打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 天龍八部3_________門派技能進階

天龍進階中沖本書寫減既抗會增加  咁進階中沖既傷害提唔提升 應該係睇本身中沖係唔係已經減哂同埋自己既下限有冇增多?

比如話有隻天龍全屬各2000  下限各15  中沖減左對手70抗  對手本身冇抗    比如咁岩 你又連埋自身減抗 減到對手食哂你全部下限 我又在比如呢個情況下 你打佢25000   
問題來了  根據本書寫令進階後中沖劍減抗上升 咁進左中沖  打佢會唔會大過25000?
因為進階中沖令你減抗多左 唔係令你下限多左<--right? 所以本身比你減哂 食哂你下限既人  進唔進階打落去係咪都係一樣??進階中沖只係對打四抗既人有幫助 因為大機減哂佢地四抗 ,right?
比如隻人任何能力沒變  又在同一情況下   只是這次進階左   咁傷害仲會有是升?定還是一樣呢?

如果一樣  其實本身唔玩四抗  抗唔抗中沖係唔係都係冇分別?求高人指點

我全身只得一本抗攻擊技未學 r爆左頭 本身毒抗又對抗轉冇興趣
回復 支持 反對

應該係會>25000

你可以咁理解: 中沖除左可以1.減對方抗
仲有2.放大作用(前提係將對方減至0抗)

影響中 ...
天龍八部3 發表於 10-10-2013 15:41

係喎  thx呀 岩岩先見到唔會-到負 即係下限唔關事啦
咁佢既放大係點計?  係唔係即係話 就算4抗抗哂你d減抗都好  進階中沖 減左你d抗 就會打你痛左?
  如果唔係既話4抗 本身夠高既人係唔係可以唔洗抗中沖?

同埋想問下 本身比佢唔進階中沖扣到0抗 同進階中沖比佢扣到0抗唔係應該都係打落黎一樣咩  0唔係已經極限?
回復 支持 反對

其實如果少林開左反彈  就咁跑開唔好硬碰咪廢左佢武功囉   正如少林開左全怒我都唔會同佢硬撼啦
回復 支持 反對