樂古Nakuz

標題: 日本巨商 好像會考慮回收港服的數據? [打印本頁]

作者: 神之息    時間: 5-6-2015 10:10
標題: 日本巨商 好像會考慮回收港服的數據?

お問い合わせいただき、ありがとうございます。

ご連絡いただきました内容につきまして
日本国外でのサービス展開のご要望でよろしいでしょうか。

現在、弊社では日本国内向けのサービスを行っておりますが
この度、お寄せいただきました内容につきましては、
お客様からの貴重なご意見としてお受けさせていただき、
今後の開発ならびに、運営を行う上での参考とさせていただきます。

我提出只保留兵陣(全兵陣變去150-200等級,商二商一商三合併到日服 某一個SER
作者: Cyfloel    時間: 5-6-2015 10:14
感謝您的查詢。

對於我們有什麼接觸
你確定你想要的服務部署在日本以外的要求。

目前,但我們在日本市場的業務在我們公司
這一次,對於我是什麼給我們,
它將被接受作為一個有價值的客戶反饋,
未來的發展,以及,它會被認為是在執行的操作的參考。

咩都冇講WO
作者: 神之息    時間: 5-6-2015 10:25
回復 2# Cyfloel

它將被接受作為一個有價值的客戶反饋
睇我目標 好像會考慮
作者: imDaedalus    時間: 5-6-2015 10:52

諮詢領受,謝謝。

關於承蒙聯絡的內容
會在日本國外的服務展開的要求可以嗎?

現在,在敝社實行著適合日本國內的服務,不過
關於這次,請寄(移)的內容,
請作為來自顧客的貴重的意見讓我接受
請讓今後的開發排列,作為在進行營運上參考

雖然我只係日文初心者,但我感覺人地係笑笑口回應"會參考下你意見"
就好似見工個時"有消息 我會電話通知你架啦"咁上下
作者: Cyfloel    時間: 5-6-2015 10:54
回復 3# 神之息

[size=18.0180187225342px]...有價值的客戶反饋,[size=18.0180187225342px]未來的發展... 我理解係日巨話會拎港巨作借鏡
作者: kingwai0652    時間: 5-6-2015 11:55
算把啦  

港巨 我 d 帳號物品掉哂俾人

而家就係等執粒
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 5-6-2015 12:58
諮詢領受,謝謝。

關於承蒙聯絡的內容
會在日本國外的服務展開的要求可以嗎?

現在,在敝社實行著適合日 ...
imDaedalus 發表於 5-6-2015 10:52

我都覺囉~
相等於你sd信比爛橙gm..佢地成日回信都係多謝你寶貴意見,然後考慮考慮啦

根本封信就冇d有意義既回應
作者: 傻浪浪    時間: 5-6-2015 13:59
官方回答.
如果接手都係台巨啦.

同聲同氣
作者: tottitt    時間: 5-6-2015 14:24
我覺得除非全數據,咁樣俾D唔俾D,仲要改LV,人地接受數據工作量更大。咁不如你直接開新AC玩。
作者: WkC1994    時間: 5-6-2015 16:30
樓主又發埋D自膠POST,你好有毅力,但無可能就係無可能,你膠夠啦
作者: WkC1994    時間: 5-6-2015 16:48
我唔明點解樓主會有D咁既諗法,咁多日已經有好多人講哂無人會接受港巨既論點,你仲好似成個傻的嗎咁做埋D傻事。

成個Logic你都仲唔明,如果唔明我想你真係係屋企好好諗下。仲有呢個世界有歷史的,一個好有問題既數據比人接收左,對自己負面影響多過正面,你認為人地會做接收咩,

仲有人地日本橙佢課金得過3000萬港幣,下面得五個自己代理既RPG,相比台橙同港橙,已經double or三倍,你叫人收呢件野,仲話提出要求保留兵陣,除非佢大把錢同你玩,如果無,傻既先同你玩

唔該你唔好出埋D膠POST,你自膠就算啦,你搵埋人同你一齊膠(因為港巨仲有D人有D天真諗法)
我知你好有毅力,但現實就係現實,你想點都無用

我到最後可以比你一個願望,就係希望有大陸土豪同香港土豪接收
作者: 9061c05    時間: 5-6-2015 17:37
汁就汁梗架啦...
唔好再抱有任何期望
作者: banban14822    時間: 5-6-2015 17:53
如果日巨考慮既話
但係大前題 假設接收既話
日巨一定日日死ser
作者: hktwf    時間: 5-6-2015 18:01
消息出來成個禮拜 0蚊商城都唔肯開放比人 仲諗其他
有個事實 無論我地接唔接受 爛橙唔會再有任何動作 港巨無救
作者: kafu1234    時間: 6-6-2015 00:23
回覆內容
親愛的《巨商Online》玩家您好:

