樂古Nakuz

標題: ※PSP※ MONSTER HUNTER PORTABLE討論區 [打印本頁]

作者: *魔殺*    時間: 23-11-2006 18:27
標題: ※PSP※ MONSTER HUNTER PORTABLE討論區
由於舊既mhp討論區爆晒回覆....所以家下開返個@@新手高手都係到指教下啦=v=
作者: 卡比獸    時間: 23-11-2006 23:49
原帖由 *魔殺* 於 2006-11-23 18:27 發表
由於舊既mhp討論區爆晒回覆....所以家下開返個@@新手高手都係到指教下啦=v=

之前果個邊有爆...
•此版帖子回覆上限為1100個

不過開左就算數 -.-
作者: 雞仔飯    時間: 24-11-2006 10:10
之前果個回覆唔到呀 -.-

我差2隻蒼角就整到召雷劍[麒麟王], 但係hr2個幻獸任務又死都唔出現 =,= 又廢事打熱風

(琴日無聊整左金龍片手劍)
作者: *魔殺*    時間: 24-11-2006 16:37
蒼角打hr2隻幻獸我成日出啵= =我整完k倫王又整左把幻獸片= =如果你想快d出蒼角不如狂打2星怪鳥..殺完一次入集會睇下出幻獸未...把金龍片打電蟲都幾有用既~如果想屈d不妨升把火鎚
==
作者: jackwong1987    時間: 25-11-2006 02:06
原帖由 *魔殺* 於 2006-11-24 16:37 發表
蒼角打hr2隻幻獸我成日出啵= =我整完k倫王又整左把幻獸片= =如果你想快d出蒼角不如狂打2星怪鳥..殺完一次入集會睇下出幻獸未...把金龍片打電蟲都幾有用既~如果想屈d不妨升把火鎚
==

佢話個任唔係成日出= =
要洗任使乜打怪鳥= =...玩採集咪得嚕= =
作者: 雞仔飯    時間: 25-11-2006 06:16
係囉 -.- 玩村長第1個任, 拎2舊肉咪搞掂囉 =.=

幻獸片...我懶得去整
琴日整左rare 7既火龍長槍, 不過淨係用過佢黎打草食龍 :lol

而家差2個翠水鱗就到蒼刃啦...打黑狼雞係唔係用蒼刃好過水刃? (剛剛整左蒼刃了 = =")

作者: [H]ckwckwt    時間: 25-11-2006 15:21
原帖由 雞仔飯 於 2006-11-25 06:16 發表
係囉 -.- 玩村長第1個任, 拎2舊肉咪搞掂囉 =.=

幻獸片...我懶得去整
琴日整左rare 7既火龍長槍, 不過淨係用過佢黎打草食龍 :lol

而家差2個翠水鱗就到蒼刃啦...打黑狼雞係唔係用蒼刃好過水刃? (剛剛整左 ...

肉都唔洗燒,去玩12報酬ge採集任,
一開波交貓票,收工!
黑狼鳥係水刃好過蒼刃的,
但大劍我比較建議用天上天下打

作者: *魔殺*    時間: 25-11-2006 17:47
原帖由 [H]ckwckwt 於 2006-11-25 15:21 發表

肉都唔洗燒,去玩12報酬ge採集任,
一開波交貓票,收工!
黑狼鳥係水刃好過蒼刃的,
但大劍我比較建議用天上天下打

:lol 我正有一把屈機既天上天下...ckw你呢排做咩唔on msn既?遲d我家姐比返部PSP一齊玩天上天下玩屈火龍頭呀...2野郁頭...無奈

作者: 雞仔飯    時間: 26-11-2006 08:23
水刃好過蒼刃咩 =.=?
我仲以為佢成日彈刀所有屬性高會有用tim
作者: *魔殺*    時間: 26-11-2006 08:39
係啦~雞仔飯你有冇上XLINK?有既等我部PSP回歸同埋CKW打黑狼呀= =
作者: [S]aesoph    時間: 26-11-2006 11:26
有無人有玩MHF......可唔可以分享下d 勁save...想試下玩
作者: *魔殺*    時間: 26-11-2006 14:05
MHF....我冇玩過= =一黎就玩MHP...你買MHP啦~叫卡比帶你升:lol ....卡比~下星期6上唔上xlink?我既psp回歸啦...打紅黑岩唔岩~?
作者: [H]ckwckwt    時間: 26-11-2006 14:15
原帖由 *魔殺* 於 2006-11-25 17:47 發表

