打印 上一主題 下一主題
收起左側

小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~

男..
9點後

thz
~!卡卡西!~ 發表於 24-4-2011 22:31

穩重正直,開朗樂天,具責任感,明辨事非~
做事認真,會貫徹始終,有時就會好頑固,好難改變,有D硬頸同埋性急,唔會咁易讓步~
一般都會表現出溫和熱情,有求必應~
為人充滿自信,自視名譽,自尊心都算強...
識得飲水思源,可以係一個良好既伙伴,好肯為朋友,會念舊...
對人對事都有純樸同埋自發既精神,但係活潑起來就可能會有D感情用事...
缺點係易受媚惑,缺乏融通,枯燥,唔講情趣...
~唔準勿插~
回復 支持 反對

night(11-12)好像
boy
tomgtomg11 發表於 24-4-2011 19:39

敏銳剛毅,豪爽堅強,不甘認輸,有潔癖...
口材了得有如利劍,果敢快速,毫無猶豫~
保守,有D頑固,對任何野都會堅持,唔肯讓步,但係唔消極唔輕率...
積極,有時會太緊張太心急,亦都會有D夾硬既衝動~
理解力高,多才多藝,有同情心,對人熱情,有正義感,唔鍾意D奸詐虛偽既人~
識得飲水思源,亦都重義氣,做事堅決,自我表現既心都強,願意辛苦咁充實自己~
感情方面比較脆弱,喜惡明顯而且強烈,非常重視人情~
肯面對現實,可能太有自信,有時會太疏失...
對配偶要求高,鍾意追求D高品質既野,但係會三心兩意...
缺點是容易疏忽細節,有時會太盡情咁去批評人,所以人際關係要多加注意...
~唔準勿插~
回復 支持 反對

好準呀..
tomgtomg11 發表於 25-4-2011 10:25

THX~
回復 支持 反對

岩岩先見到,洗版洗到潛左落十幾頁度...
回復 支持 反對

出生日期:1995年6月19
出生時間: 凌晨...(好似)
浪跡天涯002 發表於 29-4-2011 08:47

凌晨係19號既凌晨?!
唔知幾點呢?
回復 支持 反對

19號的凌晨...
浪跡天涯002 發表於 29-4-2011 12:40

真係唔知幾點??
回復 支持 反對

呀媽冇乜點講過~.~....

但肯定係凌晨
浪跡天涯002 發表於 29-4-2011 12:50

思想細密,頭腦靈活,機智善言,獨特,敏感,開朗樂觀,富同情心~
獨立積極,有少少虛榮感,精力旺盛,鍾意自由自在,唔怕獨來獨往~
肯為左人而付出努力,有個人既魅力,可以得到人地注目~
天性豪邁,社交手腕了得,人緣好好,同人相處亦都融洽,可以話是八面玲瓏~
同朋友多計傾,多水吹,但係冇乜知心朋友...
而且自尊心強,喜惡明顯,有D任性同埋虛榮心,亦相當注重外表,係咪真正既朋友會分得好清楚~
可以話有幽默感,但係講野會有骨,令人聽完之後感覺會好唔舒服...
情感上既問題比較大,經常抱著不成功便成仁既心態,所以一定要有貴人幫助~
缺點係有D揮霍,緊張自己既自尊心同埋面子而令自己蝕底,毅力脆弱,魄力不足...
~唔準勿插~
回復 支持 反對

思想細密,頭腦靈活,機智善言,獨特,敏感,開朗樂觀,富同情心~
浪跡天涯002 發表於 29-4-2011 16:05

每個人都有缺點既~
可能藍字亦都係你少知心朋友既原因之一~
我知道性格呢樣野係好難改既(就好似我都改唔到我懶惰既性格一樣~),不過有改善就OK架啦~
BTW,THX~
回復 支持 反對

八字@_@幫我睇睇呀;
出生日期:一九九六年十月十八日
出生時間:夜晚(19:10)
感激不盡;D ...
KwAn 發表於 30-4-2011 15:30

做事認真,有D固執同埋性急,一般都會表現出溫和熱情~
有求必應,充滿自信,自視名譽,自尊心強,唔會咁輕易讓步~
識得飲水思源,可以係一個良好既伙伴~
但係有時會相當頑固,好難改變,只係識得貫徹始終~
對人對事都具有純樸同埋自發既精神,但係活潑起來就可能會變得感情用事...
缺點係有少少易受媚惑,缺乏融通,枯燥,唔講情趣,高估自己,低估人地~
同埋有一種乜都要自己話哂事既自主力,十分獨立,所以婚姻方面..........
~唔準勿插~
回復 支持 反對

做事認真,有D固執同埋性急,一般都會表現出溫和熱情~
有求必應,充 ...
KwAn 發表於 30-4-2011 16:54

其實藍色字個D咩意思??
BTW,答左你問題先~
易受媚惑(即係會俾對方既外表吸引左先~)
缺乏融通(其實你都認左,就係你有時唔會太識轉彎,剩係識得堅持~)
枯燥(即係人地講咩你都會聽唔入耳,冇乜情趣咁解~)
婚姻方面,其實唔需要講得咁白,我亦都冇用「一定」等等既字眼...
只係多數婚姻都唔係咁好,係多數咋...
或者你係例外~
最後,THX~
回復 支持 反對