樂古Nakuz

標題: [兵堡]今日同某某板主玩左場兵堡,我覺得幾好笑下 [打印本頁]

作者: 十兵衛    時間: 4-2-2008 13:35
標題: [兵堡]今日同某某板主玩左場兵堡,我覺得幾好笑下
今日LUNCH 一點幾左右就見到有個板主開左個叫
兵堡爆神區【ip左全禁 神手別淆】(姓名不公開,有長期打兵堡的人士我估計會知道)

咁咪入去玩下囉,我見1P好似叫哂D FDS咁,就知一定有D野好玩

入左去   1波 2土 3法 4日
             VS
        5拜 6西 7馬車 8哥

正常黎睇緊係西封波,拜封日,7 8P攻2P7P封3P

之後呢,3P想衝出黎,點知2百隻死哂係80隻馬車下

就彈出黎話(妖,你鬼LAG呀,熄野啦)之類說話

之後就係,到嘈嘈嘈話咩LAG又點

最好笑係佢地棄之前話(我lag到控唔到兵!唔係一早出到黎)

試問聲lag機都會好難控?咁拜點封日,哥點攻土?

最大問題係法點衝出,連盾都無個

呢件事無意思話投訴1 2 3p無品,只係希望佢地清楚咩叫神,咩叫肉
作者: 馭影靈風    時間: 4-2-2008 13:49
真係幾好笑;P
基本上哥+西就可封波了;P
不過神手就應該知道對面打邊個先
再係某即將被打前在那集兵
但波斯較難做到呢;P
作者: HowDareYou    時間: 4-2-2008 14:14
樓主你有D講錯...
LAG係的確控唔到兵,
係LAG到好難控, 有時就可能俾人話你拉兵
有時就走唔到...
你唔可以咁樣講..
作者: 小tea    時間: 4-2-2008 14:18
標題: 哈-.- 勁野 team1
係我就(沖哂出黎)先  象使咩封位阿  
怕鬼人地快攻咩
日象盾  土擲後面食
哈.-.-
咁就得佐!
作者: 十兵衛    時間: 4-2-2008 14:29
原帖由 小tea 於 4-2-2008 14:18 發表
怕鬼人地快攻咩
日象盾  土擲後面食
哈.-.-
咁就得佐!

岩岩打左場野,個拉人對話同個板主一樣,點算好?

個真ac比人話開分身玩

個土入唔撤兵落像到比西食左下大

本身像係沖到出黎點知2百隻西唔攻2p去左同1p隻秋
作者: 十兵衛    時間: 4-2-2008 14:31
原帖由 HowDareYou 於 4-2-2008 14:14 發表
樓主你有D講錯...
LAG係的確控唔到兵,
係LAG到好難控, 有時就可能俾人話你拉兵
有時就走唔到...
你唔可以咁樣講..

當時lag機情況未到呢個地步,連哥個時都可以攻得入土係1個好證明
作者: 小豪仔Jacky    時間: 4-2-2008 17:31
你講的是我嗎?
你跟你的隊友 lag情況太強了
我200隻象竟不能對2隊槍兵 和 4隊西火
在正常情況下 我可以的
但是 我按了f3 跟你們說
但你們不聽
關野 不能嗎?
只是關一會 你不聽
算吧 我們照打
但是我們隊友 嘈到.....
結果要ag
我講了全禁 你lag機我是可以踢的
作者: 比次雞會黎    時間: 4-2-2008 17:32
作者: eyab34    時間: 4-2-2008 17:51
都唔好笑既
比人昆左入黎orz
作者: HowDareYou    時間: 4-2-2008 17:57
to 7#
無錯,,,正常情況200象係夠對面2隊槍同4隊西火打,
但係呢個只局限城出面
況且你d象又未精.
就算lag唔lag既問題...
你如果想攻出去,會好難,,
加上4隊西火前有2隊長槍擋,,你無可能攻到出去
俾你攻到你d象都死鬼哂, 呢個時候7p韓 8p哥就一定攻你(識玩既話)
如果對面西火後面無你既同盟幫手...你好似無乜機會攻到出去,,,,

不過我諗3p又有少少29- -
無可能200隻法仔城堡兵出哂攻出去80隻韓,
佢起碼都要起返1隊劍兵啦==

>>算啦樓主, 玩完就算,,,無需要post上呢到俾人寸1p...
神唔神可能咁岩呢鋪佢係咁既文明,,好多時玩兵堡神唔神唔好淨係睇一鋪黎下定義 =)
作者: 東    時間: 4-2-2008 19:05
原帖由 小豪仔Jacky 於 4-2-2008 17:31 發表

wa
原來你係板主黎
冇人講真係唔知
作者: 神龜大俠    時間: 4-2-2008 19:06
個3p又真係好29 200隻都唔夠80隻打    馬車物防低 法擲斧兵行前飛幾下 d馬車倒地la
作者: nomygf    時間: 4-2-2008 19:58
玩兵堡的版主還有那一個...
不就是那位囉 ;P  (Mr. Sic)
作者: 小豪仔Jacky    時間: 4-2-2008 20:11
原帖由 HowDareYou 於 4-2-2008 09:57 發表
to 7#
無錯,,,正常情況200象係夠對面2隊槍同4隊西火打,
但係呢個只局限城出面
況且你d象又未精.
就算lag唔lag既問題...
你如果想攻出去,會好難,,
加上4隊西火前有2隊長槍擋,,你無可能攻到出去
俾你攻到你d象 ...

