樂古Nakuz

標題: 彩虹島Online: 上「樂」古的快活 [打印本頁]

作者: 櫻之道    時間: 6-9-2012 12:52
標題: 彩虹島Online: 上「樂」古的快活
活動日期:06-09-2012 - 07-10-2012
活動內容:分享你在遊戲中的樂事
活動獎勵:100樂點
活動形式:在此帖回覆
活動限制:每位會員只可參與一次
字數限制:不少於50字
作者: jackie126p    時間: 6-9-2012 17:57

係族長既都一定會快樂,就係打家副喇
雖然我地個族唔係好有錢,成日放吹化打家副,高lv既人又唔多x.x唔係好夠打
但係,只要開到一次家樹,個個都一定會上!希望幫個族拎升下級,拎下家族野咁
好啦,今次打既家副係...........3王orz
好彩,都夠打2隻x.x光明放棄了...唔夠時間~~

我為樂點而黎!!!!!木木快d+!!!!
作者: 櫻之道    時間: 6-9-2012 18:37
雖然我地個族唔係好有錢,成日放吹化打家副,高lv既人又唔多x.x唔係好 ...
jackie126p 發表於 6-9-2012 17:57

係係~
作者: godoslaw    時間: 7-9-2012 16:36
第一次接觸彩虹島的是在早前的七星陣活動之中
因為本人要通關既關係
所以對彩虹島進行了不少資料收集
亦都有DL過黎
入到GAME入面去問人地野
D玩家都好好人咁答我
雖然E+已經冇玩了
不過將來還有機會吧
作者: 櫻之道    時間: 7-9-2012 23:06
因為本人要通關既關係
...
godoslaw 發表於 7-9-2012 16:36

真的喔?><
你好用心呀><!!!
作者: 游游    時間: 7-9-2012 23:15
um....
係入左花都之後呢, 以為好難有計傾,
但其實同一班花都癲人日日吹水, 日日爆下d笑料好正xd
mk丫, 臭彈丫, 伯伯丫, 糖丫, 日日總會爆笑料x_x
跟住就係打家副啦, 幾好玩架xd
仲有丫, 係小艾行過都撞到d喪人xd
10分啦`伶伶啦`lolo啦`法師啦`軒爺啦`
all in all, 雖然彩虹小左野玩, 但都好開心架><
有咁大堆fd一齊啵xdddd
作者: godoslaw    時間: 7-9-2012 23:15
真的喔?><
你好用心呀>
櫻之道 發表於 7-9-2012 23:06

唔做research 邊度過到七星陣26關
作者: 櫻之道    時間: 7-9-2012 23:21
唔做research 邊度過到七星陣26關
godoslaw 發表於 7-9-2012 23:15

嘻嘻~不會很困難吧~

um....
mk丫, 臭 ...
游游 發表於 7-9-2012 23:15

原來你心入面冇我……
作者: 游游    時間: 7-9-2012 23:46

原來你心入面冇我……
櫻之道 發表於 7-9-2012 23:21

唔係丫, 花都個個我都好中意呀, 不過呢幾個特別癲,喪同kai xddd
作者: jackie126p    時間: 8-9-2012 00:20
um....
mk丫, 臭 ...

喪人!!!咩意思!!!
作者: 游游    時間: 8-9-2012 00:47
喪人!!!咩意思!!!
jackie126p 發表於 8-9-2012 00:20

無咩意思>3<
作者: dream123    時間: 8-9-2012 12:25
作者: 游游    時間: 8-9-2012 14:16
本人煉煉,前後用過好多AC~玩時手上AC有燕紅微;魚柳,小妖等AC= =
彩虹島係一個唔錯的GAME,感覺唔風之谷差 ...
dream123 發表於 8-9-2012 12:25

0.0! 居然o_o~
既然有既話就wtsapp得閒吹幾句水啦ha
作者: 櫻之道    時間: 8-9-2012 14:19
本人煉煉,前後用過好多AC~玩時手上AC有燕紅微;魚柳,小妖等AC= =

