樂古Nakuz

標題: [已完][全曲可傳導] jubeat saucer 1月收錄曲 [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 29-12-2012 11:25
標題: [已完][全曲可傳導] jubeat saucer 1月收錄曲

1月1日開始,
到時12月的樂曲都可以透過傳導/bistro saucer第四人解禁。

另外關於由1月1日起被刪除的樂曲,請參考此帖

========QMA連動曲========
[可傳導?] 闘いの刻-jubeatREMIX- / マジックアカデミー管弦楽部×劇団レコード
[可傳導?] 天上の果て / マジックアカデミー管弦楽部×劇団レコード
目前解禁方法:請參考這裡

========期間限定曲(いまだけ楽曲)========
[可傳導] 紅焔 / PON (つぎカ!)
[28/1~4/2] 恋のメリーゴーランド / 森野くま子 (復活)
[可傳導]
幸せのかたち / あさき (復活)
[可傳導] eyes / 小野秀幸 (復活)
[可傳導] Polaris / Mutsuhiko Izumi (復活)
[可傳導] Special One / kors k feat. Suzuyo Miyamoto (復活)

※ 前面[?]為解禁限期/方法

========1月bistro saucer========
[1] Pink Rose / Kiyommy + Seiya  (KBM3→)
[2] Cassis / 肥塚良彦  (saucer原創)
[3] 記憶の欠片 / Sana  (RBll→)
[4] Magnetic / Sota Fujimori  (saucer原創)
[5] HEART BEAT FORMULA / TAG  (DDRX3→)
--------上述五曲全解禁後--------
[6] True Blue / dj TAKA feat.AiMEE  (saucer原創)

※ 前面[?]表示bistro saucer的解禁次序,
    [0]為初始可供選擇解禁。

========1月其他新曲
/ 復活曲========
──────── 版權曲 ────────
スリル / 布袋寅泰 (NEW!)
SOS / たむらぱん (復活)
がんばれよ / TEE (復活)
きみはキョンシー RAM RIDER REMIX / シトラスラベンダー (復活)
元気でやってるのかい? / イルリメ (復活)
this storyends / winnie (復活)
星に願いを / flumpool (復活)
MirrorDance / androp (復活)
Universe Universe / avengers in sci-fi (復活)
Real Clothes / Jazztronik (復活)

──────── 原創曲 ────────
恋とキングコング / 日向美ビタースイーツ♪ (NEW!)
INVISIBLE WORLD / SILKY F (復活)
Queen's Paradise / Nanako (復活)
cloche / Qrispy Joybox (復活)
Shining Star / Sota Fujimori feat.Nagisa (復活)
Jumping Boogie / Kozo Nakamura (復活)
Chance and Dice / 日本少年 (復活)
Ready Go!! / 荒牧陽子 (復活)
作者: jimmg12    時間: 30-12-2012 13:09
仲係冇AKB歌
作者: 六神綱    時間: 30-12-2012 15:15
點解冇VALLIS-NERIA的( ゚д゚ )彡

千本櫻復出無望....恋華繚乱插圖殘念推出無期
作者: Torchic╳小火雞    時間: 30-12-2012 18:09

好了
看到某處推斷第二首南瓜頭
就是RB的記憶の欠片
不過我仍然不太相信 嗯

點解冇VALLIS-NERIA的( ゚д゚ )彡

千本櫻復出無望....恋華繚乱插圖殘念推出無期 ...
六神綱 發表於 2012/12/30 15:15

K社原創曲方面
如果以「移植曲3首+原創曲3首」的規律去出新歌的話
苦草大概要再等下個月看有沒有機會了

不過移植曲方面
總是覺得K社很喜歡放兩首舊曲+一首近代DDR曲
這兩個月也是如此

至於つぎドカ!
目前好像還在繼續中...所以應該沒有那麼快開始移植吧

仲係冇AKB歌
jimmg12 發表於 2012/12/30 13:09

...還是算了吧
作者: 六神綱    時間: 30-12-2012 22:06
好了
看到某處推斷第二首南瓜頭
就是RB的記憶の欠片
不過我仍然不太相信 嗯

K社原創曲方面
如果以「移植 ...
Torchic╳小火雞 發表於 30-12-2012 18:09

呢個推測....不如自行睇下面兩幅圖比較吧

因為Rb那幅插圖冇南瓜....唯有搵呢幅,總之兩者都係有對翼的南瓜
來自「マジカルハロウィン」呢個作品
作者: Torchic╳小火雞    時間: 31-12-2012 09:57
如果真的是上面那首的話 我會比較高興

不過真相到底是什麼
其實23小時之後都會知道了
作者: 影之輪舞曲    時間: 1-1-2013 13:59
我首C&D終於反黎啦TAT
作者: 六神綱    時間: 1-1-2013 18:55
應該慶幸的係....復出一大堆舊曲

稱號亦都一大堆湧上來

先至可以令我一口氣開到第5首歌先停左下來
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-1-2013 20:21
幸好很久之前就已經把很多原創曲fc掉
一出來就...嗯...