:lol 我正有一把屈機既天上天下...ckw你呢排做咩唔on msn既?遲d我家姐比返部PSP一齊玩天上天下玩屈火龍頭呀...2野郁頭...無奈

唔on msn係因為我啊爸收左我部PSP......兼唔比我行近部電腦度= =
佢話我仲有個幾月就大考,由於關乎選科,叫我早D準備喎......
作者: *魔殺*    時間: 26-11-2006 14:33
哈哈~~~~ckw咁慘既= =我會同卡比等人向你默哀1分鍾.........
ckw做咩上樂古呀\ . /"唔駛溫書咩.....信唔信我把你幹掉= =:lol
作者: 雞仔飯    時間: 26-11-2006 14:38
我都唔
作者: *魔殺*    時間: 26-11-2006 14:41
下= =你唔係香港?你自己一個人打咁堅既= =我打到5星差火藥岩..打到緊急四本..都冇玩= =太癲
作者: 卡比獸    時間: 26-11-2006 14:52
等我清曬手頭上d report
考埋日文試
都差唔多christmas

睇下我christmas有冇時間先算
作者: *魔殺*    時間: 26-11-2006 14:58
卡比= =快d同ckw默哀啦= =佢因比阿爸被逼冇得打機= =慘慘..
作者: 雞仔飯    時間: 26-11-2006 15:02
原帖由 *魔殺* 於 2006-11-26 14:41 發表
下= =你唔係香港?你自己一個人打咁堅既= =我打到5星差火藥岩..打到緊急四本..都冇玩= =太癲

係呀
我hr1~hr5都係自己一條友打哂架啦 -.-

係差黑狼同紅黑未打之嘛 =,="
作者: *魔殺*    時間: 26-11-2006 15:12
黑狼易啦= =用神島鬼島都得啦~不過唯一問題係....黑狼鳥d血爆多= =驚你唔夠彈
紅黑同黑龍差唔多~不過多左兩招...遠飛睇咬你~由上而下的火球...中到正一正係秒殺用槍又係驚唔夠彈姐= =
作者: [H]ckwckwt    時間: 26-11-2006 15:21
原帖由 *魔殺* 於 2006-11-26 15:12 發表
黑狼易啦= =用神島鬼島都得啦~不過唯一問題係....黑狼鳥d血爆多= =驚你唔夠彈
紅黑同黑龍差唔多~不過多左兩招...遠飛睇咬你~由上而下的火球...中到正一正係秒殺用槍又係驚唔夠彈姐= =

單挑紅黑用槍要有火事場力先打得死,
近身武器建議用超絕一門,不過要keep住強走,同埋最少要業物裝,
唔係會唔夠石磨;
冇強走ge可以用黑滅龍劍,技能最少要心眼,唔係彈刀彈死你@@
嫌金身打得耐可以帶多10幾個大爆G去炸佢,
會打得輕鬆D同快D
唔好問我點解而家會o係nakuz= =
我一定有自已原因......
作者: *魔殺*    時間: 26-11-2006 15:23
嘩~= =ckw好神秘呀....到底佢而家係邊呢?
ps:如果帶10幾個大爆G好似好變態= =10個用晒已經可以炸死一隻大怪鳥= =
作者: [H]ckwckwt    時間: 26-11-2006 15:26
原帖由 *魔殺* 於 2006-11-26 15:23 發表
嘩~= =ckw好神秘呀....到底佢而家係邊呢?
ps:如果帶10幾個大爆G好似好變態= =10個用晒已經可以炸死一隻大怪鳥= =

係要用黎炸紅黑金身ge,
因為紅黑金身果陣全身物攻&屬性入得幾%,
但炸彈/擴散彈依類爆發性攻擊可以做直接傷害,
所以會好過用劍敲佢
作者: *魔殺*    時間: 26-11-2006 15:28
=0=我唔知佢有金身既= =可能因為驚比紅黑秒=v=所以用槍睇唔到既關係啦(眾:你廢就廢啦~搵籍口..)
作者: [H]ckwckwt    時間: 26-11-2006 15:31
原帖由 *魔殺* 於 2006-11-26 15:28 發表
=0=我唔知佢有金身既= =可能因為驚比紅黑秒=v=所以用槍睇唔到既關係啦(眾:你廢就廢啦~搵籍口..)

咁你得閒就搵把近身武去同佢玩下啦:lol
會彈到你好high......如果你唔記得著心眼的話XDDDD
紅黑用超絕打大概10分鐘金身,
黑滅就耐2,3分鐘
作者: *魔殺*    時間: 26-11-2006 15:34
唔制= =之前打黑龍任比佢秒到我差d想自殺咁制...有次最勁~頂左3分幾先比佢秒死~睇我簽名就知啦↓↓
作者: [H]ckwckwt    時間: 26-11-2006 15:47
原帖由 *魔殺* 於 2006-11-26 15:34 發表
唔制= =之前打黑龍任比佢秒到我差d想自殺咁制...有次最勁~頂左3分幾先比佢秒死~睇我簽名就知啦↓↓