你是虫虫喇><
作者: jackie126p    時間: 8-9-2012 14:33
無咩意思>3
游游 發表於 8-9-2012 00:47

你仲喪過我地啦x.x
作者: 游游    時間: 8-9-2012 15:01
你仲喪過我地啦x.x
jackie126p 發表於 8-9-2012 14:33

邊忽先x+x
作者: 藍眼Be    時間: 8-9-2012 15:21
開頭玩彩虹島 我對隻game勁反感
覺得好無聊 但係經fd煩完一輪
我被迫玩落去 玩下玩下 又覺得好好玩
之後咁算升完第一隻80lv 之後又升多幾隻
又升又放 又升又放 到最後 升左隻藍眼出黎146火槍
之後放左又升隻 152結他 又放埋 最後收左隻利口
利口放埋又升多左隻就 依家變左185龍戰 又收番之前隻火槍藍眼番黎
雖然隻game不停咁掛機 但我覺得真係好好玩
作者: 夜βαβγ    時間: 8-9-2012 22:25
第一次認識彩虹島既時候...以為會好好升...
不過當升上去既時候...發現自己失去動力...
加上gm又唔理隻game...放棄左一排~
不過後尾想玩翻..玩翻唔夠1個月..轉左win7
又冇得玩一排~~到e+玩翻 感覺都幾好...不過...物是人非了..好多人都冇玩~~
作者: jackie126p    時間: 9-9-2012 13:34
邊忽先x+x
游游 發表於 8-9-2012 15:01

忽忽~!!!!
作者: amaicewong    時間: 9-9-2012 18:14

呢隻game開頭比到我一種5想停,要狂玩的feel 但係以家上左彩 5係pvp 就掛機,吹下水
日日如是 我都5太想上彩
可能我覺得悶la 以家少左玩la 我開始放棄港彩...
作者: TseFungWa_    時間: 9-9-2012 23:27
我係彩虹島頭一個月公測既玩家...
最初我玩個陣係係第隻online game轉過黎, 覺得彩虹島online好特別, d人物好可愛
個陣低lv有時會同埋d fd一齊傻傻地咁去高lv既地方探險~
雖然大部份都係死完又死死完又死.... 但係個陣既日子真係好開心~
之後我開左個家族, 加哂d fd入黎, 日日係咁喪玩~
諗返起個陣真係日日都笑唔停!!真係好開心
而個家族就一直開到而家喇...........(( 回憶往事~~    p.s: 舊年散過族
我覺得彩虹島令到我識左好多人~ 唔同種類既人都識左好多,
有d我以前感覺上唔係好鐘意d人做個類既工作既人, 識左之後又發覺唔係咁既一回事
呢隻game令到我對好多野都改觀@@
作者: dream123    時間: 11-9-2012 17:14
作者: 櫻之道    時間: 11-9-2012 19:10
TseFungWa_ 發表於 9-9-2012 23:27

me too~

木櫻係木頭,我專門係你身上挖洞的 A.A
dream123 發表於 11-9-2012 17:14

-0-!!!
你搞事 lol
作者: dream123    時間: 12-9-2012 10:21
作者: StaR`    時間: 15-9-2012 16:28
第一次玩彩虹島既時候,係fd介紹
不過越升越高,發現個game越黎越悶.
隻game又冇乜更新,所以放棄左
不過近排見fd有玩又玩番
依加玩番搵唔到以前既fd.
but.有新既樂趣
作者: icqmsnfb    時間: 17-9-2012 17:41
玩依隻game一段時間
開頭玩係因為角色人物幾令下
之後係入面都識幾個fd一齊升lv.
先無咁悶。。
但依家轉左玩其他lu
作者: 櫻之道    時間: 17-9-2012 19:56
玩依隻game一段時間
先無咁悶。。
但依家轉左 ...
icqmsnfb 發表於 17-9-2012 17:41

你叫咩名~
btw,48個字lol
作者: icqmsnfb    時間: 17-9-2012 21:37
你叫咩名~
btw,48個字lol
櫻之道 發表於 17-9-2012 19:56

個名唔係好記得。好耐無玩了
字數我無數到。。sor....洗唔洗加番2粒字落去@@
作者: 櫻之道    時間: 17-9-2012 22:03
個名唔係好記得。好耐無玩了
字數我無數到。。sor....洗唔洗加番2粒字落去@@ ...
icqmsnfb 發表於 17-9-2012 21:37

5洗~
我無聊數下、差少少is ok~
作者: ohnovirgo    時間: 17-9-2012 22:45
呢隻game d畫面好得意~
同埋商城有好多時裝慢慢試襯~
平時得閒冇野做果陣就會不自覺咁禁入商城襯衫~
跟住買下買下就用晒d點...囧
但有時襯到個好睇既look聽到人讚其實會好開心的~
每次修ser總係好期待g1出新時裝:)
當然...1個月先出1次..搞到成日會好失望...
希望g1可以改善下xd~
作者: kuku1997    時間: 18-9-2012 18:41
我係由公測玩到黎而家既@@
當初公測果陣升到20lv覺得難升
跟住直到去f.2識左個fd 佢又有玩彩既
跟住我又玩番 由F.2玩到而家F.4~
覺得幾開心 又識到咁多朋友仔
有時同班彩虹島既朋友仔出下街幾好啊 而家呢隻game d人仔幾得意
到目前為此本人仲係120lv=.=
想識我既可以係彩島入面搵十分.愛你 歡迎大家黎搵我架
作者: bbq9394    時間: 20-9-2012 23:23
第一次玩彩虹島既時候,係FD家中玩
不過FD家中玩時覺得好好玩~因佢有成100幾級- -“
之後回到家中都下載來玩,但要由初級玩起
同FD家玩時好像沒那麼好玩       
日日升下升下就玩到20幾,之後就沒心玩下去了…
所以覺得玩一隻GAME要大家由初級玩起,吾系見朋友高級,自己就好快沒興趣
作者: 櫻之道    時間: 20-9-2012 23:38
之後回到家中都下載來玩 ...
bbq9394 發表於 20-9-2012 23:23

