打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 綜合音game吹水post

今日玩左舖RB..

有老鼠個d  杯  升得好恐怖....

我個8-1  3 round 就滿左...  而家努力 升緊9.....

同埋 ...
hosum2007 發表於 29-7-2012 21:56

可惡
我d杯解淨最後一個八分音符杯同埋個d頭像/零件杯
都係冇老鼠的
對我黎講一d用都冇阿OTL

iidx現時目標係灼熱no assist 100% clear入extra關
之前試過用auto scarch過關
但係太虛了
虛到我唔想再用= =
回復 支持 反對

以下轉貼
======================================
連動將於8月1日 台灣時間早上8點開始

官方網址

依照 ...
影之輪舞曲 發表於 30-7-2012 23:17

綠光(532nm),藍光(405nm),之後今鋪係紅(外)光?!(800nm)
真係想出一系列了是吧- -
話時話kors k響gfdm一首歌都冇,也過來湊熱鬧了=口=

今日我都爆氣了
灼熱終於有一次打到100%通關
可以入extra了
希望響出tricoro之前可以見到大罪曲啦...
回復 支持 反對

大夏祭資料更新

What!? 3日水仙日!?
影之輪舞曲 發表於 1-8-2012 11:43

睇來k社都知道有d歌唔係人人都有的.....
btw
根據番個list,大致上都知道有邊d作者的歌要打:
肥塚王子
ryu*
kors k
TAG
sota
SHOGO(lead me的唱者)
這些是需要打jubeat來解禁的
再根據bemaniwiki的資料,同埋dmgf需要的解禁曲
仲有good-cool(主要活躍於IIDX的作者)同埋達見恵/佐野宏晃e2個攤位,只要打gfdm解禁
咁樣基本上就包括了所有的攤位了

先解完雙99,雙99......
回復 支持 反對

今天把歌之翼給開了
結果我還是傲驕了OTL
不過又要解大夏祭,又要解雙99
以我平均每次30$的消費根本吃不消(dm+gf+jb都23啦...)
結果我都係死死氣去打雙99好了...

之後我發現灼熱以外的7星歌我根本打不了= =
依照棲上的建議選走馬燈同earth scape,超多同時押=口=,砰~(捽碟)->fail...
又試過下532nm的H難度,FAIL~
結果我都係去打灼熱N搏100%去了OTL
正好IIDX杯75了,RB也能打了
回復 支持 反對

講到鼓棍
前一排成日玩dm個陣都買左一對
賣成75蚊(好似)
之後過一排玩厭左(其實太貴)就收起來了

最終曲已經有人拿exc了,好快=口=
比起pv,有第2段的歌詞,將首歌拉長到接近2分鐘
最後的煙花押好fake,第一次玩ge話鬼知道放煙花個陣都要禁掣咩= =
回復 支持 反對

報告下近況
IIDX,7星苦戰中,無限FAIL...
也順手把之前FAIL過的冥和RED ZONE,還有clear rate低得嚇人的SigSig給打通了
另外
打rb打了那麼久
終於去到這一步了

初見75.8%
至此本代的lime曲都解禁完了
真不容易啊....
回復 支持 反對

對於沒玩DMT以及沒PSV的我而言與趣不大。
再轉個話題
這是我近日發現的,不知有沒有WOW

這是resort anthem時期的story mode解禁曲
Eternal Tears
我現在才發現當時的唱者就是釘宮理惠=口=

而這也是當時story mode解禁的Medicine of love
rb上也有星野奏子版
當時的歌者是植田佳奈和能登麻美子

那時的我對k社竟然找一線聲優唱原創曲的大手筆表示震驚了
順帶一提
以上兩首的作詞就是星野奏子
回復 支持 反對

感覺gfdm都沒IIDX和rb等耐操
人一多就很易壞
jubeat雖然也不太耐操(震制,震制同埋震制)
不過因為多人玩
通常很快就會修好就是了

今日無啦啦爆seed
連續3次打灼熱N都100%pass
終於開到貪婪了TAT
打左幾日都做唔到ge野,用一日就搞定
還是不可思議的....
回復 支持 反對

講起SDVX
傳聞話9~10月係香港正式推出
當然唔好問我確實日期

同埋自candii之後 第二首出自Vocaloid既版權 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-8-2012 21:46

samfree要何時才會在SDVX出fever系列的歌呢?(拖走
回復 支持 反對

連續幾日上vz打ll5終於有結果了

最後一級是靠一個金箱金幣直灌上去
超爽XD
現在iidx杯93級了
日子近了
回復 支持 反對