但係我己經破左佢2隊槍兵 仲有d西火 我仲有2隊
但係太lag 佢一下秒一隻 咁就ko 怪就怪樓主同佢d隊友 lag機

仲有咩2隊韓唔夠200法呀 你盲架 人地打到中間走左炸唔打打死哂呀
如果打死哂韓國做咩唔沖過去ko佢呀 你話我唔係神手 你自己隊友係嗎
你自己又係嗎?
作者: HowDareYou    時間: 5-2-2008 11:15
原帖由 小豪仔Jacky 於 4-2-2008 20:11 發表

但係我己經破左佢2隊槍兵 仲有d西火 我仲有2隊
但係太lag 佢一下秒一隻 咁就ko 怪就怪樓主同佢d隊友 lag機

仲有咩2隊韓唔夠200法呀 你盲架 人地打到中間走左炸唔打打死哂呀
如果打死哂韓國做咩唔沖過去ko佢 ...

你都幾好笑-___-首先我唔係係到同你嘈交
我只係討論返你如果想攻出去既機會有幾大
你打哂所有長槍都係得返2隊象,,,,人地仲有4隊西火
你仲要係城入面想攻出去,個範圍太細你2隊象係唔夠西火打,
你又未精。就算無lag都無可能攻到出去
除非西火後面有你既同盟幫就得

至於3p,我話佢唔識玩唔係佢,
200法應該夠80隻韓打係無LAG既情況**<<<一定既(大家未帝既話)
但係都係差唔多, 我做左實驗-____-
所以出一隊劍兵會好好多

仲有,我之前個POST最後都無話到你係神定唔神,
你邊句見到我話你係唔係神手=-=?
係樓主話你唔係神,之後我果段野係俾佢睇,
叫佢唔好用一鋪黎睇一個人神定唔神,我立場由頭到尾係中立
無話你神定唔神
作者: icac886    時間: 5-2-2008 15:40
玩兵堡自認神的人  令人覺得好笑..
兵堡 是 7成文明 1成技術 2成合作..
文明唔好都係輸
技術再好 合作再好 文明一面倒
可以羸到咩?
作者: icac886    時間: 5-2-2008 17:45
文明唔好都係輸
可以羸到咩?
作者: 馭影靈風    時間: 5-2-2008 19:22
標題: 回復 19# 的帖子
文明衰到四個都比人封到你有得玩?
作者: 東    時間: 5-2-2008 19:26
原帖由 icac886 於 5-2-2008 17:45 發表
文明唔好都係輸
可以羸到咩?

如果我同班fd玩
要贏,合作+技術可以佔5成以上
作者: 小豪仔Jacky    時間: 5-2-2008 20:35
原帖由 HowDareYou 於 5-2-2008 03:15 發表

你都幾好笑-___-首先我唔係係到同你嘈交
我只係討論返你如果想攻出去既機會有幾大
你打哂所有長槍都係得返2隊象,,,,人地仲有4隊西火
你仲要係城入面想攻出去,個範圍太細你2隊象係唔夠西火打,
你又未精。 ...

sorry 我下面個幾句唔係罵你 係罵樓主
我d象己經沖出哂去架啦 範圍大
精唔精唔係問題
計我所知 唔只2隊象
作者: ~牙迪~    時間: 6-2-2008 01:15
哈哈
條友好kai...係到話lag
哈~~
作者: 十兵衛    時間: 6-2-2008 14:27
原帖由 小豪仔Jacky 於 5-2-2008 20:35 發表

sorry 我下面個幾句唔係罵你 係罵樓主
我d象己經沖出哂去架啦 範圍大
精唔精唔係問題
計我所知 唔只2隊象

個時係轉角位,d像會卡一卡,
錯左,認該話係所有兵先岩,e個算係技巧黎,
唔知各位打之兵堡攻1 4 5 8p有無試果
仲有,沖出去?說笑吧,還在路上,
記緊,不是直路,是轉角位,請考慮清楚當時清況再發言.謝

像我都記得仲有1百隻左右,但係希望你唔好只係話,好lag呀!所以出唔到

咁請問哥德點攻土?

還有某層(忘記了)所說的兵堡文明有5成以上

此話不太認同,文明只可以算是3成

再好的文明.也能面對合作無間的對手?

作者: 馭影靈風    時間: 6-2-2008 17:31
標題: 回復 24# 的帖子
以我所知
波馬西塞都可以輸比中匈土法
作者: 十兵衛    時間: 6-2-2008 18:14
原帖由 馭影靈風 於 6-2-2008 17:31 發表
以我所知
波馬西塞都可以輸比中匈土法

呢樣野要睇匈個個點攪,

你講得沒錯,但最重要都係睇快攻國點樣偷襲對面,而中土又點同法配合封實波or同匈奴合作匈奴盾

我曾經見過有人2百隻匈奴騎都爆唔到1個未帝中國得40隻守城的人

所以就算點打都好, 2team都盡量速決波c

唔係後期就好惡打

所以用匈奴個個係好重要

作者: 小豪仔Jacky    時間: 7-2-2008 13:02
香港人很強啊~
廢機廢成咁玩咩aoc呀 我問你呀 成隊都lag
玩乜鬼 我唔踢算俾面啦 我講左全禁 你班廢機仲入黎?
我都忍左好耐啦 現家係我火唔係你火
200象因沖唔到出去就係lag 唔lag? 我恐怕沖左出去n世啦
幫2p啦 仲有2p係土 土耳其係我地唔係馬 你都唔知到咩事 on下on下仲係度做咩?
作者: ai33136    時間: 7-2-2008 13:19
我笑唔出...E D場面見過N次...
作者: 瘋人院    時間: 7-2-2008 15:10
作者: 傻仔~森~    時間: 7-2-2008 16:16
但係有點過分
哥人 lag都攻得入土
可想用土既人有點.............
作者: 十兵衛    時間: 7-2-2008 16:30
原帖由 小豪仔Jacky 於 7-2-2008 13:02 發表
香港人很強啊~
廢機廢成咁玩咩aoc呀 我問你呀 成隊都lag
玩乜鬼 我唔踢算俾面啦 我講左全禁 你班廢機仲入黎?
我都忍左好耐啦 現家係我火唔係你火
200象因沖唔到出去就係lag 唔lag? 我恐怕沖左出去n世啦
幫2p啦 仲有2p係土 土耳其係我地唔係馬 你都唔知到咩事 on下on下仲係度做咩?

