打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 點評自己個人強化槍械區[點評好 重重有賞!!]

淨係出過1次

其它屬性都出過2次以上了

人地有得送埋
hofung2010 發表於 16-10-2013 21:02

你的AS50什麼數值?
我對新的PSG 1 在殭屍模式的價值暫時係表示否定
連發只有65%非常失敗
加上連狙得5發子彈 絕對係最大弱點
如果在第一個彈匣無法牽制住殭屍第一波攻勢
關鍵區域會被佔據 後果就會失去地形優勢 換彈幾快都冇用  
但子彈少都可以用攻擊力去彌補 但佢攻擊力根本連+0AS50都不如

假如呢把槍會出強化 都係要好似WA2000一樣升連發
唔出強化根本不值一提 根本係SVD之流

評分

參與人數 1樂點 +60 收起 理由
倉井影 + 60

查看全部評分

回復 支持 反對

回復  Charlie1012

PSG-1我覺得偏向打一般戰打人用..
打C玩過下爆頭打都扣到750血只可惜定屍能力遠差過A ...
gary0723 發表於 17-10-2013 02:02

問題係佢打人會唔會好得過+8WA2000同AS50先~?
回復 支持 反對

圖片**:

強化了的槍械** :魔鬼上將[爆走]
用了大約多少"一般強化" "精密強化" "初始零件": 大約50精密強 ...
[HK]Kevin 發表於 12-10-2013 16:31

基本上魔鬼係殭屍模式係無優點可言
原因係攻擊力太低
回復 支持 反對

唔通打一般用+8槍咩?更何況依加好多強化限制 d+8全部毫無用武之地
雪影乂偉 發表於 17-10-2013 16:13

呢層唔知 打人唔一定要打一般
加上呢把槍其實打殭屍有傷害加乘 話係為打人而設又唔太正確
只係呢把槍入手難度高 性能上又唔覺得好過商城槍多少
而且商城槍還多一個選擇 可以根據自己需要做強化
整體係唔覺得PSG 1 好過商城槍 不過亦都可以話呢把槍其實係免費送的
因此不能期望太高啦

同你個把一樣- -5後1連2彈
hofung2010 發表於 17-10-2013 19:49

本想覺得加左連發係最無用 但後來想法係唔同左
反而覺得多1連發係比加命中同重量好
因為有5後 加左連發可以更容易定屍 危急關頭總有少少幫助

評分

倉井影 + 60

查看全部評分

回復 支持 反對

升左第3支AS50
使用材料 6個一般 5個精密 3個完美彈匣
1傷1命1後5彈  未來會改成 2傷1後5彈
其實5後同5彈我都整過
最終決定整一把 5彈2傷1後既
因為加後座力 只係為左提升回槍速度
但其實我的使用方式 並不需要等待回槍
不過呢種升法我諗唔適合用槍尺寸比較低的人
其實我相信只有係屍場不斷勝出的人 最終應該會明白到彈匣同傷害先係最重要

已改良

呢把槍真係超勁! 最大缺點就係因為太強引致其他玩家不想跟我玩!
一發子彈對有護甲屍王能夠打出1147 3槍已經追平隼雷了 連發10槍簡直係無懈可擊

評分

倉井影 + 60

查看全部評分

回復 支持 反對

全部槍都+8啦

感想 用左幾多材料 全部唔記得
唯一一把無可能拎到稱號的槍
但數值我最滿意... 可是我傾向收藏稱號槍

簡單咁分析一下 首先我唔會拎閃靈打人 亦唔會拎黎打屍
但整體黎講 閃靈用處都係拎黎彈屍
所以 唔需要加傷害 因為你要彈屍 唔係殺屍
萬一你錯手殺錯殭屍咁就弊 因為你比左一個屍炸對方
其次就係要升連發同埋彈匣啦 另外就係閃靈提升重量的回報率很高
2格重量已經提升到跟手槍的步速差不多

wa2000  
用左2個完美連發
純粹拎黎收藏 9年唔出一次

同樣係收藏品 呢支槍其實真係好廢
+左3傷但攻擊力係低過+3傷害的mg3 連發同彈匣 又完全輸比mg3
+左3命中 點射都係好大偏差
純粹係拎個稱號玩下

m60e4
呢把暫時無稱
但遲d有完美後座就可以拎到個迅疾 但我一場都無用過
無咩感想 純粹係拎黎搏完美的產物

呢把其實係我第一把mg3黎
打屍3真係好勁
無腦左鍵幾隻屍王都要訓低 又多子彈

張m14果 3連發全部洗走
再用左2個完美 整左支橫鋼出黎
其實我覺得m14+連發係無咩用
始終係步槍唔係衝鋒槍黎

反而2傷價值真係大少少
我剛剛實戰打電腦 發現好多時都係3槍打哂落腳
應該係慣左用ak 壓槍實壓到好低
所以呢支好岩我 掃腳3槍就死 (39m之內)

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
倉井影 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

呢種強化完全係近戰用
沒疑應該係賣隊友
正如你所講m14係步槍吾係衝鋒槍
那麼我回你as50係狙槍吾係近 ...
xdkeung0401 發表於 19-1-2014 12:59

5後3彈 3後5彈 我都試過
賣隊友?? 有考慮過
我會要求切完槍之後as50後補能夠輕易打出8000以上
只係後1as50同後5as50比? 咁後1as50面對運動中的殭屍一定比較吃力
但我認為張2後座移植去傷害係值得
其實你玩100場屍3 每一次既死法同嬴法 個劇本真係唔會有巨大變化
呢個係選擇一把更鋒利的刀定係更多用途的刀既問題
我揀左前者

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
倉井影 + 50

查看全部評分

回復 支持 反對