收起左側

法師討論區

好~
水法pk好勁~
如果人地冇咩水防~咁佢就死得
回復 支持 反對

原帖由 勇氣之 於 2007-4-17 22:42 發表
明智傑.你好...我係個新手..
有冇d法c淨係玩死1系...唔學第2d嫁...
同埋金2有冇得暈人.?
金3既暈率又係點計嫁....?
非常感謝~!
咩叫木界..?
木界唔係只係加多d炸咩..?點解咁多人收既...?
用左金界暈人會 ...

回: 勇氣之,
你好!歡迎新手們加入墨香遊戲世界。

有冇d法c淨係玩死1系...唔學第2d嫁...
答:當然有啦!只是本身人物有10格可學武的位置,所以會有朋友學2系or更多!

同埋金2有冇得暈人.?
答: 不會,沒有暈人功能。

金3既暈率又係點計嫁....?
答: 武功層數越高,會越痛,暈率自然提高少許,另外要看埋本身人物等級。

非常感謝~!
答: 不用客氣,我也不是勁法司來,只是玩玩偶爾。

咩叫木界..?
木界唔係只係加多d炸咩..?點解咁多人收既...?
答: 應該稱為: 木 介,用介子來作強化 木,用後在吐納時,會加多D補血(HP)效果。

用左金界暈人會唔會勁d~?
答: 不會暈人勁D,只會扣多D對方的血(HP)。

玩水法係水2>水3咁出定係出水3先....?
答: 玩水法,出水2OR3先,無問題的,但本人愛嗜先出水3後出水2,
原因可定身AND扣護多少少,讓水2的連續性攻擊力大增,扣多D血。

希望,可解答到你想知的問題啦!
回復 支持 反對

回復 #80 亡的感覺 的帖子

我岩岩開左個新法b
答: 好呀!歡迎加入法司的行列。

我覺得水法好型so 我玩左-.-"
答: 嗯!對的呀。

我學左水123 同埋紅連...
答: 點解,唔學埋金3呢??火2呢??

我110心之後爆體...都好勁
答: 這110心後爆體,是好勁,但對於水法來說末必是最勁。
這個安排,對火法會好D!

我唔想玩埋外功 玩死水法好唔好-.-?
答: 點玩都得,在乎你自己安排。

祝 墨香遊戲世界內,開心愉快!
回復 支持 反對

明智傑

明智傑
我26LV法想轉拳法
點加?
12力
74體
100心
8lv紅蓮吐焰
5lv風雷破
6lv雪燕歸巢
1lv吐納法,金鐘罩
回復 支持 反對

原帖由 edmond8384 於 2007-4-19 20:44 發表
明智傑
我26LV法想轉拳法
點加?
12力
74體
100心
8lv紅蓮吐焰
5lv風雷破
6lv雪燕歸巢
1lv吐納法,金鐘罩

回: edmond8384,你好!

26Lv 法師的你,轉任何外功也可以,自由度十分之廣。

至於,你所選 "拳" 為副職一事,個人見意你學[闖少林],在PK上對你有好大幫助。

配點方面,保持原有的12點力,便可!:lol
假如,你似我咁發癲發傻,走去學足5招拳的話,被動拳術也需要提升。

你74體 100心,偏心高攻法師來,
但我不明白,為何你只修 火3 水3 金3,就算呢??
每一位真真正正的法師,最少也有一個法技為主的??  
例如:火法,務必修 真氣火1 / 大漠火2 / 紅蓮火3,這才是真正發揮到 法師的威力 和 稱職的哦!

在此,希望可解答到你最基本的問題吧!!
回復 支持 反對

明智傑可唔可以幫我解答一d問題

我係主修火既法c  火1 7 火2 4  火3 7 金3 7 木3 7  金鍾7  攝心3  同埋我修緊暗 但係d暗技得1lv 七月同銀安咁駛唔駛升住?  d技會唔會太低

我+左金鍾320防  被動9lv防 5lv火內 7lv打坐 2lv金內  仲駛唔駛+d咩
回復 支持 反對

原帖由 tom12345678 於 2007-4-27 21:04 發表
明智傑可唔可以幫我解答一d問題

我係主修火既法c  火1 7 火2 4  火3 7 金3 7 木3 7  金鍾7  攝心3  同埋我修緊暗 但係d暗技得1lv 七月同銀安咁駛唔駛升住?  d技會唔會太低

我+左金鍾320防  被動9lv防 5lv ...

回: tom12345678,你好!

你的資料未曾足夠,只可作初步回覆:

在不知你等級的環境下,你的[內法]武功層數可稱還可以吧!
[暗]武功,不需太大在意,慢慢練下練下,就會有相當好的成績,
還是加緊修練好火2這招吧,這一招對於火法的你,是至勝的重點來。

祝:墨香遊戲世界內開心愉快!
回復 支持 反對

明智傑 我想問問你野 我13級

有火1 5 火2 4 火3 4 白馬 1 金鐘 4 吐 4 減攻果本 3 我有左7本 頌有3個位 禁我想學雪燕同雷1同雷3 好唔好 最好你幫我簡 唔該
回復 支持 反對

頌有呀 !!!!!

我想問我現在升到100心 跟住我想爆到3300血 跟住爆心 好唔好??
回復 支持 反對

原帖由 wongtszkit39 於 2007-4-28 10:21 發表
有火1 5 火2 4 火3 4 白馬 1 金鐘 4 吐 4 減攻果本 3 我有左7本 頌有3個位 禁我想學雪燕同雷1同雷3 好唔好 最好你幫我簡 唔該

回:wongtszkit39,你好!

只有 13 級的你,擁有這樣的武功層數,也算不錯的哦!good!

還有 3 個武功可學,我覺得你所安排的那3招也不錯了,
但我會只學雪燕and風雷,就算了。不多修雷1。
因為你學雷3也是為了想暈對方,並不是用這招殺人吧!!
你的強點在火1/2/3內呢!所以不見意學雷1真氣。

至於100心後,強爆體的方向。
無話唔好,但我怕你唔夠大火,見意你 2 體 4 心,會比較好D。

回復 支持 反對