不如我問你,你打親邊場兵堡係無個人出龜(街場)

相信你未打過台場,台場有時lag機情況還比個次嚴重都未講野

你自己的藉口還真強

你問下拉人個d邊次有人話全禁都唔會有d 出龜人黎玩

成場兵堡無出龜?你估好似你以前打電腦?

你沖唔出你就火,唔通我比你沖出我就火?

土耳其唔係馬?唔好講廢話啦

同你像衝出有咩關係?

再次提醒板主用個腦諗清楚再發言,謝

好氣d咁講

你又沖出,哥又攻緊,法又同馬車打緊,拜又同日打緊

如果咁都唔lag就真係神技

同1個畫面可以合理,但4面同時進行就難講

作者: ℃迷愛♀豪    時間: 7-2-2008 16:35
標題: good good
唔錯wo~我中意呀
作者: 小豪仔Jacky    時間: 7-2-2008 20:38
原帖由 十兵衛 於 7-2-2008 08:30 發表

不如我問你,你打親邊場兵堡係無個人出龜(街場)

相信你未打過台場,台場有時lag機情況還比個次嚴重都未講野

你自己的藉口還真強

你問下拉人個d邊次有人話全禁都唔會有d 出龜人黎玩

成場兵堡無出龜?你估 ...

不是 我打過台場
當你的網絡有問題當然lag啦
還有 我果日我兵堡只有你果場lag到唔應得呀媽
你話啦 廢機仲咁多籍口 你多算強啦
你話做1p幾難做 你入場之前可唔可以諗下你自己部機啦
唔諗 得 踢得lo
果日唔踢咪當俾面你lo 你仲開話題 你都好笑
仲有哥攻緊土果陣唔只哥係度 仲有西 你唔好亂咁講野唔該
作者: 馭影靈風    時間: 8-2-2008 20:35
對呢= =.....aoc已經是近乎10年前既遊戲
玩aoc都lag....部機幾舊?
作者: nimmanandy31    時間: 8-2-2008 23:19
機新都可以lag 機的@_@
作者: 小豪仔Jacky    時間: 9-2-2008 12:55
原帖由 nimmanandy31 於 8-2-2008 15:19 發表
機新都可以lag 機的@_@

咁果部機掉得了
10年前ga game竟然可以lag?
作者: 天藍•鯤鵬    時間: 9-2-2008 13:11
不過冰堡有時真係好lag
作者: 十兵衛    時間: 9-2-2008 15:42
原帖由 小豪仔Jacky 於 7-2-2008 20:38 發表

當你的網絡有問題當然lag啦
你話啦 廢機仲咁多籍口 你多算強啦
你話做1p幾難做 你入場之前可唔可以諗下你自己部機啦
果日唔踢咪當俾面你lo 你仲開話題 你都好笑
仲有哥攻緊土果陣唔只哥係度 仲有西 你唔好亂咁講野唔該

唔踢就比面? 咁樣當時場主咁29,team2唔走咪仲比面?

哥+(小許)西攻土,西攻到一半波c出黎就返去守

還記得當時西火4team 1team重槍封波c,而板主又曾經話過4team西加2team重槍守波c

所以就算有西火,都唔一定多

板主呀,你說廢機多藉口,自己唔夠打棄權仲咁多藉口

=======================
上層曾說aoc是十多年的game,沒理由會lag

請緊記這是劇情,不是6亞

如有空,可試在是但一個map,做8百部巨投出來,再一起攻擊目標

咁都唔lag,呢d就証明你有錢

如果lag,可想像到當是約千6兵(2百乘8)同時進行打鬥的情況,當時是多人連線

還有觸法之類的東西,城堡射擊,玩家控兵....

作者: 炎圖利    時間: 9-2-2008 16:25
場主係  小豪仔Jacky
作者: 小豪仔Jacky    時間: 9-2-2008 16:54
原帖由 十兵衛 於 9-2-2008 07:42 發表

唔踢就比面? 咁樣當時場主咁29,team2唔走咪仲比面?

哥+(小許)西攻土,西攻到一半波c出黎就返去守

還記得當時西火4team 1team重槍封波c,而板主又曾經話過4team西加2team重槍守波c

所以就算有西火,都唔一定 ...

呵呵 lag機唔踢 咁拎個踢人系統托?
作者: 十兵衛    時間: 9-2-2008 17:21
原帖由 小豪仔Jacky 於 9-2-2008 16:54 發表

呵呵 lag機唔踢 咁拎個踢人系統托?

踢人系統係踢無品的人

人家有心lag板主你?

板主很像連無品是什麼意思也不太清楚,去問問你的朋友算吧:lol
作者: 小豪仔Jacky    時間: 9-2-2008 17:54
原帖由 十兵衛 於 9-2-2008 09:21 發表

踢人系統係踢無品的人

人家有心lag板主你?

板主很像連無品是什麼意思也不太清楚,去問問你的朋友算吧:lol

呵呵 lag不算無品嗎? lag機可以令弓兵加快秒殺近攻步隊
不是無品嗎?:lol
作者: ○•神之箭●◎    時間: 9-2-2008 18:03
踢人系統唔止係踢無品人
lag到場主不可接受係可以踢的
就算小小lag 場主覺得不可接受都可以踢
作者: 十兵衛    時間: 9-2-2008 20:10
原帖由 ○•神之箭●◎ 於 9-2-2008 18:03 發表
踢人系統唔止係踢無品人
lag到場主不可接受係可以踢的
就算小小lag 場主覺得不可接受都可以踢

你這說法太過勉強了

不如我們以後就照這層的說話,

想踢人?ok,彈一句,你lag到我,我接受唔到

玩完

仲有你打街場有幾多場試過成場唔lag?(唔計唔超過50分鐘個d所謂速戰棄權)
===================================
呀...另外先回應板主的說話
原帖由 小豪仔Jacky 於 9-2-2008 17:54 發表

呵呵 lag不算無品嗎? lag機可以令弓兵加快秒殺近攻步隊
不是無品嗎?:lol

咁相信板主都無品過好多次

他故意的嗎?不是

當時哥攻緊土,我諗team2唔會咁傻玩lag害到自己攻唔到土?

