查看: 1955|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

發現一個攻城超爽組合 附上打火槍兵方法

首先 最好既文明就係條頓(防守高,比人咬patpat都頂到好耐)
本人上次玩左場4v4
上到封就起左2層木場圍住 以防城快
上到城就屈石場 起左3場有多-.-
之後就積極發展經濟 起10隻弓兵用z等佢圍住d場睇下有冇敵人
上帝先 我3個隊友已經冇乜經濟能力再玩落去
就入去我到避 我拼死頂住佢地進攻既路線 d箭塔好爽-.-
之後我就留左隊神級攻城組合
20隻火槍兵+20個攻城器(重投+火炮)
再搵垃圾兵頂
你D重投火炮打堡快到嘔奶 2-3下殺到
打城鎮吾駛講
如果人地搵游合黎 就搵d垃圾兵頂住 叫火槍重投火炮勁炸 竟然炸左一隊
之後就順時針方向掃過去
如果經濟仲強的話 我諗出多陣兵就比隊友出 因為如果自己出兵會局限係200隻
同埋隊友好文明會幫到你
之後我掃到5p棄左 開左地圖發現得番幾隻村同小小野
點知7p同8p搵左d輕投打我d城場
比我一隻重投ko哂-.- 1隻換10隻....
火槍兵方法

岩岩 我係我起左軍營 攻器 城堡既地方派兵守 點知對家出既係火槍佬
我心諗 17攻隻可大可小
眼見對家有3個巨投黎緊
又有3隻火槍兵打緊我唯一 一隻蒙特同冇升過任何野既肉馬-.-(斥侯...)
我就諗到 如果用火槍兵不準既特性同埋芝丶特攻速快既特性咪夠d火槍兵打!!!?
於是 隻肉馬不還擊狀態 用z等佢來回跑 對家個3隻火槍仔 狂射隻馬都冇槍中.....
隻騎射就以極慢既速度殺左d火槍兵 等我夠時間出重投炸佢d巨投

應用方法

玩進化時最好用 如果有意合書部台 就岩哂
不要升拜馬住 先升西馬 再出蒙騎 用以上方法 騎射打騎射/步弓打步弓/騎射打步弓時
用左我個招好易羸@@"""""""

今日講既野到依到 THX=]"
回復

但係呢個方法又貴又高風險...人地分幾隊衝唻咁就
回復 支持 反對

重投唔平, 遊俠比夠實際
回復 支持 反對

那個打火槍兵的方法
以前在soldier store都很常用
但這方法在進化論沒有用的

一來控制力的需求大增,
要手控出兵去控制弓與騎的比率
又要控戰場上的兵

二來因為要雙出
火力比較低

最後...
你那個實驗是在三只火槍兵的情況
沒有太大意思
回復 支持 反對

好似要好貴@@如果無錢咁點算
回復 支持 反對

我提及了
由隊友幫手頂根本不需動用到我們的資金
上到帝有萬5金 到時你狂出攻城器就是了
回復 支持 反對

不怕被人打你d火槍兵先?人地唔理你d垃圾兵...行埋去你身邊..咁點?
回復 支持 反對

我諗我要放圖比你睇
你會發現幾好用個陣型
等 我而家整緊劇
回復 支持 反對

條x 文明 推堡仲勁- -"

11遠 仲勁過不烈"
回復 支持 反對

回復 10# 的帖子

同意-.-如果隊友死哂 咁就一定輸硬-.-
回復 支持 反對