不過今個月很多神Vocal曲
又Pink Rose又Sana又ひなビタ
作者: 六神綱    時間: 2-1-2013 20:33
上下SLIDE的曲好似意外地增加了呢

雖然有d SLIDE得好慢.....就算慢我都習慣了SLIDE

冇幾可出張黎禁=.=
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-1-2013 22:18
說起出張
好像這個月的出張曲少了很多

可能是因為這個月新曲的難度也很低的緣故?
作者: kirinx    時間: 5-1-2013 11:25
1月9出個4首勝出的…姐系又系星期三出限時曲
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-1-2013 22:46
1月9出個4首勝出的…姐系又系星期三出限時曲
kirinx 發表於 2013/1/5 11:25

感謝

附排行連結
http://p.eagate.573.jp/game/bemani/p/special/tsugidoka/ranking.html
睇黎冇得玩戀閃啦...
作者: Leaf~A    時間: 7-1-2013 12:36
7/1 1000 ~13/1 1000
期間限定曲出現
係Polaris,好似係初代歌
正呀-v-

つぎドカ!
應該未有咁快吧?
作者: victor609    時間: 7-1-2013 13:58
Polaris Adv真係好難fc
作者: 六神綱    時間: 7-1-2013 18:04
victor609 發表於 7-1-2013 13:58

今日出Polaris....係咪即係意味著呢個月唔會再有新曲呢(哀
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-1-2013 21:58
7/1 1000 ~13/1 1000
期間限定曲出現
係Polaris,好似係初代歌
正呀-v-

つぎドカ!
應該未有咁快吧? ...
Leaf~A 發表於 2013/1/7 12:36

係初代曲

另外つぎドカ!已經確定是1月9日出第一首

=======================================

victor609 發表於 2013/1/7 13:58

的確難fc
因為有個位置 隔了兩個四分重複出現
很容易被忽略
作者: kirinx    時間: 9-1-2013 09:11
紅焰5/8/10
作者: 六神綱    時間: 9-1-2013 17:38

好多斜SLIDE同三個同押的曲

好好聽的Lv10....本身仲以為佢係Lv9

睇黎後面嗰3首的Lv都係唔好估住
譜面初見....
作者: Torchic╳小火雞    時間: 16-1-2013 13:26
看來就算玩過QMA在香港的LT
也不會計算在內因為那個是中文版來的
而這次解禁需要的是日文版的遊戲紀錄

嗯...看來等傳導好了
作者: Leaf~A    時間: 17-1-2013 01:31
希望下個月可以傳吧..
作者: SSCKIT    時間: 18-1-2013 02:13
其實我較想係ipad快啲出近呢兩個月ge 10lv歌T_T
我無咁多錢去練...
為有等ipad...hee
作者: Torchic╳小火雞    時間: 18-1-2013 15:28
其實我較想係ipad快啲出近呢兩個月ge 10lv歌T_T
我無咁多錢去練...
為有等ipad...hee ...
SSCKIT 發表於 2013/1/18 02:13

今個月既歌
你大概要等到二月先會有

嗯嗯...嗯
作者: 影之輪舞曲    時間: 21-1-2013 11:27

BJ4=========
本人愛曲之一>w<
作者: Torchic╳小火雞    時間: 21-1-2013 19:48
幸福的形狀嗎...
作者: 79948994    時間: 22-1-2013 17:35
2月1日刪除
○ NIGHT FLIGHT
○ 我が麗しのバレンシア
○ electro peaceful
○ ギタ・ドラ・jubeat大夏祭りのテーマ
○ candii
○ Summer Holiday
○ Devil Fish Dumpling
○ Plum
○ Rush!!
○ RePrise
○ キルト
○ Shining Wizard
○ スペースカーニバル
○ bass 2 bass
作者: SSCKIT    時間: 23-1-2013 01:42
2月1日刪除
○ NIGHT FLIGHT
○ 我が麗しのバレンシア
○ electro peaceful
○ ギタ・ドラ・jubeat大夏祭 ...
79948994 發表於 22-1-2013 17:35

○我が麗しのバレンシア
electro peaceful
Bass 2 bass
Rush!

呢啲我都好鐘意玩的...
下個月無了...唉
作者: 影之輪舞曲    時間: 23-1-2013 15:00
電子和平QAQ (淚奔
作者: Torchic╳小火雞    時間: 23-1-2013 16:42
結論:今天沒有新曲

雖然k社沒有說過逢星期三有新曲
只不過恰巧最近的星期三都有新曲而已
作者: victor609    時間: 25-1-2013 21:47
唔知點解我覺得下星期限定曲係THIS NIGHT
作者: Torchic╳小火雞    時間: 26-1-2013 00:42
應該沒有那麼快吧
我見最近復活的樂曲都是代頭一開始被刪除的樂曲
作者: Leaf~A    時間: 1-2-2013 19:42
雖然好有呃Post既感覺
不過都想係度講句QMA兩首歌
連同1月以Bistro Saucer既歌
全部都可以傳導的~
作者: Torchic╳小火雞    時間: 1-2-2013 20:31

不過今日狂matching都唔中果兩首
最後都係靠雪櫃去開

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2