你話有西火,但係西火攻到一半就走左,當時哥仲係條路到同土正面交蜂

作者: ○•神之箭●◎    時間: 9-2-2008 20:58
原帖由 十兵衛 於 9-2-2008 20:10 發表

你這說法太過勉強了

不如我們以後就照這層的說話,

想踢人?ok,彈一句,你lag到我,我接受唔到

玩完

仲有你打街場有幾多場試過成場唔lag?(唔計唔超過50分鐘個d所謂速戰棄權)
========================= ...

想踢人都要有證據.
無錯,唔會成場都唔lag..一早講明禁lag,你都仲係lag  
踢唔踢個權就係場主到,如果你只lag一陣.又有合理解釋.場主接受到咪唔踢
lag根本就唔係好事,每個人都有佢既標準,接受到就唔踢,接受唔到就踢。
何來牽強?

作者: 十兵衛    時間: 9-2-2008 22:51
原帖由 ○•神之箭●◎ 於 9-2-2008 20:58 發表

想踢人都要有證據.
無錯,唔會成場都唔lag..一早講明禁lag,你都仲係lag  
踢唔踢個權就係場主到,如果你只lag一陣.又有合理解釋.場主接受到咪唔踢
lag根本就唔係好事,每個人都有佢既標準,接受到就唔踢,接受 ...

如果真係好似你咁講法,相信無品區個面會幾忙下

10個有8個兵堡都係全禁之類

場主...一唔夠打話踢個案好多,而且好多時d場主都話,

(佢出龜,我忍佢唔到)

但係其實佢又唔係有心,佢只係想玩姐,又唔係無品

係就係踢唔踢由場主話事,

但係有時有d lag係避免唔到(上有說明了)

而且最重要係,故意同無意

就算lag,又唔只單方面受影響,而是兩方面

只要lag得仲控到兵,相信沒有什麼大問題,不能接受的地位相信是連時間也停了

um...另外我想問下你所講的合理解釋....係指咩?

難道是...答(example):我用bt down緊av,但係我老豆又唔比我熄:lol

說笑的,請不要見怪

作者: ○•神之箭●◎    時間: 9-2-2008 23:19
一.
有得影相吧..場主踢佢係要影相證明
證明到佢有lag就得.

二.
就算佢唔係有心..lag就係唔岩.
無意lag同故意lag一樣係lag.
小小lag同lag得嚴重一樣係lag
決定權始終係係場主到
小小lag的話係控到兵...但係仍然影響到士兵攻擊速度
lag得嚴重的話控兵係會有一定既難度
士兵們會變得遲鈍...幾秒先有反應

三.
我用bt down緊av,但係我老豆又唔比我熄
呢d叫合理解釋? 用bt dl緊野根本就唔合理.
你每次比人話lag你都係用呢個理由?

相信好多人會玩玩下禁錯制 or 其他原因
彈出桌面...咁絕對會出現lag既情況
呢d就係合理既解釋

作者: 馭影靈風    時間: 10-2-2008 02:18
樓主
我好想叫你食某d野囉
人地禁lag你仲要入去lag
人地擺明唔歡迎你lag啦
一睇就知你唔岩啦
你仲係度強詞奪理
講咁多做咩姐
真係咁唔衰得咪換部08年發行既電腦囉^_^

作者: 小豪仔Jacky    時間: 10-2-2008 11:40
原帖由 馭影靈風 於 9-2-2008 18:18 發表
樓主
我好想叫你食某d野囉
一睇就知你唔岩啦
你仲係度強詞奪理
講咁多做咩姐

講得好 仲有 全場係得果個場lag 其他無啵唔好意思
我玩台版都無咁lag啦 大佬呀 換機啦
作者: 馭影靈風    時間: 10-2-2008 15:25
標題: 回復 49# + 47# 的帖子
見到佢講咁多野都無認衰仔就把幾火
呢d人真係
羅黎賤架
我覺得佢會駁我咀呢:lol
本人奉部到底:handshake

回復 47# 的帖子

就如hp更新
電腦掃毒
vista要彈桌面得以保持地圖顏色
電腦中毒
av,bt,fg,迅雷關唔到;P

作者: 十兵衛    時間: 10-2-2008 16:56
原帖由 ○•神之箭●◎ 於 9-2-2008 23:19 發表
一.
有得影相吧..場主踢佢係要影相證明
證明到佢有lag就得.

二.
就算佢唔係有心..lag就係唔岩.
無意lag同故意lag一樣係lag.
小小lag同lag得嚴重一樣係lag
決定權始終係係場主到
小小lag的話係控到兵...但係仍然影響到士兵攻擊速度
lag得嚴重的話控兵係會有一定既難度
士兵們會變得遲鈍...幾秒先有反應

三.
我用bt down緊av,但係我老豆又唔比我熄
呢d叫合理解釋? 用bt dl緊野根本就唔合理.
你每次比人話lag你都係用呢個理由?

