打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDGGGP] SD Gundam G Generation Portable討論專區

我得3關拎到白金only= =
努力究發黑haro中~
回復 支持 反對

-我打左阿寶 ge 第5關... 第6關用呀寶0打爆左陪自護之後, 木馬同佢飛走晒去第度, 呀寶爆埋自護個頭之後, 木馬就冇計咁俾野圍... 出面space d 機又入唔到去幫木馬 (可能係我唔知點入), 果度加加埋埋十幾隻大魔同渣古圍木馬 , 木馬入面得3 部唔爆得ge機, 木馬又唔爆得, 點打ga, 我try左2次都唔知點= = 呀竇又唔知死左去邊...... 救命
回復 支持 反對

Originally posted by [H]死靈 at 2006-8-6 00:40:
同意~seed比較難打= =""
好有挑戰性...通常都要以少打多!!
爽爆....我想問下玩緊既時候有冇得save?
我既意思係打緊關

係暫停選單(start)果度有得save, 不過係自己回合先save到
ps:而家有strike, wing, 死神&沙多洛, 仲有3部達加同埋1部藍色ge唔知咩機....部沙多洛係宇宙行得1格.......omg...

[ Last edited by psprit on 2006-8-6 at 02:56 PM ]
回復 支持 反對

爆左Destiny了.....
God Gundam(馬)     <-----------最強的機(個人認為)
現在他的攻150 =0=..........
一爆超強氣就清哂全部機
現在要爆機的只是時間上的問題=0="
回復 支持 反對

Originally posted by [H]waifaat at 2006-8-6 15:30:
爆左Destiny了.....
God Gundam(馬)     <-----------最強的機(個人認為)
現在他的攻150 =0=..........
一爆超強氣就清哂全部機
現在要爆機的只是時間上的問題=0="

en會唔會用得好快ga??最勁果招攻幾多??
回復 支持 反對

seed第3話怎麼打  我隻大天使被人輪...=.=
回復 支持 反對

Originally posted by psprit at 2006-8-6 15:39:

en會唔會用得好快ga??最勁果招攻幾多??

佢本身都有280en
最勁個招要 40 en & 65mp      
超強氣左之後就10000攻=0=
en就唔覺佢用得好快....
因為我正係使用左18en個招(超強氣)
一個回合足以清哂場上1/2~1.5/2的機體(以GSD的計算,因為GSD的小卒較多)
如果小d既話仲可以一回合清哂....
但當然要高攻啦
冇記錯既話
god gundam80攻就就可以18en個招(超強氣)一下爆一部機(戰艦好像未可以,大約100左右....因為打得太爽令到自己唔係好記得)
最後就係放佢係MASTER個度.....方便回en
回復 支持 反對

Originally posted by [H]waifaat at 2006-8-6 16:09:

佢本身都有280en
最勁個招要 40 en & 65mp      
超強氣左之後就10000攻=0=
en就唔覺佢用得好快....
因為我正係使用左18en個招(超強氣)
一個回合足以清哂場上1/2~1.5/2的機體(以GSD的計算,因為GSD的小 ...

係wo..其實我想問下個master果度係咩黎ga??點樣用的??
回復 支持 反對

Originally posted by psprit at 2006-8-6 16:56:

係wo..其實我想問下個master果度係咩黎ga??點樣用的??

MASTERo係係自軍x成(OPERATION ROOM no.1行)個到~有三team
1.master (正係可以入一部機~而個部機可以自由地行動~唔會比戰艦限住你行動的"反為",1turn回小小hp &mp,但一死就gameover)
2.GOOUP 1一開始有
3.GROUP 2要自己make既
--------------------------------------------------------------------
orz....老大回來了....如再有問題想問...
請問啦...不過冇咩時間....help到就help啦~再唔係就問下other會員啦~何況這裡有好多比我打機更強的人~bao_12

[ Last edited by [H]waifaat on 2006-8-6 at 05:56 PM ]
回復 支持 反對

我 SEED D 去到第四玩唔到 ( seed d 小技巧: 用戰艦既光束 補EN ,可以用 impuluse 一回合打死十部機)
我轉玩seed , 點知第二己經好難.... = =
而家玩緊w gundam
回復 支持 反對