放心啦~
紅黑同黑龍唔同打法的,
最大差別在於黑龍有得屈,
紅黑冇得屈~~~~~~
作者: *魔殺*    時間: 26-11-2006 15:48
紅黑真係好靚= =好靚....※唔通我愛上左佢@@?
作者: [S]aesoph    時間: 26-11-2006 21:46
尼到有無人玩MHF嫁= =全部都係琉MHP....好灰
作者: ‵Day﹏    時間: 26-11-2006 22:02
原帖由 [S]aesoph 於 2006-11-26 21:46 發表
尼到有無人玩MHF嫁= =全部都係琉MHP....好灰

MHP夠熱門嘛
作者: [S]aesoph    時間: 26-11-2006 22:09
.....唉..我阿哥買錯左..一見到封面就知唔對路
作者: [S]aesoph    時間: 26-11-2006 22:13
其實點解多人玩MHP而咁少人玩MHF...我覺得英文好似易明d...咁你地覺得呢??
作者: 雞仔飯    時間: 27-11-2006 05:59
打紅黑用咩槍好?

繚亂好鬼難整 -.- 我洗紅玉洗到好煩
同埋邊套槍手裝好? (打紅黑 or 黑狼專用)

同埋聽講用槍打紅黑, 企係某一個位佢一定打唔中你, 果個位係邊?
作者: [H]ckwckwt    時間: 27-11-2006 16:45
原帖由 雞仔飯 於 2006-11-27 05:59 發表
打紅黑用咩槍好?

繚亂好鬼難整 -.- 我洗紅玉洗到好煩
同埋邊套槍手裝好? (打紅黑 or 黑狼專用)

同埋聽講用槍打紅黑, 企係某一個位佢一定打唔中你, 果個位係邊?

紅黑......輕弩幾乎得繚亂打得過= =(唔加火事就乜都打唔過)
槍手裝方面,紅黑就全套反動(即曙丸皇or艷皇)
黑狼就最好耳栓、探知、最大彈數生產,
耳栓可以防叫,最大彈數生產係以防唔夠彈,
頭:蒼火/岩龍S
胴:蒼火
手:蒼火
腰:蒼火
足:蒼火

紅黑係只有一個位打你唔到的,
就係右腳後,
但冇槍手會企果度打;
而紅黑個頭大約向右15°ge地方唔會比天火打中(任何距離),
但要小心飛蛇,
同埋企果個位可以用貫通爆眼
作者: 卡比獸    時間: 27-11-2006 17:34
原帖由 [S]aesoph 於 2006-11-26 22:13 發表
其實點解多人玩MHP而咁少人玩MHF...我覺得英文好似易明d...咁你地覺得呢??

一向對美版遊戲沒好感的路過
作者: *魔殺*    時間: 27-11-2006 17:57
原帖由 [H]ckwckwt 於 2006-11-27 16:45 發表

紅黑......輕弩幾乎得繚亂打得過= =(唔加火事就乜都打唔過)
槍手裝方面,紅黑就全套反動(即曙丸皇or艷皇)
黑狼就最好耳栓、探知、最大彈數生產,
耳栓可以防叫,最大彈數生產係以防唔夠彈,
頭:蒼火/岩龍S
胴 ...

火事有咩用嫁= =唔係好知=V=....黑狼打唔係用耳栓同連射好咩?最大彈生產難道用散彈?
作者: Nothing蛇    時間: 27-11-2006 17:59
原帖由 *魔殺* 於 2006-11-27 17:57 發表

火事有咩用嫁= =唔係好知=V=....黑狼打唔係用耳栓同連射好咩?最大彈生產難道用散彈?

淨番10血時發動1.5倍攻防

最大彈用來bug 野一流
作者: *魔殺*    時間: 27-11-2006 18:04
=.=10血.......唔通特登比條紅黑踢兩野跟住玩1.5倍攻咩= =
作者: 卡比獸    時間: 27-11-2006 20:00
原帖由 *魔殺* 於 2006-11-27 18:04 發表
=.=10血.......唔通特登比條紅黑踢兩野跟住玩1.5倍攻咩= =

Youtube的人是用爆彈爆自己的 ._.
作者: Nothing蛇    時間: 27-11-2006 22:07
原帖由 卡比獸 於 2006-11-27 20:00 發表

Youtube的人是用爆彈爆自己的 ._.

係2個大爆 加對住小爆用擋 咁就岩岩好
作者: jackwong1987    時間: 28-11-2006 02:38
原帖由 [S]aesoph 於 2006-11-26 22:13 發表

因為mhp早出好多
作者: 雞仔飯    時間: 28-11-2006 08:40
原帖由 Nothing蛇 於 2006-11-27 17:59 發表

淨番10血時發動1.5倍攻防

最大彈用來bug 野一流

咩叫做bug野 = =?
作者: [H]ckwckwt    時間: 28-11-2006 16:33
原帖由 雞仔飯 於 2006-11-28 08:40 發表

咩叫做bug野 = =?