感謝您的來信,若有相關消息皆會第一時間於官網進行公告,還請您密切留意官網公告,謝謝您
作者: 神之息    時間: 6-6-2015 00:38
回復 15# kafu1234

AGEゲームズカスタマーサポートでございます。

恐れ入りますが、本文としてご記載いただいた内容が不明なため
ご案内を承ることができません。

日本語として意思疎通ができない場合は、弊社からのご案内を
行うことが困難となりますことをご了承ください。

弊社は日本国内向けサービスとなっており、海外でのサービス利用に関する
内容につきましてはサポート対応はいたしかねますので
ご了承いただきますようお願いいたします
這段說什麼....沒想到你會日文...謝謝翻譯
作者: kafu1234    時間: 6-6-2015 01:11
回復  kafu1234

AGEゲームズカスタマーサポートでございます。

恐れ入りますが、本文としてご記載 ...
神之息 發表於 2015-6-6 00:38

我回答的    完全沒關係的  

只是當天我問過台巨
得到的回答
作者: 神之息    時間: 6-6-2015 01:30
回復 17# kafu1234

但你有沒有提到回收條件? 提出更好...
作者: YoGil    時間: 6-6-2015 01:37
回復 11# WkC1994

現實係而家仲有近2個月先到731, 咩都有可能發生, 除非你係台巨日巨既話事人
同埋你可以做個無希望既人, 但唔好去打擊一個對巨商存有希望既人 ~
作者: 神之息    時間: 6-6-2015 10:54
回復 19# YoGil

中肯...機會係自己黎
作者: gary1434    時間: 6-6-2015 11:46
回復 19# YoGil

加油,想當年向朵戰結果都係慢慢爭追番黎
作者: YoGil    時間: 6-6-2015 12:50
回復 20# 神之息

只係睇唔過眼, 好多人努力爭取, 有班友只係識得打擊人既信心同希望
一個簡單比喻, 患絕症九死一生之時, 佢地可以選安樂死, 但係唔代表其他人唔可以繼續為生存而努力至最後一秒!!
作者: 神之息    時間: 6-6-2015 13:06
回復 22# YoGil

但係好多人放棄左......日巨台巨要人數多先決定到
作者: YoGil    時間: 6-6-2015 13:18
回復 23# 神之息

佢地可以放棄, 但問題係點解要打擊到其他人都要放棄呢 ~
作者: 神之息    時間: 6-6-2015 15:03
回復 24# YoGil

當年個單野點樣推翻????????
作者: imDaedalus    時間: 6-6-2015 16:31
回復  神之息

只係睇唔過眼, 好多人努力爭取, 有班友只係識得打擊人既信心同希望
一個簡單比喻, 患絕症 ...
YoGil 發表於 6-6-2015 12:50

作為日巨玩家,個人立場唔希望日巨接收港巨數據。無論係保留咩都好,外掛都係直接得益。樓主話保留兵陣去150-200LV
外掛幾多個帳兵陣有200LV以上我唔清楚,但我知道一旦接收數據,即代表港巨外掛都會同一般玩家一齊移民。影響有2方面:

- 既不能入鄉隨俗,又主次不分
台巨係台灣人主場: 大聲公 用廣東話買賣 多不勝數。或者心聲係:「我玩台巨,台灣人要感恩啦!咁少台灣人玩」
我唔想見到日巨 愈來愈多繁體字及英文,因為日巨係日本人主場,唔好做蝗入侵人地主場。入鄉就要隨俗

- 中華惡習甚多(既指中國人又指香港人)
乞討,求帶,亂搶城,掛機阻人入怪等情況 無人希望日巨 變本加厲。
無錯,依家都有,咁係因為依家都已經都一班唔守規則既中華。

港巨要執笠固然大家都好唔開心,覺得好可惜。但係,事實就係事實,人地日巨係好客氣拒絕你。
作者: banban14822    時間: 6-6-2015 16:40
作為日巨玩家,個人立場唔希望日巨接收港巨數據。無論係保留咩都好,外掛都係直接得益。樓主話保留 ...
imDaedalus 發表於 6-6-2015 16:31

呢樣野發生既機會率應該會比較少吧,日巨都唔會接收有問題既數據啦。佢接收左=日巨摺埋 佢唔會傻到日日維護x個小時掛,希望呢樣野唔會發生係日巨出現。
作者: keroro123654    時間: 6-6-2015 17:29
作為日巨玩家,個人立場唔希望日巨接收港巨數據。無論係保留咩都好,外掛都係直接得益。樓主話保留 ...