相信好多人會玩玩下禁錯制 or 其他原因
彈出桌面...咁絕對會出現lag既情況
呢d就係合理既解釋

拜完年回來真多回覆
一:有幾多位場主會真係踢人之前影相證明...
二:我們愈回愈多,看來有點兒離開這場兵堡,反而談兵堡lag機問題..
   當時我可以話係小小lag,因為哥德仲控到兵
三:我只是想是是但但開個例子,看來開錯了,當我沒說過吧- -
   但下面有字反白了,
   相信好多人會玩玩下禁錯制 or 其他原因,其實我玩咁耐都未試過有人用呢d解釋- -

原帖由 馭影靈風 於 10-2-2008 02:18 發表
樓主
我好想叫你食某d野囉
一睇就知你唔岩啦
你仲係度強詞奪理
講咁多做咩姐

先請這位先生/小姐改一改語氣,你講到好似罵戰咁,唔洗咁激動
呀...另外忘記補充返,我不是lag機者,雖然當時係千幾隻兵一齊郁個曷我都出左幾分鐘龜,但我真是看到這事覺得不太公道,才出post
你開場有無先過真係寫到明禁lag但係真係成場無lag過
如果場主擺明唔歡迎玩家小小lag,咁不如自己約fds玩算啦,拉得街場如左實遇到有例外
另外下面的句我不回了,以免慢慢變成罵戰收場

原帖由 馭影靈風 於 10-2-2008 15:25 發表
見到佢講咁多野都無認衰仔就把幾火
呢d人真係
羅黎賤架
我覺得佢會駁我咀呢:lol
本人奉部到底:handshake

再說說我不是lag者 ...(不打了)
見到一d唔公道之事說出來都要認衰仔?
先生/小姐奉部到底,但希望用返d客觀語氣好嗎?
再次請這位先生/小姐改一改語氣,謝
(如先前有什麼回復,態度上有d咩唔係咁岩請見諒)

作者: ○•神之箭●◎    時間: 10-2-2008 17:35
一.
沒錯...做既人係好少
但係
投訴場主亂踢..往往都會有人證
如無人證..你會信嗎?

二.
小小lag    哥德都控到兵
這只係你既睇法
你認為人地既睇法同你一樣?

三.
禁錯制的確會有
這只是舉例
我提出既原因只不過係 合理解釋 的例子
例子還有很多
不過我提出的總比你的好吧...= =
作者: 馭影靈風    時間: 10-2-2008 17:47
哦~~~~~~
(如先前有什麼回復,態度上有d咩唔係咁岩請見諒)
你說到當然會見諒
我的確是以客觀去睇

場主: LAG就是不對
LAG者: LAG也不能踢我
我呢個觀眾:場主歡迎LAG...LAG者就走吧~反正場主有禁LAG之言在先

作者: 小豪仔Jacky    時間: 10-2-2008 21:12
呵呵 lag是不對了 你竟敢開貼說lag是對的
我都好笑啦 lag機 你唔叫你隊友關野不突只仲係度開貼
呃分嗎? 我開ga兵堡場係不允許有人lag 玩左咁耐兵堡 係
就係有場lag 但係唔過份 算啦 小小lag 我俾佢 玩埋去
但係呢個場我真係真係忍受唔到 lag到就黎hard咁 你竟敢係度開貼
我只能說:要理人地首先理好自己先啦
作者: 馭影靈風    時間: 10-2-2008 22:00
一句講哂
唔出龜無人知你lag:lol
作者: 小豪仔Jacky    時間: 11-2-2008 17:17
樓主沉左水啦嗎?
lag機不對仲係度開post 你係強ga
作者: 馭影靈風    時間: 11-2-2008 19:25
標題: 回復 56# 的帖子
算吧-.-....不要狂追猛打
作者: Chung180189    時間: 12-2-2008 04:06
- -好難分神 同肉呢
作者: [S]lamlamhaha    時間: 12-2-2008 06:58
的確有人係會以lag做唔服輸既借口
經常遇到d人 佢係弓或長程兵文明 而我係近
如  中:匈|法:哥|西:條
好興城堡比人炒哂先話人lag
例:你咁lag我點玩\控? 你玩lag我緊係輸!! 29靠lag人!!你lag死哂我d兵!!!
之後洗頻狂出29292929 問佢個場lag我係咪著數d ?答係就再問佢肯唔肯兩隊轉文明打過又唔出聲
可能係我已經習慣lag機控法
作者: 小豪仔Jacky    時間: 12-2-2008 14:20
原帖由 [S]lamlamhaha 於 11-2-2008 22:58 發表
例:你咁lag我點玩\控? 你玩lag我緊係輸!! 29靠lag人!!你lag死哂我d兵!!!
之後洗頻 ...

呢個唔係借口 我己經禁左f3叫佢地關野 佢地好似無聽咁 照禁番f3 開始番
咁踢左佢地就俾人話無品? 咁點呀 仲打?
作者: 馭影靈風    時間: 12-2-2008 16:23
標題: 回復 59# 的帖子
你說的只是在沒出龜的情況才行
但樓主在某方面已表示是有lag的

[[tyjp-5-9]] <=這個圖像好讚
作者: 馭影靈風    時間: 16-2-2008 17:27
我很想知道樓主會怎應[[tyjp-5-19]] [[tyjp-5-13]] [[tyjp-5-12]]
作者: dusty_wan    時間: 20-2-2008 17:09
我係個日既2p  首先  對面有人真係lag到控唔到兵  我叫過熄野 佢唔理 只係話"係lag就會行唔到啦"控唔到兵同行唔到2樣野呀!  第2 我唔覺得post e個文出黎有咩用 分唔清神定肉??? 兵堡冇神手   只有新手同識玩既人 但係 如果要我用番數主既方法去分清神手同肉手  我都唔覺得數主所謂既神。
作者: 小豪仔Jacky    時間: 20-2-2008 18:13
貓出場lu @w@
喂 樓主去左邊呀 應下我地啦
開左貼又唔應
自己錯又話人錯 香港人就係咁無品
你係咪之前青山走左出黎?
作者: eyab34    時間: 20-2-2008 18:46
原帖由 小豪仔Jacky 於 20-2-2008 18:13 發表
貓出場lu @w@
喂 樓主去左邊呀 應下我地啦
開左貼又唔應
自己錯又話人錯 香港人就係咁無品
你係咪之前青山走左出黎?