最大彈數生產裝有個bug,
就係如果你著住佢用copy鋤調合ge話,
調合數量會
1→2變左1→3
1→3變左1→10
1→5果D就不變
作者: *魔殺*    時間: 28-11-2006 16:55
我想叫樂古整個psp網上對戰用既網絡= =比我地打mhp便用=v=
作者: Nothing蛇    時間: 28-11-2006 21:40
.... 我冇手指 / ROUTER丫

整對戰區姐係吊我癮
作者: 雞仔飯    時間: 29-11-2006 14:53
原帖由 [H]ckwckwt 於 2006-11-28 16:33 發表

最大彈數生產裝有個bug,
就係如果你著住佢用copy鋤調合ge話,
調合數量會
1→2變左1→3
1→3變左1→10
1→5果D就不變

咩叫copy鋤 -.-?
-------------------------------------------------------------------------------------
今日無聊整左岩龍U裝
靚爆呀......   (岩龍U比岩龍S好看得多)
仲靚過我套黑龍S -.-

剛剛整了麒麟王, 不過唔知有咩用處, 呵呵
(哂左D蒼角 =,= 遲D整雷神寶劍或者雙雷劍又要再打過)
作者: [H]ckwckwt    時間: 29-11-2006 16:37
原帖由 雞仔飯 於 2006-11-29 14:53 發表

咩叫copy鋤 -.-?
-------------------------------------------------------------------------------------
今日無聊整左岩龍U裝
靚爆呀......   (岩龍U比岩龍S好看得多)
仲靚過我套黑龍S -.-

剛剛整 ...

唔識打日文= =Sorry
copy鋤個係紫色ge鋤,
你去打訓練所一角龍會出
可以調合大部分礦石
作者: *魔殺*    時間: 29-11-2006 16:59
原帖由 Nothing蛇 於 2006-11-28 21:40 發表
.... 我冇手指 / ROUTER丫

整對戰區姐係吊我癮

:lol 買返隻手指啦~你買Mini隻手指都得既= =我比個更新檔你up返
作者: jackwong1987    時間: 29-11-2006 19:59
原帖由 [H]ckwckwt 於 2006-11-29 16:37 發表

唔識打日文= =Sorry
copy鋤個係紫色ge鋤,
你去打訓練所一角龍會出
可以調合大部分礦石

иリみюзЧンю
作者: Nothing蛇    時間: 29-11-2006 21:07
原帖由 *魔殺* 於 2006-11-29 16:59 發表

:lol 買返隻手指啦~你買Mini隻手指都得既= =我比個更新檔你up返

買mhp2 果陣一次過買
作者: 雞仔飯    時間: 30-11-2006 07:30
我有幾個mhp2既問題 -.-

1) mhp2係唔係有哂所有mh2既所有古龍? (姐係風翔龍, 霞龍, 祖龍等等有冇? 我淨係知有炎王炎妃)

2) mhp2有得賣果日應該只係得日文版?

3) mhp2如果想玩online係唔係唔洗用xlink, 直接用網卡就得?

唔該哂大家 = ="
作者: Nothing蛇    時間: 1-12-2006 17:03
原帖由 雞仔飯 於 2006-11-30 07:30 發表

1) mhp2係唔係有哂所有mh2既所有古龍? (姐係風翔龍, 霞龍, 祖龍等等有冇? 我淨係知有炎王炎妃)

3) mhp2如果想玩online係唔係唔洗用xli ...

第一 5知
第二 5知
第三 5知
:lol

for fun

mhp2好似會加隻c子入去 其它龍都會有
斷估都出得日文....
3 想下好啦-0-
作者: *魔殺*    時間: 1-12-2006 19:49
原帖由 雞仔飯 於 2006-11-30 07:30 發表

3) mhp2如果想玩online係唔係唔洗用xli ...

風翔係有既~霞龍, 祖龍等等呢d就唔係好知.....不過應該都有掛= =....炎王炎妃巧令呀=0=2月22要改改我既簽名= =
但係有個新任係打隻好怪相既『四腳爬爬』
DAIMYOUZAZAMI
種類:甲殼種
甲殼種的大型怪物,背著巨大怪物的頭骨,通常棲息於沙地。牠強而有力的鉗是最至命的武器,同時也可當作防禦的盾。潛入地下,然後從下突上亦是具威脅的攻擊。
作者: Nothing蛇    時間: 1-12-2006 20:27
呵呵

岩岩整左劍聖頭

等我做埋銀龍同金龍套裝

再整幻s槍手 裝 就可以開始研究打黑狼 同 黑龍
作者: *魔殺*    時間: 1-12-2006 20:29
= =點解你唔而家買手指既?上網大把人玩黑狼~一係你想自己打
作者: Nothing蛇    時間: 1-12-2006 20:32
train好自己技術先

要打都出去同人打 :lol

有feel d

5買手指係因為我未出開沙田...

