打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 十大門派深入剖析--------第三期(峨嵋,星宿)

其實我見宜家D人普遍玩抗都係玩毒抗
對星宿黎講都喺一個大忌
咁.又如何拆解呢.?
普遍減抗4lv都未必減得哂人地既抗
毒攻做成既攻擊方面一定相對較低.
會唔會玩靈好過玩身法呢.?
求樓主賜教.
回復 支持 反對

我.....4孔黑寶
回復 支持 反對

其實我見宜家D人普遍玩抗都係玩毒抗
對星宿黎講都喺一個大忌
咁.又如何拆解呢.?
普遍減抗4lv都未必減得哂人 ...
devilwrath 發表於 2-8-2012 02:06 PM

我真係無諗過而家抗性氾濫得咁誇張..不過如果你仲係打造中都還好D,仲有得救拿咁啦..你防裝上石就體閃抗,,四孔轉靈氣..攻裝,,就可以好似武當既上石方法
毒,命中,貓眼(減抗),毒...減抗靠武魂同神器推到100就好,,唔夠就拆一粒貓眼換減抗
鏈,暗器,武魂既上石就係 毒,命中,體,毒
貓眼應該唔貴,,你可以上高一級..全4星宿上5LV貓眼..配合埋裝備,,強化,,修煉等 內功上到5萬應該唔係問題..應該可以彌補返少少傷害
遇到毒抗既人,真係真係無辦法..即使你雙貓眼,,打人都唔會痛得去邊..而且單屬星宿玩貓眼..真係太蝕喇
遇到毒抗既人,,可以唔打就唔好打..逼不得以要打.你都有果5萬內功做底   
如果係非毒抗既人..毒攻再加貓眼,,傷害會更上一層..而且打怪,刷副本既傷害都可觀
我.....4孔黑寶
ansello1996 發表於 2-8-2012 06:00 PM

咁你就豬兜了..
回復 支持 反對

回復 23# ∼香B∼

我...之前諗住多氣好D= =就上左5黑寶
回復 支持 反對

我真係無諗過而家抗性氾濫得咁誇張..不過如果你仲係打造中都還好D,仲有得救拿咁啦..你防裝上石就體閃抗,, ...
∼香B∼ 發表於 2-8-2012 18:14

原來如此.多謝樓主賜教
回復 支持 反對

真糸識到好多嘢,thx
回復 支持 反對

回復 1# ∼香B∼

樓主有無啲星宿打校場的招式可以討論下?

我打校場好似每次都係搶吾到先手出技,雖然後來爆發足以贏到吾少對手,但始終都吾太安全sosad

Ps.我全5星宿,命中閃都得4石的數值。減抗全四。
回復 支持 反對

樓主我都想問下 星宿玩咩抗會好d
本身有技+毒抗 但見不小人玩冰抗
樓主點睇?
回復 支持 反對

樓主我都想問下 星宿玩咩抗會好d
本身有技+毒抗 但見不小人玩冰抗
樓主點睇? ...
Arioshermes 發表於 4-8-2012 05:19 PM

其實上咩抗,,最主要睇你想打咩敵人..和平同打交上抗都唔同...和平上抗就可以冰火毒各2粒...輕鬆應付大縹,小龍,燕子呢D boss
至於打交,,要睇你主要敵人..假如你想針對天山,但敵幫既天山個個都有5石減抗..而你只有能力上到5石單孔單抗.咁你上冰抗就無意思,抗唔到佢地..所以你上抗要針對性...
如果你話我無咩大仇家..只係想抗下比較剋星宿既門派..我會比較建議你上冰抗
首先天山對星宿剋制太大..陽春解失明,玄冰晶免疫含笑...星宿面對天山既移花真係比較難破解,容易被秒
其次冰攻仲有峨嵋,冰武當呢d門派..星宿打峨嵋比較難一次過連控秒殺..往往靠星宿既攻擊力同含笑慢慢壓低峨嵋血量,,到最後再連控爆發..呢個時候星宿如果抗死左峨嵋,,自己就可以有多d時間製造機會打贏峨嵋..
其實上咩抗都唔緊要..反正去到野外群戰果陣總會搵到天山,逍遙等門派幫你再加多30抗..記住上抗要針對性..揀敵幫普遍減抗較低既果種屬抗上
回復  ∼香B∼

我打校場好似每次都係搶吾到先手出技,雖 ...
浪跡天涯002 發表於 4-8-2012 03:56 PM

我認為打唔同門派都有唔同方法..而且打校場真係太多變了...無可能將所有情況都預先諗好..係唔現實的不過星宿比較忌一入到校場就狂禁一日..咁樣搶先手法太危險而且好容易被破

我試下講星宿面對武當一入場應該點打...

星宿面對武當,,真係好難搶先手..同時搶唔到先手,比武當兩輪技打落來,,血量已經去左大半..相當棘手..
一入校場,,同武當保持最遠可視距離(15米)..10秒無敵完 蠍尾針,初隱,,
唔少武當一入場就會狂禁攬雀搶先手..星宿初隱就可以閃到攬雀..
有人會問.星宿出左兩招技,點解攬雀可以miss到...呢樣就係一開始保持15米距離既原因,,無論係攬雀,一日,蛤蟆功..都有飛行時間,而呢個飛行時間大約有半秒...當高手見到技能出現果刻,加上15米既飛行距離足以作出反應...不過避攬雀呢個做法要求既速度同反應都要好高
初隱之後,立刻輕功向後飛,,逃離武當視線...同樣最好情況係,武當七星,打中左輕功中既星宿,,但星宿已經輕功飛離左武當視野
仲記唔記得第一招出既蠍尾針..呢個時候令武當減速,,武當要搵返你,浪費既時間遠遠多於3秒..呢到又有人會話,,武當識梯雲架嘛,梯雲過去仍有時間連控落去...當然唔排除有技術好既武當...但係我相信每個人第一次遇到咁既情況..下意識都係會先禁地板移動,,發現唔對路再接梯雲...呢個時候接梯雲會有個好有趣既情況出現,,就係禁極梯雲都無反應,,武當會繼續行,但出唔到梯雲,,直到你將距離縮短,或者行多2步..梯雲先會有效...七星既時間早早完左
而星宿呢個時候就可以狂禁一日或者80強控..因為武當要行返來搵你,或者直接梯雲過來..武當係背後要做既動作多過星宿好多(點地,ctrl+tab+控技)
而星宿只需要ctrl+tab+控技..同時武當行緊/瞬移之後會有少少延遲..唔會比星宿靜止時出技咁快...呢個時候星宿就可以搶到先手

去返最頭既情況..如果武當一開始唔選擇攬雀.而直接狂禁七星..咁星宿就無辦法了- - 因為你無可能預計到武當第一下技係點..
而我上面果個情況,,算係比較普遍,,而且風險最低(只係用左初隱,蠍尾呢d無關痛痒既技)...
不過記住同一招唔可以用兩次..第2次用已經對敵人無效了
畢竟星宿唔係我主玩ac,我只係小菜鳥,,如果我有咩講錯,,請星宿老手指正我,抑或大家交流下
回復 支持 反對

回復  ∼香B∼

我打校場好似每次都係搶吾到先手出技,雖 ...
浪跡天涯002 發表於 4-8-2012 15:56

我就唔太熟星宿你同咩派打先
回復 支持 反對