55、同意~要大家一齊玩先好玩~
作者: 乂冰之魂乂    時間: 7-10-2012 18:00
雖然 呢隻game 都只係玩左一陣就冇玩
因為冇fd 陪我玩 所以悶晒~w~ 放棄了
雖說這只2d畫面 但是我很喜歡那些傷害值
下下都幾千 真係又爽又好睇~ 滿足晒我殺欲 0.<
最後比朋友一個一個咁掉抵,連我也退出了
雖然有些不舍得 但是總好過沒有玩過這只遊戲
作者: 櫻之道    時間: 26-10-2012 23:42
雖然 呢隻game 都只係玩左一陣就冇玩
因為冇fd 陪我玩 所以悶晒~w~ 放棄了
雖說這只2d畫面 但是我很喜歡那 ...
乂冰之魂乂 發表於 7-10-2012 18:00
之後回到家中都下載來玩 ...
bbq9394 發表於 20-9-2012 23:23
我係由公測玩到黎而家既@@
當初公測果陣升到20lv覺得難升
跟住直到去f.2識左個fd 佢又有玩彩既
跟住我又玩 ...
kuku1997 發表於 18-9-2012 18:41
呢隻game d畫面好得意~
同埋商城有好多時裝慢慢試襯~
平時得閒冇野做果陣就會不自覺咁禁入商城襯衫~
跟住買 ...
ohnovirgo 發表於 17-9-2012 22:45
玩依隻game一段時間
先無咁悶。。
但依家轉左 ...
icqmsnfb 發表於 17-9-2012 17:41
第一次玩彩虹島既時候,係fd介紹
不過越升越高,發現個game越黎越悶.
隻game又冇乜更新,所以放棄左
不過近排 ...
StaR` 發表於 15-9-2012 16:28
最初我玩個陣係係第隻online game轉過黎, 覺得彩虹島online好特別, d人物 ...
TseFungWa_ 發表於 9-9-2012 23:27
呢隻game開頭比到我一種5想停,要狂玩的feel 但係以家上左彩 5係pvp 就掛機,吹下水
日日如是 我都5太想上彩 ...
amaicewong 發表於 9-9-2012 18:14
第一次認識彩虹島既時候...以為會好好升...
不過當升上去既時候...發現自己失去動力...
加上gm又唔理隻game ...
夜βαβγ 發表於 8-9-2012 22:25
開頭玩彩虹島 我對隻game勁反感
覺得好無聊 但係經fd煩完一輪
我被迫玩落去 玩下玩下 又覺得好好玩
之後咁 ...
藍眼Be 發表於 8-9-2012 15:21
um....
mk丫, 臭 ...
因為本人要通關既關係
...
godoslaw 發表於 7-9-2012 16:36
雖然我地個族唔係好有錢,成日放吹化打家副,高lv既人又唔多x.x唔係好 ...
jackie126p 發表於 6-9-2012 17:57

第二階段:快「樂」的回憶
會員必須先讚好Nakuz HK Facebook:http://www.facebook.com/NakuzHK
再讚好此留言:http://www.facebook.com/NakuzHK/posts/303326293113418
找回自己回覆的相片後讚好,並留言補充你在上述活動中的感想
將有關相片連同留言部份cap圖後上傳並於相關活動帖回覆

抱歉事前沒通知..
作者: amaicewong    時間: 12-11-2012 13:34

作者: 櫻之道    時間: 22-11-2012 10:05
amaicewong 發表於 12-11-2012 13:34

ok thx!
作者: 小蝶.    時間: 1-12-2012 20:00
活動日期:06-09-2012 - 07-10-2012
活動內容:分享你在遊戲中的樂事
活動獎勵:100樂點
活動形式:在此帖 ...
櫻之道 發表於 6-9-2012 12:52

樂古既快活點止咁小字
從細波波識到中波波再識到婬賤既大波波都唔止50字啦
我記得打怪樓由1樓打到上130死左無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數無數咁多次...下省1萬字
ps 扣100分唔該

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2