2月果陣帶5舊水 你估可以買齊 手指 外置電 加mhp2 ?

作者: *魔殺*    時間: 1-12-2006 21:23
5舊= =我驚好『蚊』水....你買mhp2我當你200~你隻手指如果對戰加上網都280~如果mhp2再貴少少都唔夠錢= =帶多十幾二十好d

http://www.youtube.com/watch?v=g ... related&search=  mh2既一把變態大刀......令風翔冇反抗能力....一下儲氣就令風翔訓抵= =好sm....我估把野最少1300攻= =
作者: 志村新八    時間: 1-12-2006 22:19
原帖由 *魔殺* 於 2006-12-1 21:23 發表
5舊= =我驚好『蚊』水....你買mhp2我當你200~你隻手指如果對戰加上網都280~如果mhp2再貴少少都唔夠錢= =帶多十幾二十好d

http://www.youtube.com/watch?v=g ... related&search=  mh2既一 ...

好似要係線上先做到把野......同埋d龍好似單機血量
作者: jackwong1987    時間: 1-12-2006 22:43
原帖由 *魔殺* 於 2006-12-1 21:23 發表

http://www.youtube.com/watch?v=g ... related&search=  mh2既一 ...

火事場力加龍屬性加物攻加儲氣...
作者: Nothing蛇    時間: 1-12-2006 22:56
存得氣果把叫太刀 5係咩
作者: 雞仔飯    時間: 2-12-2006 06:29
原帖由 Nothing蛇 於 2006-12-1 17:03 發表

第一 5知
第二 5知
第三 5知
:lol

for fun

mhp2好似會加隻c子入去 其它龍都會有
斷估都出得日文....
3 想下好啦-0-

第3唔係想像架
之前有位會員叫做千翼, 佢介紹mhp2個post入面講mhp2上網玩唔洗用xlink, 直接連線就可以了, 但唔知係唔係真
作者: jackwong1987    時間: 2-12-2006 11:44
原帖由 Nothing蛇 於 2006-12-1 22:56 發表
存得氣果把叫太刀 5係咩

太刀係怒氣攻擊= =
作者: Nothing蛇    時間: 2-12-2006 12:28
是嗎..?

劍聖頭入 手 係時候打黑狼
作者: 雞仔飯    時間: 2-12-2006 14:04
劍聖頭咁低防
你配咩裝打呀 = ="

而家我得1個黑卷角...仲差2個先整到黑角U -,-" 好煩
作者: *魔殺*    時間: 2-12-2006 14:04
佢用果把係大刀~mh2有得儲氣既   你打黑狼唔該帶定解毒水= =比佢條尾掂一掂你都中毒既
仲有你用聖劍頭最好用返d高防少少既裝...因為你有2xx防比佢個火球射中都近乎秒殺
作者: 雞仔飯    時間: 2-12-2006 15:01
我d嗚x袋用哂啦 -.- 整唔到音爆彈打黑角tim...有咩方法可以大量入手 =0=?
作者: *魔殺*    時間: 2-12-2006 18:28
打藍速王/大怪鳥都得~不過大怪鳥出得比藍速多少少~藍速就殺得快但就一次得3,4個

好似冇其他怪出啦可= =?不過你都可以去集會打大怪鳥之風~都會多單隻多d既
作者: Nothing蛇    時間: 2-12-2006 23:09
呵呵 金銀龍 套裝手入

用銀龍混裝 有心眼加業物肚餓1.5倍

打黑狼用咩片手 我有絕一 蒼冰片 金火片 雷片(第3定第4級)

我記得我打果隻黑角係用鬼斬埋佢單:lol :lol

作者: 雞仔飯    時間: 3-12-2006 03:58
我打黑角用開蒼刃既...佢好似怕水多d架 wo = ="
作者: [H]ckwckwt    時間: 3-12-2006 11:51
原帖由 雞仔飯 於 2006-12-3 03:58 發表
我打黑角用開蒼刃既...佢好似怕水多d架 wo = ="

水雷龍打黑角都有效,
水入最多,全身入30%-40%,
而雷同龍全身入15%,
所以都有人用鬼斬、老山龍鎚去打黑角

講真,打黑角最好都係用弩/炮企高台屈,
但黑四本就另計

原帖由 雞仔飯 於 2006-12-2 14:04 發表
劍聖頭咁低防
你配咩裝打呀 = ="

