + 中型投石車 難度: 7/10

精銳阿拉伯奴隸兵多血 , 比投石車打又會好痛
最好搵一小批兵打投石車,一批打奴隸

第十二關 弩炮戰船 + 重型神風船 難度: 6/10

如果之前那關損兵太多,呢關好難守
最緊要保持守兵既攻擊力

第十三關 重型神風船  
難度: 3/10

無咩難度,保持距離

第十四關 精銳菘藍武士

難度: 5/10

千多HP ,保持守兵攻擊力

第十五關 精銳鷹勇士 + 快速工人 難度: 6/10

會有精銳鷹勇士 夾雜超快速工人衝入你基地
最緊要封死水路,唔比d 工人衝入去扣你城堡HP
如果唔係只好靠城堡射 爆d 工人

第十六關 精銳蒙古突騎 + 破壞者
難度: 7/10

破壞者血量大幅增加至4千, 蒙古突騎 既血量都有1千
一唔小心比破壞者炸就大獲

第十七關 狂猴 + 快速工人  難度: 8/10

狂猴有99 防,如果之前加唔到100 攻前以就只好用憎侶招降
快速工人衝入城堡 用來混亂視線 ,一時會令到玩家不知所惜
難度都幾高

第十八關 精銳哥德衛隊 難度: 7/10

呢關既兵有成5千血,最緊要上一關唔好損兵太多
唔係好易輸

第十九關 精銳擲斧兵 難度: 8/10

同上, 但呢關既兵有九千血

第二十關 BOSS (首領荷夫) 難度: 4/10

毫無難度一關.....

第二十一關 精銳中國連弩兵 + 重型投石車x2 難度: 9/10

到目前為止最難既一關, 重型投石車會雙倍咁出
弓兵一定唔可以企定定咁打, 唔係會死得好慘
最好企響投石車下面射,呢關對步騎兵威脅不大

第二十二關 亨利五世 + 破壞者 難度: 8/10

此關有萬血英雄亨利五世,只用憎侶已經唔可以再過到呢關
亦有萬血4千攻破壞者, 上一關唔好損太多兵,小心破壞者
應該可以過到

第二十三關 重型火戰船 + 重型神風船 難度: 8/10

火戰船攻速極快,佢同重型神風船 一樣,比佢埋到身就大獲
要小心唔好比佢埋到身

第二十四關 民兵反擊戰 難度: 6/10

純粹 2萬血間諜攻擊

第二十五關 最終關 快速工人 + 破壞者
難度: 10/10 ( 1-7p 無法再用國王刪除8p 兵)

此關既快速工人係無限血 , 主要用來衝入城堡扣血及 分散視線
你既敵人係破壞者,一唔小心就會比破壞者炸到好慘, 最緊要買多d 村民修理城堡
有d 人會塞水路唔比快速工人入,我唔建議, 因為好易會比破壞者炸到
殺哂所有破壞者就遊戲完

對戰模式 額外關卡  

此關會有100000血破壞者 不斷出現
此關用來決定對戰模式優勝者
但如果30分鐘未分勝負
則當作打和

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
[H]bunbunbunbun + 4 原創內容

查看全部評分

回復

原帖由 evolution!!!!! 於 8-8-2008 18:35 發表
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2861568&extra=page%3D1

下載 兵堡死守1.95

第一關  重裝長槍兵 難度: 2/10

冇咩技術

第二關 長劍兵+ 破壞者 ...

第八關 戰茅兵+ 破壞者 難度: 4/10
反而幾難,對當時買緊村冇加攻既箭兵好煩,死一兩隻都煩
哥佬同法佬都叫難?玩玩下加左攻,佢地濕濕碎
回復 支持 反對

精彩 .. 將每一個關卡都介紹了 ... 期待有不同文明守法教學既出現
回復 支持 反對

岩岩玩左場用日本....去到4000攻破壞者(1.9版
即刻爆粗

強得太快了吧
回復 支持 反對

有咩好攻略
玩波c 玩全血全攻
之後滿人果陣
剩左石去買憎同村
實守到了
回復 支持 反對

原帖由 小豪仔Jacky 於 8-8-2008 23:59 發表
有咩好攻略
玩波c 玩全血全攻
之後滿人果陣
剩左石去買憎同村
實守到了

你幾句就想判呢個劇死刑
係咪太過份呢
況且都唔知你up 物
回復 支持 反對

原帖由 evolution!!!!! 於 9-8-2008 00:13 發表

你幾句就想判呢個劇死刑
係咪太過份呢
況且都唔知你up 物

用波c不遠遠不如用拜占
回復 支持 反對

回復 6# 的帖子

喂- -唔理我               
回復 支持 反對

點解點解點解 ... 甘易彈game ?!!
回復 支持 反對

因因d人亂棄,一個衰累成村人
回復 支持 反對