colette 第三山脈新增!!!(3首Lv10+新曲) + 隱藏山脈「伝説の山」

查看數: 6309 | 評論數: 22 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 16-2-2013 21:03

正文摘要:

本帖最後由 六神綱 於 22-2-2013 17:39 編輯 前言:今日因事去到九龍灣,我嗰時去VZ冇去玩Rb,不過留意到比平時更多人玩Rb 直至我番到荃灣,走去X-land先知道有新歌出,今次呢個山脈的曲開曲非常需時和金錢 由於時間 ...

回復

六神綱 發表於 1-3-2013 18:32:48
唔知係咪尋日開始
行Jubeat山,初代山,limelight山,colette第一同第二山脈都易左
開歌個陣條友坐住架車行

...
Leaf~A 發表於 1-3-2013 01:49

因為近來新增了PASTEL君行某D山可以用雪橇快D上山

換言之開歌都可以快左
Leaf~A 發表於 1-3-2013 01:49:59

唔知係咪尋日開始
行Jubeat山,初代山,limelight山,colette第一同第二山脈都易左
開歌個陣條友坐住架車行

第三山脈同傳說之山有冇我就無從得知了
vinux 發表於 28-2-2013 23:01:30
話說double impact score難度應該比valanga難...
影之輪舞曲 發表於 27-2-2013 14:02:12
[off-topic]
無無聊聊睇下Cytus個Game Center排行榜
.......
驚見B*FAFA榜上有名!?!?
Leaf~A 發表於 27-2-2013 01:01:58
回復 18# 六神綱

haha
睇完之後一頭霧水呢
今日都有玩Rb,不過仍然停留係LV8/9既歌吧
LV10開始感覺已經係好易死
今日打個首Wizard,,完全唔知佢做緊乜- -
六神綱 發表於 26-2-2013 21:22:54
無聊地作出咁多首新曲所需的技術呢....

WONDER WALKER: 掌握rhythm...其餘皆無

DOUBLE IMPACT: 眼力+反應力,對應大量高速トリル

Vairocana: 手速,對應縱連、亂打的能力

Valanga: 譜面認知,反應力,需要一定的接續力

所以clear的難度係.....

Valanga~Vairocana>DOUBLE IMPACT>>>>>>>>>>>>>>WONDER WALKER

Score難度係......

Vairocana~Valanga>DOUBLE IMPACT>>>WONDER WALKER
Torchic╳小火雞 發表於 26-2-2013 20:02:05
因為一說起Spring就會想到櫻花
影之輪舞曲 發表於 26-2-2013 19:49:00
DJ TOTTO:DJ YOSHITAKA口中「期待的新人」

==================================
點解成日形住形住Spring會有Sakura Luminance?
快速回復 返回頂部 返回列表