而家我得1個黑卷角...仲差2個先整到黑角U -,-" 好煩

劍聖頭建議配紅黑+麒麟S混裝,
咁就有斬味+1同心眼,
套裝就咁砌......
頭:劍聖
身:麒麟S
手:紅黑/一角S
腰:紅黑/麒麟S
足:火龍S/麒麟S/紅黑
*一定要有火龍S/一角S其中一件,唔係會唔夠匠
而上面ge裝都只係差在耐性唔同同埋高/低幾防,
揀最鐘意ge著啦= =

原帖由 Nothing蛇 於 2006-12-2 23:09 發表
呵呵 金銀龍 套裝手入

用銀龍混裝 有心眼加業物肚餓1.5倍

打黑狼用咩片手 我有絕一 蒼冰片 金火片 雷片(第3定第4級)

我記得我打果隻黑角係用鬼斬埋佢單:lol :lol

以你ge武器黎講,
蒼紅玉水片最好;
但我試過幾種武器,
鎚係打最快的(雖然斷唔到尾= =)

原帖由 雞仔飯 於 2006-12-2 15:01 發表
我d嗚x袋用哂啦 -.- 整唔到音爆彈打黑角tim...有咩方法可以大量入手 =0=?

唔洗自已合咁煩,
去打集會2星砂龍王,
支給品有6粒音爆,
帶鬼斬去3分鐘一場

原帖由 *魔殺* 於 2006-12-1 19:49 發表

風翔係有既~霞龍, 祖龍等等呢d就唔係好知.....不過應該都有掛= =....炎王炎妃巧令呀=0=2月22要改改我既簽名= =
但係有個新任係打隻好怪相既『四腳爬爬』
DAIMYOUZAZAMI
種類:甲殼種
甲殼種的大型怪物, ...

係有齊mh2所有古龍,
而你講果隻......
係咪新的蒲公英盾蟹= =?

作者: 雞仔飯    時間: 3-12-2006 13:56
原帖由 [H]ckwckwt 於 2006-12-3 11:51 發表

水雷龍打黑角都有效,
而雷同龍全身入15%,

但黑四本就另計

咁就 ...

你覺得用鎚打金銀火龍最快?

我前2日都整左支1248攻既黑角鎚
但係我係一個由hr1到hr5都未用過鎚既人

整左支鎚試用果陣顯得好狼狽 -,- 你可以指點一下我鎚怎麼用嗎?

(有人用鎚打熱風同黑狼鳥, 但係我唔知點打 )
作者: Nothing蛇    時間: 3-12-2006 14:00
原帖由 [H]ckwckwt 於 2006-12-3 11:51 發表

水雷龍打黑角都有效,
而雷同龍全身入15%,

但黑四本就另計

咁就 ...

你編輯左幾多次-0-...

自問冇可能做到
作者: [H]ckwckwt    時間: 3-12-2006 16:13
原帖由 雞仔飯 於 2006-12-3 13:56 發表

整左支鎚試用果陣顯得好狼狽 -,- 你可以指點一下我鎚怎麼用嗎?

(有人用鎚打熱風同黑狼鳥, 但係我 ...

我話鎚打黑狼鳥= =

鎚仔要成日儲氣(R掣),
仲有要邊儲邊走,認為儲夠就放手打落去,
打完就碌走/再儲.
建議條龍麻痹/跌低果陣先用△打,
因為△果招動作比較慢
○掣就唔洗點理,不過可以同△掣合埋用
另外,儲氣分三段總共四種攻擊模式......
按R即刻放手→小儲力,攻擊力45
按R三秒左右放手(個身D白光會變大左)→儲力中,攻擊力45+35
按R到爆氣先放→儲力大,攻擊力20+76
按R到爆氣,行緊果陣放→旋轉攻擊,攻擊力20*6
另外,儲力中出完可以直接做下一次儲力/按╳碌走,
而儲力大出完就可以按╳碌走(建議,因為有硬直)
旋轉攻擊+△掣可以改變攻擊模式
轉2~3圈按△→儲力中
轉4~5圈按△→上揮
比較建議用前者,因為硬直細D
後者攻擊力比較大,但冇得碌走,
都係要等條龍跌低/麻痹先好用.

仲有,玩鎚仔不妨多D打腳,條龍會成日跌低的XD

原帖由 Nothing蛇 於 2006-12-3 14:00 發表

你編輯左幾多次-0-...

自問冇可能做到

唔係好多姐= =
只不過係3次......
作者: 轟天龍神    時間: 4-12-2006 01:29
教教小弟黑龍點打 = =
作者: *魔殺*    時間: 4-12-2006 17:09
原帖由 雞仔飯 於 2006-12-3 13:56 發表

(有人用鎚打熱風同黑狼鳥, 但係我 ...

