查看: 2096|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

如果我拳手2力,3體,1心 呢個加法得唔得?咁樣岩唔岩呢?

關閉 [複製鏈接]
咁樣加點法      我想問下呢個加點法o唔ok

後期方面又會變成點???  後期之後又要作咩既調動?

回復

我好想知道,閣下是用咩武架呢?
我從你既加點方向諗
你應該係拳,劍or法掛?
但....
你個加點法都好怪下...
不過你問呢個係咩形配點既話,我都可以分析下...
你得2力...要做打手型,我睇你要+9裝
1心= =,體法可能係
3體....3個中佔最多了,但都得3可能唔足夠做血盾
所以,呢個加點法我都唔知算係咩啦,可能我未夠班,所以,有錯勿插= =
你都係等下有無好心而幫到你既人泥解答你啦
回復 支持 反對

原帖由 •洋蔥仔• 於 1-1-2008 19:16 發表
我好想知道,閣下是用咩武架呢?
我從你既加點方向諗
你應該係拳,劍or法掛?
但....
你個加點法都好怪下...
不過你問呢個係咩形配點既話,我都可以分析下...
你得2力...要做打手型,我睇你要+9裝
1心= =, ...

sorry= =  再整過,依家你睇下先la= =
回復 支持 反對

完全錯得離譜,
2力你要怎麼打怪,3體有什麼用,1心又可以造出多大效果?

拳手建議5力1體/全力吧

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
明智傑 + 5 熱心協助,Good!

查看全部評分

回復 支持 反對

外功:2力冇作為...拳手出名打怪慢
內功:1心可以做d咩

兩頭唔到岸

用玩外功既可以加全力/5力1體/4力2體
玩內功既其實係唔洗加力...

最後"最強既攻擊就係最好既防禦"

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

嗯嗯,拳手,拳手係一個好好既職業
但亦要有好好既耐性
其實以上2位人兄講得都好岩,你可以參考
你玩外功拳既,全力,5力1體,4力2體係唔錯既選擇
但,如果你想玩下內功拳既<--幾好,本人4修當中都有玩內功拳
你可以試下4體2心,完全係玩暈同血,姐係持久,攻擊力要靠武,手,同被動幫下手
唔好話癈,真係幾勁,得閒既,你試下就知

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

回復

如果我玩內拳

2體4法得唔得啊??

仲有拳手到左幾多lv先勁嫁??= =

勁番小小既時候又係幾lv呢?

回復 支持 反對

回復 7# 的帖子

拳手要算"勁"的方面只可以暈怪
攻擊力沒法比上刀,劍,槍 的
約30級便開始有點"勁"的效果
2體4法好像沒有問題,很多法師4心2體
把這2體轉了力都應該是沒有問題的
回復 支持 反對

原帖由 2號仔 於 2-1-2008 17:03 發表
如果我玩內拳

2體4法得唔得啊??

仲有拳手到左幾多lv先勁嫁??= =

勁番小小既時候又係幾lv呢?

唔好咁諗呀~
4心2體既話,你做法師,副修拳好過
因為內功拳,我講左,係屈血同慢慢暈的,
你得2體暈唔到佢咪你會好易死?<--由其對刀,你要記住,人地都可以暈你= =
雖然d人話少林易暈過華山,但機率一樣存在
比人暈可以話係咩都無得出,姐係比人扣血,你得2體咪好快死lo
你有4體起碼頂多一陣,一醒番用剩番既血同佢暈過,爭取暈佢既機會,
一暈左就可以慢慢打佢架啦
回復 支持 反對

其實!!點解!!

唔去睇下,拳職 專題區的呢??
回復 支持 反對