呢句講得好好: )
作者: 感恩    時間: 20-2-2008 22:38
樓主不要嚇我囧
我心血少= ="

我主打兵堡的囧...

俾我呢  呢場應該係先KO土耳其
因為這樣1P就鎖定了  有兩至三隊西班牙減低其殺敵數
那麼KO 2P後再一口氣攻1P  就是戰術
開始
點都好
一定要死少D人  要盡快做到
西班牙兩隊企12P交界  一隊企23P交界
5P 一隊企12P交界  兩隊睇23P交界
7P兩隊睇23P交界  一隊入2P
哥德必要時盾去6P位  主攻2P
1P冇乜兵出時西班牙入土城
全部睇門口.
打波斯全入  韓國留後睇出面
4隊西征入  兩隊哥德20隻拜聖做盾
拜聖兩隊睇出面盾韓國
這不是比你的1 on 1封法快很多倍嗎??

如果我是對面的話
第一步3P封哥德
哥德走幾多由佢
日本企定6P門口  2P第一隊企67P交界主打78P兵
波斯有10隻就出

因為對方機動性強很多
故要在中間拉鋸戰  兵要勤出  再打突襲攻哥德  才有勝算

原帖由 [S]lamlamhaha 於 12-2-2008 06:58 發表
之後洗頻 ...

試過幾百次了囧  有次差點打到的  有6人= ="

作者: 馭影靈風    時間: 21-2-2008 00:14
標題: 回復 66# 的帖子
現在會員"十兵衛"每日也來樂古就是不回帖
唔反駁就認衰仔咪得囉- -
認衰仔既膽量都沒有?

我的價值觀
錯左唔認衰仔=不負責任=不是男人[[tyjp-5-13]]
我的價值觀
作者: 小豪仔Jacky    時間: 21-2-2008 16:00
靈風 有人青山走左出黎 應該要點做- - 打999牙= =?
十兵衛真係好好笑lo
今日同某某板主玩左場兵堡,我覺得幾好笑下
不如叫做
今日同某某青山神經病病人玩左場兵堡 我覺得幾好笑下
勁正@w@
作者: dusty_wan    時間: 21-2-2008 16:56
算啦 e件事搞咁大都係冇用 好似我今日玩場有人lag我勁禁走走唔到唔小心射左野 我立即講sorry  之後就被罵:"拉就拉 冇藉口"  e個世界就係有d咁既人
作者: 馭影靈風    時間: 21-2-2008 19:45
標題: 回復 68#+69# 的帖子
標題創得很正[[tyjp-5-8]]
樓主唔公開向版主道歉人地咬住唔放也無可口非[[tyjp-5-13]]
那是場主沒氣量~再說有龜的話出現這情況也是不可口非的[[tyjp-5-10]]
作者: [S]lamlamhaha    時間: 21-2-2008 22:39
而家變左容忍度問題
實在唔覺潮流有明確分派
在我眼見從未見過本族(冥域)
有團員因為對面出龜使隊友處於劣勢而責怪任何人
樓主實在不應係aoc討論區 發這種這種文章
某版主亦太咄咄逼人(咄得未夠嗎?)

唔係建議你表明自己立場
即係拉人講明見龜即踢
唔踢就自己棄
咁人地覺得你好笑就完全係個觀點 大概係佢個blog先再見到
作者: 小豪仔Jacky    時間: 22-2-2008 19:06
不是咄咄逼人
我份人好憎俾人屈 佢咁樣屈我法 我無野好講
現家有人支持我 點解唔食住上 佢1日唔出黎講對唔住
我1日都唔會罷休

即係拉人講明見龜即踢
唔踢就自己棄

我講左 叫左佢n次關野 佢唔關 仲要禁

呵呵 唔踢好俾面佢

其實你是十兵衛嗎
點解唔敢用正ac呀
淆?
作者: eyab34    時間: 22-2-2008 20:54
原帖由 小豪仔Jacky 於 22-2-2008 19:06 發表
不是咄咄逼人
我份人好憎俾人屈 佢咁樣屈我法 我無野好講
現家有人支持我 點解唔食住上 佢1日唔出黎講對唔住
我1日都唔會罷休

即係拉人講明見龜即踢
唔踢就自己棄

我講左 叫左佢n次關野 佢唔關 仲要禁

...

一朝得志語無倫次
作者: [S]lamlamhaha    時間: 22-2-2008 21:29
原帖由 小豪仔Jacky 於 22-2-2008 19:06 發表
其實你是十兵衛嗎
點解唔敢用正ac呀
淆?
...

我確定你係膠人
作者: 馭影靈風    時間: 22-2-2008 22:51
標題: TO反對JACKY食住上既人
你地都傻既...樓主唔道歉人地咬住唔放有咩出奇?

爭銀行錢唔還人地會放過你?
作者: 感恩    時間: 23-2-2008 09:27
lam爺我替你默哀
俾人屈機- -"

唔好講咁多
叫冥域團友
揀返果D國家玩一場= =?
這個提議好嗎- -?

咁咪知道lam爺係唔係等於十兵衛囉囧

原帖由 馭影靈風 於 22-2-2008 22:51 發表
你地都傻既...樓主唔道歉人地咬住唔放有咩出奇?

爭銀行錢唔還人地會放過你?

如果係銀行借錢咁大件事  唔出奇
如果只係打機咁簡單而死咬唔放  我打左十幾年aoc都覺得好出奇
不過經一事長一智
名聲不是這樣就能得到的.

再加上

好憎被屈  那麼
我想如果那個人現在的舉動
同樣是以"屈"作標準
只是權力所限叫不到他上來而已.
不是嗎?