你狼狽既意思係點= =?如果覺得自己用鎚廢不妨打多d砂龍/大怪鳥~

我都未能試過單挑成功.....用炮打唔夠時間..用天地又成日秒(我廢姐...)通常屈都係屈左腳~不過唔好近尾果忽= =秒殺既~小心佢用尾追蹤(你見佢放唔夠火3次就小心啦)~佢追到你會向下落壓你/噴火秒殺~片手聽人講仲好似未有人打得win= =
作者: [H]ckwckwt    時間: 4-12-2006 17:36
原帖由 *魔殺* 於 2006-12-4 17:09 發表

你狼狽既意思係點= =?如果覺得自己用鎚廢不妨打多d砂龍/大怪鳥~

我都未能試過單挑成功.....用炮打唔夠時間..用天地又成日秒(我廢姐...)通常屈都係屈左腳~不過唔好近尾果忽= =秒殺既~小心佢用尾 ...

你講黑龍定紅黑= =?
兩隻都大把人用片手贏過啦(←其中一個),
雙劍贏到有餘,
用大劍都勉強打到黑龍,紅黑未試過,
鎚打勁high XD
長槍就兩隻都未試過
作者: 志村新八    時間: 4-12-2006 21:27
村長金龍同銀龍要點打架...成日打緊個時....另一條就打我
最好用咩防具同武器
作者: [H]ckwckwt    時間: 5-12-2006 09:28
原帖由 志村新八 於 2006-12-4 21:27 發表
村長金龍同銀龍要點打架...成日打緊個時....另一條就打我
最好用咩防具同武器

第一次打用大劍/長槍最好,
因為可以防守,佢地圍攻時會救你一命,
而且大劍同長槍夠高打翼,(唔好話我聽大劍打金銀要斬頭 )
建議用閃光戰術,
帶齊5個閃光玉同10份光蟲+素材玉,
帶埋調合書1~4,咁你就有15粒閃光玉,
打邊隻先由你決定,
而D閃光玉唔係要閃你打果隻,
係閃另一隻,
姐係打金閃銀,打銀閃金,
有時技術好(或者講運氣@@)可以一次閃曬2隻.
大劍最好用鬼斬,其次斬破都ok
長槍用擊龍槍[吽](←加防),認為夠防可以用龍騎/黑角
keep住打翼10分鐘左右會死一隻,
死左隻之後另外果隻就冇難度啦~~
防有140左右就已經夠打
加油!
(順帶一提,長槍打頭都得,不過打翼安全D,但打邊度都係你決定)

作者: 雞仔飯    時間: 5-12-2006 11:28
彈調合呢個技有乜用架 -.-?
作者: [H]ckwckwt    時間: 5-12-2006 15:59
原帖由 雞仔飯 於 2006-12-5 11:28 發表
彈調合呢個技有乜用架 -.-?

可以令調合數量不定ge彈一定合到最大個數,
例如Lv1貫通彈調合數量係1~3粒,
有最大彈數生產就一定合到3粒,
弩打黑狼鳥必備><
作者: [H]stephenli199    時間: 5-12-2006 16:56
我個同學佢用貫通彈屈死左 hr2 個個老山龍 其實真係得嫁咩-0-"

原帖由 [H]ckwckwt 於 2006/12/5 09:28 AM 發表

建議用閃光戰術,
帶埋調合書1~4,咁你就有15粒 ...

原來咁易炸-0-"
仲易打過老山龍-﹏-"
我有154防 夠打..
但係我有個問題就係斬破改會唔會易打d呢
同埋..我用雷雙刀 (姐係個把"工防"升左第2階) 可唔可以打死金銀

作者: *魔殺*    時間: 5-12-2006 18:43
原帖由 [H]ckwckwt 於 2006-12-4 17:36 發表

你講黑龍定紅黑= =?
兩隻都大把人用片手贏過啦(←其中一個),
雙劍贏到有餘,
用大劍都勉強打到黑龍,紅黑未試過,
鎚打勁high XD
長槍就兩隻都未試過

長槍我見有人打到啵~之前上xlink..3弓1長槍...我o左咀唔知佢點打~我見佢唔驚死咁屈頭...有時又走去右腳屈...可惜有傻仔累事= =用通常彈打紅黑...又唔識避飛咬..成日比人秒....仲有我想問你用咩片手先= =我仲想問大鎚最高係咪1300攻呀?
作者: Nothing蛇    時間: 5-12-2006 18:44
好開針

原來長槍咁勁抽

等我整番支水長槍 吉黑凱先...

有冇好介紹

好開針

原來長槍咁勁抽

等我整番支水長槍 吉黑凱先...

有冇好介紹

原帖由 [H]stephenli199 於 2006-12-5 16:56 發表
我個同學佢用貫通彈屈死左 hr2 個個老山龍 其實真係得嫁咩-0-"

原來咁易炸-0-"
仲易打過老山龍-﹏-"
我有154防 夠打..
同埋..我用雷雙刀 (姐係 ...

邊支槍咁猛....