同意
作者: 肥_文    時間: 6-6-2015 18:20
依家大部份日巨玩家都好有質素.
我都唔希望大量港人湧入破壞左個平衡
作者: chipanff    時間: 6-6-2015 18:30
回復 29# 肥_文

台巨都唔想啦-,-我個個放左幾多錢入去玩台巨按收左港巨我地咪=傻仔同咪E家731收檔都令台巨封書果D升哂雀石40E升到E家100E啦
作者: cs555666777    時間: 6-6-2015 18:43
意見接受,一切照舊
一個客服點會答到你
作者: 神之息    時間: 6-6-2015 18:44
回復 26# imDaedalus

抽D有品既人過去OK?
其實中國人不嬲好無品
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 6-6-2015 19:16
回復  imDaedalus

抽D有品既人過去OK?
其實中國人不嬲好無品
神之息 發表於 6-6-2015 18:44

人多好難提升人口素質......所以中國先要推行計劃生育
作者: fpeter    時間: 6-6-2015 19:24
回復  肥_文

台巨都唔想啦-,-我個個放左幾多錢入去玩台巨按收左港巨我地咪=傻仔同咪E家731收檔都令 ...
chipanff 發表於 6-6-2015 18:30

要過的掛佬一早過左台 , 現在只有不用掛, 或 因為友誼上巨商 , 如果ACC 不能轉台, 應該好多人直接退巨

你不用想太多 , 港巨完了, 都不會太多人轉台

因為再升一個ACC 根本不太多人想升
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 6-6-2015 19:27

分析得好好...其實其它服比我地入得去玩已經係好好既待遇黎

雖然我都係港服玩家,但真心覺得合服係一件損人既事
作者: WkC1994    時間: 6-6-2015 19:51
回復 22# YoGil

咩打擊唔打擊,而家就係有班人唔肯接受現實,成日咩都以為可以搏番黎
沒人想港巨PK,但而家重點係我地面對緊既公司係爛橙,佢上當初做網上遊戲的目的係想吸引人玩網遊,
但都10幾年,你睇下佢個發展係點,做網遊求其,亂係網遊入面加野,管理差。
單係管理差已經係死罪,如果唔係點解港巨咁鬼多外掛,佢仲要做吸血貴利王每日用福袋回水

仲有一樣野,你地成日搵佢同日巨比,日巨公司同港巨公司規模入面,日巨細好多,加上公司新轉手,佢唔會傻到係新環境下比自己壓力

我自己港巨都有AC,用左好多錢玩,佢摺埋你估我唔肉痛,但有咩計,佢摺此終係事實,仲有都如果港巨真係轉手,佢應該係公布果日公布埋出黎,但佢只係公告佢被消失消息,咁即係代表佢玩完。你地係咁講有鬼用咩,係有成意就先係FACEBOOK同橙網公告補償,重點係佢咩都無就同我地SAY GOODBYE

之前有D人話上平機會消委會PORT佢,你睇下結果就知...

我講左咁多打擊既說話你鐘意聽仰或唔聽,但呢D只係我個人睇法,你鐘意持續同橙傾我唔介意
但我想講既係,呢到有打工仔,學生,你地同呢個資本主義社會打係一件好難既事,你如期叫一D小網遊公司接收,不如搵下有沒一D大公司收,因為佢地此終大把水,接收左港巨數據肯大改變
作者: ccop12    時間: 7-6-2015 01:22
回收港巨一定沒可能,你明白道理,AVT為例或者某間電視台,你有錢,仲會扔錢落AVT度?只要你有錢,有心,扔錢其他服,你一樣可以玩清醒下啦
作者: ★CHeunG=    時間: 7-6-2015 01:46
唔好FF了
作者: 瘋了!之比~    時間: 7-6-2015 11:53
但我感覺人地係笑笑口回應"會參考下你意見"
imDaedalus 發表於 5-6-2015 10:52

好明顯啦...佢話台巨考慮回收港巨數據都冇咁離譜.
港巨同日巨完全係兩個世界,
營運唔同, 語言唔同, 文化唔同.
一睇到個標題就知只不過係幻想.

而且就算真係回收比日巨我都唔想啦,
係就係唔捨得, 但係港巨咁多外掛,
廢事搞埋人地日本個環境,
咁樣好自私.

回復 26# imDaedalus

認同,
雖然乞討求帶果d應該好多個ser都有,
但係港巨外掛比人多, 亂搶城既人又咁有錢周圍扔,
比佢地去其它ser就好似放老鼠入米缸.

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2