作者: gucci228    時間: 23-2-2008 10:38
這完全是經驗的問題吧

有時多玩多問多看應該就可以瞭解了@@"
作者: ○•神之箭●◎    時間: 23-2-2008 10:40
既然樓主已決定保持沉默..
我地好似無必要再追打佢
凡事留下餘地..
作者: 小豪仔Jacky    時間: 23-2-2008 10:58
對唔住都無聲 何必要開貼呢?
難道他入番青山無電腦用嗎?
追住黎咬人黎係膠人 我覺得你話人膠 自己仲膠lo
【既然樓主已決定保持沉默..
我地好似無必要再追打佢
凡事留下餘地】
嗯講得無錯 聽你講=w=
但係點解佢唔出黎講對唔住呢@@?心有屎嗎?
作者: 馭影靈風    時間: 23-2-2008 12:18
標題: 回復 76# 的帖子
我意思係樓主欠jacky一句道歉[[tyjp-5-11]]
jacky要咬住唔放唔怪得佢架啵[[tyjp-5-13]]
=============================
[[tyjp-5-7]] 1-請樓主公開向jacky道歉
[[tyjp-5-7]] 2-而且在本貼標題上畫明"樓主本人已向小豪子jacky道歉"

[2的目的][[tyjp-5-7]]這貼可是有8層的
不是很多人會看完
進來一看就以為是jacky搞的鬼
那公平嗎?
作者: 感恩    時間: 23-2-2008 14:10
當然唔怪得
但這是風度問題而已.

因此我一直沒有激進過些甚麼.
作者: 小豪仔Jacky    時間: 23-2-2008 14:30
如果咁樣影衰左我族d人 我覺得幾唔抵lo
對唔住都無聲 就咁開post 咁樣都幾膠喎
作者: 馭影靈風    時間: 23-2-2008 20:49
要求樓主在本貼標題寫明向版主"小豪子Jacky"道歉[[ipk (9)]]

-=====================================
好無奈囉
我之前個留言竟然比人扣人緣
我舉個例根本一樣道理
用下你個腦啦

作者: [S]lamlamhaha    時間: 23-2-2008 22:55
十先生有需要道歉嗎?
佢覺得你好笑同29 或者如我所說你對lag的容忍度不及他(他自己可能也不好)
小弟略有同感 不常踢波愛睇波的我也會評某職業球員腳嫩
而家只係某版主替自己辯護
感恩亦講到樓主欠的只是『一點』風度
你咬住佢好似唔係呢樣
(出黎啦出黎啦 死狗呀? 淆底呀?廢!!!)
至於影衰一面 各人眼睛是雪亮的
作者: 馭影靈風    時間: 23-2-2008 23:08
標題: 回復 84# 的帖子
絕對有需要道歉
水樓
"就彈出黎話(妖,你鬼LAG呀,熄野啦)之類說話

之後就係到嘈嘈嘈話咩LAG又點

最好笑係佢地棄之前話(我lag到控唔到兵!唔係一早出到黎)"

LAG又點:
證明樓主是覺得lag者進入禁lag場是沒錯的
就如在非吸煙內吸煙
間接證明自己有意站在lag者一方指證版主

最好笑:
絕對有恥笑之意
樓主恥笑版主,令版主直接受到其蔑視和嘲笑[[ipk (2)]]
(令版主受到不公平對待?XD)<這句不用理,說說笑就好
=======================================
至於樓主連道歉的膽量也沒有為什麼要開貼呢?[[ipk (22)]]
=======================================
既然樓主不出來

樓主算是默認了~

作者: ~肥昌少~    時間: 24-2-2008 00:55
至於影衰一面 各人眼睛是雪亮的

作為一個旁觀者 我清楚睇到有人自己搵架黎丟 , 似阿嬌
作者: dusty_wan    時間: 24-2-2008 08:38
ORZ 好無聊既單打 神快dclose左個post去算啦 無聊到死
作者: 馭影靈風    時間: 24-2-2008 15:13
標題: 回復 87# 的帖子
[[yoyo_165]] 無聊就不要看
個psot咁耐都係咁全因為樓主無意作出回答或道歉
作者: HowDareYou    時間: 25-2-2008 13:54
見呢個post開左咁耐仲一直有回覆終於有心情一次過睇哂所有回覆啦=v=
其實當初我覺得呢個post只係好小事-,-根本無雖搞到咁多人回覆爭論搞到好似好大件事咁,,
之後日日都見個post係咁俾人推上就知一定有人"嘈"緊..-__-

打兵堡lag既情況成日都有架啦,,,如果太lag既而且場主勸過好多次都無改善
場主係可以踢既,,,當然換返角度去team2黎諗,,,
好自然team2一定會諗"車,,唔夠打輸緊攻唔到出去緊係話lag做籍口踢人啦"
所以樓主開呢個post出黎完全無咩問題,,佢只係唔份氣咁解,
而且1p版主照你所講你只係停過一次叫佢地關野?
如果只係提過一次叫佢地關野你就去踢人你就有少少唔岩啦,
就算提完幾次, 你都要俾時間佢地關野,,,,
仲有,,係lag既情況哥德仲攻到土火, 即係話其實當時情況唔係真係好lag
至於3p攻唔到出80隻韓就係到話(妖,你鬼LAG呀,熄野啦),,
好明顯佢自己本身用戰術有問題,,,"神手"既都應該會出一隊劍兵/槍兵去擋

其實1p版主你都無需要咁"小氣"係都要樓主同你講對唔住囉
我個人覺得樓主開呢個post絕對無錯, 而且無問題,
請記住呢到係討論區, 佢既然有心開呢個post出黎討論, 就可以自由發言
講下佢既感受,,紓發下佢既不快, 有無需要講對唔住牙??
根本就好小事, 某d人士亦無需要過份"吹棒"1p,講到你地好似成班聯群結隊咁,
樓主並無錯, 1p你都無需要咁堅持,打機都係為娛樂啫,打到你咁樣又火又咁堅決
令到自己心唔份氣有咩好處?????
作者: 馭影靈風    時間: 25-2-2008 17:16
標題: 回復 89# 的帖子
我覺得樓主連Sorry都唔講聲係樓主小氣囉[[bao_48]]
作者: HowDareYou    時間: 25-2-2008 17:23
標題: 回復 90# 的帖子
我唔明點解佢要講SORRY囉
呢到係討論區牙大佬
人地有自由講佢想講既野,佢開呢個POST出黎討論
講下佢感受仲乜要講SORRY?
作者: [S]lamlamhaha    時間: 25-2-2008 17:24
兩個都堅持 你分到對錯嗎?道咩歉呀?
反而jacky語氣態度不像論事