好想連post 丫...
作者: *魔殺*    時間: 5-12-2006 19:04
我都想問邊支炮咁堅= =我用天地屈頭都唔夠時間..要屈肚先win.....邊支炮堅到用貫通彈就得呀= =比你用紅黑炮都唔知掂唔掂= =
作者: ‵Day﹏    時間: 5-12-2006 21:35
原帖由 *魔殺* 於 2006-12-5 19:04 發表
我都想問邊支炮咁堅= =我用天地屈頭都唔夠時間..要屈肚先win.....邊支炮堅到用貫通彈就得呀= =比你用紅黑炮都唔知掂唔掂= =

紅黑龍應該得....
最好加埋擴2擴3
作者: Nothing蛇    時間: 5-12-2006 23:04
那支是傳說中的惡魔武器?
作者: 志村新八    時間: 5-12-2006 23:06
原帖由 [H]ckwckwt 於 2006-12-5 09:28 發表

建議用閃光戰術,
帶埋調合書1~4,咁你就有15粒 ...

用咩裝會有140防以上....
作者: Nothing蛇    時間: 5-12-2006 23:08
骨面匠裝 就可以
幻s 又得
作者: 志村新八    時間: 5-12-2006 23:24
我仲係村長到...做到這裝備嗎?
作者: Nothing蛇    時間: 6-12-2006 16:34
我所講的裝 全部hr3 上先得

hr1 最勁的裝普通幻獸加斬破刀
作者: [H]ckwckwt    時間: 6-12-2006 16:42
一放學返到屋企就有咁多問題

原帖由 [H]stephenli199 於 2006-12-5 16:56 發表

原來咁易炸-0-"
仲易打過老山龍-﹏-"
我有154防 夠打..
同埋..我用雷雙刀 (姐係 ...

斬破改建議加埋匠先打,
因為打金銀冇乜時間比你磨刀,
最好做到殺完一隻先磨

原帖由 *魔殺* 於 2006-12-5 18:43 發表

長槍我見有人打到啵~之前上xlink..3弓1長槍...我o左咀唔知佢點打~我見佢唔驚死咁屈頭...有時又走去右腳屈...可惜有傻仔累事= =用通常彈打紅黑...又唔識避飛咬..成日比人秒....仲有我想問你用咩片手先= =我仲 ...

黑滅龍劍:lol
我話我未試過用長槍單挑姐......
但我都網上見過有人用,
小弟學藝未精,
等技術好D先啦

原帖由 *魔殺* 於 2006-12-5 19:04 發表

淨貫通sure唔得啦= =
要火事(最低要求)+繚亂,
蒼老山紅黑重炮就ok

原帖由 志村新八 於 2006-12-5 23:24 發表
我仲係村長到...做到這裝備嗎?

打集會所先囉~
140防hr3就做到,
打到hr4就整埋鬼斬,
金銀龍死期就到喇:lol

作者: Nothing蛇    時間: 6-12-2006 16:46
答埋我 我整邊支水長槍吉黑凱好..?
作者: [H]ckwckwt    時間: 6-12-2006 16:49
原帖由 Nothing蛇 於 2006-12-6 16:46 發表
答埋我 我整邊支水長槍吉黑凱好..?

白一角龍水槍,
506攻210水,藍斬
作者: *魔殺*    時間: 6-12-2006 17:16
打hr2老山乜用火事用繚亂就得啦咩= =?

仲有我想問黑滅要用咩先整到呀= =唔好同我講要黑龍d野...
作者: [H]ckwckwt    時間: 6-12-2006 17:48
原帖由 *魔殺* 於 2006-12-6 17:16 發表
打hr2老山乜用火事用繚亂就得啦咩= =?

仲有我想問黑滅要用咩先整到呀= =唔好同我講要黑龍d野...

梗係要黑龍野啦= =
胸殼最羅命...又唔想打50= =
作者: tarry    時間: 6-12-2006 19:17
龍骨[中]可以在那裡打啊?差它可以做大蛇
作者: Nothing蛇    時間: 6-12-2006 22:08
你打4星以上的任會隨機送...
作者: *魔殺*    時間: 7-12-2006 14:15
砂漠d草食都出既= =之前無聊打唔知係咪2星集櫻火定4星村砂女王個任打草食有得出...我唔肯定= =不過你可以試下集會2採集任打草食睇下出唔出= =一係打下2星怪鳥= =不過好少出= =
作者: 雞仔飯    時間: 7-12-2006 15:05
我想問下各位
mhp 2nd有冇中文版架 -.-?

如果有既話就死啦, 我實唔知點係日版同中文版之間作出決定 =0=

(我係第二個論壇見人好似講有, 但可信度唔知)
作者: Nothing蛇    時間: 7-12-2006 18:29
日文死士者

電龍夫魯夫魯
冷飲.熱飲/藥

見到起雞皮

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2