打印 上一主題 下一主題
收起左側

<金庸小說>討論區

死左點等雲ar?

可能你記錯左lu。。。
回復 支持 反對

原帖由 sindaniel 於 2006-12-18 10:59 發表
死左點等雲ar?

可能你記錯左lu。。。

可能真是我睇錯吧=.=||
回復 支持 反對

其實係唔係 天龍八部個掃地僧最勁- -” 果個阻止蕭遠山同慕容博果個- -”
凌波微步算唔算係輕功- -”
同埋北冥神功演變左成吸星大法 但點解吸星大法係會危害到自身? 
回復 支持 反對

凌波微步我覺得唔算輕功, 只係步法
輕功係好似武當派梯雲縱咁, 係識飛既 :lol
回復 支持 反對

我6年級開始睇,,睇左射鵰,,神鵰(最正),,倚天,,天龍(悶悶地),,連城訣(聽聞人地幫佢寫),,雪山飛狐(都係人幫手寫),,而家升左中一,,去左外國讀豬,,岩岩睇完鹿鼎同笑傲,,應該都好似仲有幾本未睇,,我覺得金庸d書都ok既^^....
回復 支持 反對

really?... 人地幫佢寫連城訣gar... = =

gum邊個幫佢寫gar?
回復 支持 反對

咁我又唔清楚喎,,我都係聽人地講,,可能請槍手
但我都覺得連城訣同雪山飛狐都真係麻麻囉,,唔似金庸作風
回復 支持 反對

其實我想問問大家....楊過學的應該是..獨狐9劍是嗎...
原因請詳閱神x俠女./...中.說楊過...跟個隻野.....去到個地方...中.所留下的文字同是獨狐求敗
的劍法.....我記得當中的內容跟..笑o江湖的令胡沖的劍法.,,理念..似是同理

小龍女的針跟///6脈神劍.....怎比...一個是;.而內力所發的...劍氣...能格空幻出劍法...針即是最多.我相信...高手過招中...能有...空閒發出暗氣嗎.......要記住是..書中所說...能熟練使用是可6劍齊發...試問...一人在6位...
劍法高手下...能有時間...出暗氣.....嗎?.....
回復 支持 反對

輕功不一定要飛吧=.=
閃到敵人的攻擊也算是輕功
回復 支持 反對

原帖由 【絕聖棄智】 於 2006-12-19 23:43 發表
小龍女的針跟///6脈神劍.....怎比...一個是;.而內力所發的...劍氣...能格空幻出劍法...針即是最多.我相信...高手過招中...能有...空閒發出暗氣嗎.......要記住是..書中所說...能熟練使用是可6劍齊發...試問...一人在6位...
劍法高手下...能有時間...出暗氣.....嗎?.....

一招一陽指就點殘你穴了=0 [謎: 是一燈打段譽嗎囧?]
問:彈指神通點穴定一陽指勁d A"A
回復 支持 反對