你倆期望結果:
jacky仔 sorry係我錯 我方lag機係唔岩 你地應該踢人 lag令到你地控兵技術發揮唔到 而令到我地文明有更佳表現 你的確係一名神手 神手唔包括係lag機情形下控兵 你絕對夠資格係拉人區話自己神手 我開呢個帖唱你係我衰

我輸擺明係我技術唔夠 果日係度賴lag機 比你交換文明同我打過我覺得你會win硬 神手係包括係任何情況下(lag)都發揮得到應有水準 我以後唔會話自己神手啦 我係好好笑唔係神手 我唔應該輸唔起搵藉口死撐

jacky仔比我感覺係要人五體投地道歉 唔比樓主堅持自己睇法 我唔覺樓主有任何誹謗 又無指名道姓
我平時都有樓主感覺 出面拉人好多人都標榜區神 部分有水準 大部分差得遠
jacky仔實力我未知 你地打果場有幾我又未知 唯一指標就係哥德攻入土耳 情況唔算惡劣 唔開post因為無聊又煩厭
同情樓主 又覺得無謂

樓上果個又死唔斷氣 好似邊個最後發言就邊個岩咁
作者: 馭影靈風    時間: 26-2-2008 16:21
標題: 回復 92# 的帖子
有關指明道姓在前少少的對答就已經間接知道他在說誰了[[yoyo_173]]
堅持自己的想法為什麼又要開貼?[[tyjp-2-3]]
作者: 小豪仔Jacky    時間: 26-2-2008 19:03
嗯 我禮貌的確唔係幾岩-w-
sorry~
但係佢一直唔講 唉~

回番之前

佢方lag機 我禁左n咁多次f3 咁到無得再禁(好似最多10次)
佢地都唔關
作者: HowDareYou    時間: 26-2-2008 22:09
標題: 回復 92# 的帖子
我只係以事論事,,根本成件事我都無講到話係幫你定幫1P版主
我覺得你真係無需要講對唔住係咁多。。!
當初又係你自己一個係到死頂,依家我講返我既睇法,只係post個2次
咩"死唔斷氣 好似邊個最後發言就邊個岩咁"???? "??你無資格咁話我
我依家開始覺得你性格有d問題囉,,,
你自己都識講,,,你輸左就係到賴人地賴lag機
開呢個post仲要引起咁多人回搞到好似好大件事根本就係小題大做
玩開兵堡既都知成日都有lag既情況出現架啦,
下下俾人咁開post呢個版咪好唔得閒變左好似成日係到"嘈交"??
呢個post根本就係不知所謂,引起一場不必要既"爭論" 又浪費版主管版既時間
作者: 159753abcd    時間: 26-2-2008 22:21
原帖由 小tea 於 4-2-2008 14:18 發表
怕鬼人地快攻咩
日象盾  土擲後面食
哈.-.-
咁就得佐!

咁我覺得你又唔岩喎
因為如果哥出2隊快攻你
你又唔封位  咁你死得啦
幫得隊友  又唔故自己
好偉大咩!?
作者: 馭影靈風    時間: 26-2-2008 22:22
標題: 回復 95# 的帖子
唔知佢係話緊我定係你
你留意下發貼時間[[tyjp-2-12]]
作者: 小豪仔Jacky    時間: 28-2-2008 16:11
原帖由 HowDareYou 於 26-2-2008 14:09 發表
我只係以事論事,,根本成件事我都無講到話係幫你定幫1P版主
我覺得你真係無需要講對唔住係咁多。。!
當初又係你自己一個係到死頂,依家我講返我既睇法,只係post個2次
咩"死唔斷氣 好似邊個最後發言就邊個岩 ...

點解唔需要?
如果無人支持 我唔會死定lo 我現家有人支持 我實出黎叫佢講架
咩死唔斷氣先 佢唔講就係咁架啦
自己ga錯就話哂人ga錯 樓主都幾好笑喎
玩兵堡都lag換機啦 我同台佬玩都無佢果盤lag呀
你無玩果場 你唔知有幾lag 我明
d人成日都係咁講架 廢機咪玩aoc啦
但係大把人話
現家講我錯哂咁
我性格完全無問題lo 佢唔岩 我有人支持 我做咩唔咬佢先? 佢又唔出黎講
咩小題大做 完全唔明lo 根本唔係小題大做

【下下俾人咁開post呢個版咪好唔得閒變左好似成日係到"嘈交"??
呢個post根本就係不知所謂,引起一場不必要既"爭論" 又浪費版主管版既時間】

呢句野唔好同我講 同樓主講啦
作者: 馭影靈風    時間: 28-2-2008 17:04
標題: 回復 96#+98# 的帖子
我有時見守唔到都會成全某p出村令佢有機會一人打贏
eg.蒙古
-----------------------------------------------
Jacky如果佢道歉你會原諒佢?
----------------------------------------
其實樓主只要道歉就可以解決問題了
為什麼連這氣量都沒有?[[tyjp-5-13]]

作者: 小豪仔Jacky    時間: 28-2-2008 17:25
我份人好大方 佢只要道歉我就原諒佢
作者: 馭影靈風    時間: 28-2-2008 19:35
標題: 回復 100# 的帖子
100#了也=﹏=
JACky
別人就是愛面子......沒辦法
作者: 小豪仔Jacky    時間: 28-2-2008 19:56
佢開左個post
影衰左我個族d人啵
咁我開左個post影衰佢得唔得先

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2